Josh Carter - Isabella Greco (NNI) [tamas]

• Thread starter Thread starter Micsel
  • Start date Start date
  • Válaszok 23
  • Látta 597
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Micsel

Újonc
2025. 07. 02.
14
19
LS karakter
Quinton Lowe

dawngreen.webp

Panasztevő InGame neve:

Josh Carter
Panaszra tett személy InGame neve:
Isabella Greco - NNI
Panasz oka, leírása, kifejtése:
NNI hobbiszerűen feltör a farmokat, majd aki drogot termeszt annak értelemszerűen lezárják a helyiségét. Ha tippelnem kéne akkor mindezt mindenféle nyomozás, előzmény RP, bármiféle alap nélkül.

A farmom végig zárva volt, majd egyszer csak lezárásra került.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

[2025-07-10 19:15:58] [Output] : *** Josh Carter bezárta egy farm ajtaját.

Megjegyzés:
Várnám az NNI válaszát, hogy milyen módon nyomozták ki az én drog termesztésem lehetőségét. Illetve egyáltalán nem tartom korrektnek, hogy valakik unalmukban ezt csinálják. Nyílván a szerveren aki farmot bérel az csak drog termesztésre fogja használni, és elég egyszerű végig menni az összes kibérelt farmon. Nem kérdés, hogy MG alapján hajtják végre ezt az "akciót". A problémám az ezzel, hogy jelenleg a szerveren a legnagyobb hiánycikk a drog, és a termesztés hátráltatásával megtorpan az illegális élet, kereskedés stb.

Illetve ebben a "portyában" láttam rendszerszerűen visszatérő neveket a lezárt farmok markerjeiben, furcsa módon azoké akikkel Isabella_Greco egy autóban szokott mászkálni. Meglepően érne, ha ezekről mindről lenne külön-külön (kb 8-10 farm) nyomozás, és RP ami megelőzi a történteket. Kicsit furcsa, hogy így egyszerre lett az összes illegális farm kinyomozva ugyanazon 3 ember által, pontosan ugyanabban az időpontban. Továbbá ami még a figyelmembe került, hogy a legjobb tudomásom szerint az NNI frakció megfelelő fórum topicjában kell leadni a készült jelentéseket, de farmokkal kapcsolatos jelentés, nyomozás, stb egy sem készült.

Teóriáimat tovább bizonyítják adminoktól kapott válaszaim, akik szintén károsultjai ennek az esetnek. https://gyazo.com/c6c667115cf7037f4724b5a14a1d8d74

Utoljára szerkesztve:
Hello! Pontosan merre is van a farmod? NNI discordon tegnap 17:41-kor lett ki írva hogy engedélyezve van a farmellenőrzés, és arról nem volt szó hogy kell hozzá valami előrp, illetve az egyik fk társam írta hogyfaltörő kos-al be kell menni és ha drog van elül tetve akkor be kell zárni!

Blueberry szélén egy kút mellett LABUNU DUBAICHOCHO néven. Jelenleg Brown neve szerepel a lezárásnál mivel megkértem, hogy menjen be lecsekkolni, hogy valóban 40 darab kokain volt elültetve az esetleges kompenzációk érdekében.

Nem tudom lesz e ilyen téren változás de szerintem teljesen nonszensz és irreális “farmellenőrzés” címszóval engedélyezni a random benyitogatást mert ezzel teljesen, maximálisan ellehetetlenítik a farmozni vágyókat. Semmi esélyem elkerülni ezt, mivel úgyis lesz 3 unalmas percetek valamikor amikor végigmentek azon az 5 darab kibérelt farmon.

Kérdésem csupán annyi már csak hogy ebben a formában erre miért adnak lehetőséget a rendvédelmi szerveknek ha semmi RP és realitás nem áll e cselekmény mögött.

Azzal a bizonyos szerverrel szeretnék példálózni, mert volt már ilyenben részünk. Ott úgy zajlik egy ilyen razzia, hogy akár több napos, az adott személlyel kapcsolatos bizonyítékokkal teli aktát követően ENGEDÉLY fejében nyithatnak be egy farmra a nyomozók.

Szerintem ez hatalmas hiba az itteni NNI vezetőség részéről, hogy ilyen kijelentésekkel buzdítják a játékosokat e cselekedetre úgy, hogy igazából roleplay értéket egyáltalán nem ad a szerver életéhez, ellenben egy csomót elvesz vele a drogok hiányából adódóan.

Tudom, hogy 1/1 a valósághoz nem lehet ezt hasonlítani, de ez a realitással, és a valósággal egyáltalán nem összeegyeztethető, a szereptévesztés, és a korrupció fogalmát nálam teljes mértékben kimeríti ez az egész.

Az, hogy egy NNI leader ilyen "farmellenőrzésre" ad engedélyt, csak a padlássöprésekhez lehet hasonlítani, számomra teljesen elfogadhatatlan egy demokratikus rendszerben, amire ugye a szerver jogszabályai épülnek. Továbbá képzeljük el, hogy valaki a farmellenőrzésre alapozva egy FALTÖRŐKOSSAL (ezzel IC a játékost megkárosítva) végig megy minden farmon RANDOM bármilyen előzmény nélkül, és egyesével átnézi, hogy ki mit termeszt ott.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: CsakEgySrác
@Micsel engedélyével kommentelek ide.

Amikor összefarmoljuk a magokat, ládákból szigetről, illetve még prémium pontot is öltünk az egész véghez viteléhez. Értem, hogy kell a farm ellenőrzés, de ebben a formában nem tudom másnak könyvelni csakis más játékának az elrontása miatt. Elültetjük, odafigyelünk rá, 1 napba se telt mire egyből le lett rázva, ugrott 20 ezer PP. Illetve kb 3 óra sziget grinding.

3 embernek a munkája ment kárba nettó kettő perc alatt, ez nonszensz, ez nem realitás. A lezáró nyomozók részéről én nagyon szívesen nem egy utólag összeírt RP vagy aktát akarok látni, hanem azt, amielőtt az egész "Gyere tesó nézzük meg az összes farmot a szerveren" megtörtént, mert ahogy láttuk a sorban az összes farm ahol voltunk, az be lett zárva. Mert ezen alapozva mindenki hasraütés szerűen azt csinálhat amit akar az NNI részéről, nem kell se előzmény se semmi, hogy akkor "Jaj mi akkor észrevettük".

Tegnap már a managementel történt futkározás alapján úgy gondolom, hogy a vezetőség része is osztja a nézeteinket. Konkrétan megkárosítják a "munkánkat" illetve, vágom hogy csúnya rossz illegál és, hogy most jól kicseszünk velük, de ennek akkor se ez a módja. Ennyit szerettem volna hozzátenni. Várjuk a bírálatot!

@Micsel engedélyével kommentelek ide.

Amikor összefarmoljuk a magokat, ládákból szigetről, illetve még prémium pontot is öltünk az egész véghez viteléhez. Értem, hogy kell a farm ellenőrzés, de ebben a formában nem tudom másnak könyvelni csakis más játékának az elrontása miatt. Elültetjük, odafigyelünk rá, 1 napba se telt mire egyből le lett rázva, ugrott 20 ezer PP. Illetve kb 3 óra sziget grinding.

3 embernek a munkája ment kárba nettó kettő perc alatt, ez nonszensz, ez nem realitás. A lezáró nyomozók részéről én nagyon szívesen nem egy utólag összeírt RP vagy aktát akarok látni, hanem azt, amielőtt az egész "Gyere tesó nézzük meg az összes farmot a szerveren" megtörtént, mert ahogy láttuk a sorban az összes farm ahol voltunk, az be lett zárva. Mert ezen alapozva mindenki hasraütés szerűen azt csinálhat amit akar az NNI részéről, nem kell se előzmény se semmi, hogy akkor "Jaj mi akkor észrevettük".

Tegnap már a managementel történt futkározás alapján úgy gondolom, hogy a vezetőség része is osztja a nézeteinket. Konkrétan megkárosítják a "munkánkat" illetve, vágom hogy csúnya rossz illegál és, hogy most jól kicseszünk velük, de ennek akkor se ez a módja. Ennyit szerettem volna hozzátenni. Várjuk a bírálatot!
Hello, tegnapi nap kilett írva NNI discord-ra, hogy újra lehet menni egyedül vagy többen farmokat ellenőrizni. Direkt rákérdeztem, dc-n ill. rádión is, hogy "most csak annyi hogy betöröm, megnézem, ha drog lezárom" erre azt a választ kaptam, hogy igen. Jelenesetben mi nem kaptunk semmi utasítást/tájékoztatást, hogy kell előrp/nyomozati akta vagy bármi ilyesmi. Ezt az egészet NNI leaderekkel beszéljétek meg, és ne egy NNI-s tagra nyissatok PK-t, mert ő bezárta a farmodat ami televolt kokainnal. Az pedig, hogy 20 ezer PP ugrott sajna mi nem tudunk vele mit kezdeni, én is voltam illegálos nem is olyan rég, és nekem is rengeteg időm - PP-m volt a farmomban. Egyettudok a ti helyzetetekkel is érteni, hogy frusztráltak vagytok amiért lelett zárva a farm, főleg úgy hogy aki nyitotta a PK-t farmja televolt kokainnal. Viszont szerintem azzal, hogy te drogot ültetsz egy viszonylag forgalmas farmnál vállalod a felelőséget, hogy ez megtörténhet, nem véletlenül hívják farm ellenőrzésnek, mivel random kiválasztott farmokat nézünk meg, és nem te/ti voltatok az egyedüliek akiknek belett zárva a farmja mert drog volt benne.

Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy a roleplay szabályszerűségével teljesen szembe menő kijelentés a leaderek részéről.

Ezzel a felelősséggel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy korábbi tapasztalataink alapján, amennyiben mi maximálisan jól jártunk el ilyen téren, még sosem történt ez meg. Kínosan figyeltünk arra, hogy mindig zárva legyen, úgy mozogtunk, hogy ne legyen gyanú, sosem volt rajtunk eközben körözés, nem kaptak el droggal, nem csuktak le, stb. De hát itt ezeket számításba se kell venni a továbbiakban, mert hát ugye ti semmilyen nyomozást nem folytattok ahogy kiderült. Azt is hozzátenném, hogy a szerveren semmilyen interakcióm nem volt eddig a rendvédelemmel, tehát ebben az esetben IC eseményekre lehetetlen hivatkozni.
Ha a rendvédelem részéről ki esik a nyomozás folyamata, és semmire nem kell hagyatkozni, amikor farmokat törtök fel, akkor teljesen egyoldalúvá válik az egész, konkrétan lehetetlen lesz farmozni, mert ahogy mondtam, mindenkinek meg lesz az a 3 unalmas perc, amiben végignézi az összes farmot.

Az hogy ti random kiválasztott farmokat néztek meg szerintem teljesen badarság. Ti is pontosan tudjátok, hogy aki farmozik az nagy valószínűséggel illegált termeszt benne, ezért rá szántátok azt a 3 percet és feltételezem, hogy az összes farmot felnyitottátok, továbbra is minden bizonyíték nélkül. De tőled is megkérdezem akkor, hogy szerinted reális e és véletlenül sem szereptévesztés, hogy te teljesen random BETÖRHETSZ farmokba minden bizonyíték nélkül, HÁTHA találsz benne valami illegálisat.

Egy rendes szabályokkal rendelkező roleplay szerveren ilyen szituációknak sosem szabadna előfordulnia. De ahogy ti is mondtátok semmi RP nem készült róla a részetekről, ez is bizonyítja, hogy minden más miatt csak nem a szerepjátékozás miatt csináltátok ezt a "razzia" sorozatot.

Továbbra is az az álláspontom hogy ez szereptévesztés, és nonrp, hogy csak találomra fel lehet nyitogatni farmokat minden nélkül.

Illetve a tegnap managementtel folytatott beszélgetés során külön kiemelték, hogy amennyiben nem volt erről megfelelő rp, és bizonyíték, abban az esetben teljesen jogtalan, és nonszensz amit folytattok az NNI köreiben.

Amennyiben az érintett NNI leader kijelentése valóban csak ennyit tartalmazott, hogy fejveszte lehet feltörögetni a farmokat, szerintem meggondolandó, hogy jó pozícióban van e. Kíváncsi lennék, hogy milyen kompetenciái, tapasztalatai lehetnek a roleplay-el kapcsolatban, mivel aki elég régóta játszik, vagy van egy kis tapasztalata ilyen téren, az tudja, hogy ilyen soha semmilyen körülmények között nem fordulhatott volna elő.

Nem szándékozok több magyarázatot fűzni ehhez, szerintem száz százalékban igazam van azzal kapcsolatban, hogy ennyire egyszerűen, IC háttér nélkül nem lehet csak farmokba nyitogatni, kell, hogy legyen egy "egészséges" menete, mint ahogy minden normális RP szabályokat tisztelő rendvédelmi szerv köreiben.

Várom az illetékes emberek válaszát!

Utoljára szerkesztve:
Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy a roleplay szabályszerűségével teljesen szembe menő kijelentés a leaderek részéről.

Továbbra is az az álláspontom hogy ez szereptévesztés, és nonrp, hogy csak random fel lehet nyitogatni farmokat minden nélkül.

Illetve a tegnap managementtel folytatott beszélgetés során külön kiemelték, hogy amennyiben nem volt erről megfelelő rp, és bizonyíték, abban az esetben teljesen jogtalan, és nonszensz amit folytattok az NNI köreiben.
Ugyan azt tudom mondani mint az elöbb, ezt az NNI vezetőségével kell megbeszélni.

csáó. mivel az NNI vezetőség is meg lett említve, ezért hozzászólók én is a panaszkönyvedhez.
ez egy adott lehetőség, a vezetőségi tagok nem jelezték felénk egyszer sem a szerver létezése óta, hogy nem kellene ezt csinálnunk. akármelyik más szerveren feljöhet ez a lehetőség, teljesen reális az, hogy szúrópróba szerűen benyitnak a farmodba megnézni mi a helyzet - teljesen hasonló azzal, amikor a NAV-os kér fuvart valakitől, hogy ellenőrizze minden rendben van-e a céggel.
a farmellenőrzéseknél is van határ, elvárjuk azért, hogy ne az összes kibérelt farm legyen lezáratva.
említetted, hogy számodra ez a cselekedet kimeríti a korrupció és szereptévesztés fogalmát. az előbbit semmiképpen sem meríti ki, nem vagy tisztában ezzel a fogalommal, az utolsót sem értem miért mondod, nem tudom miért szereptévesztés egy nyomozónak a farmellenőrzés.

barátod hszére reflektálva, a ti felelősségetek, hogy mennyi pénzt, időt vagy éppen prémium pontot öltök bele, van esély arra is, hogy elkerülik a farmotokat, de van arra is ahogy tapasztaltátok, hogy pont a tiétek kerül ellenőrzés alá.

összességében, nem értem a felháborodásotokat, ezek időszaki események és nem folyamatosak. egy időre meg vannak nyitva ezek a lehetőség, majd utána lezárjuk őket. ezen felül, ahogy mondtam, a ti felelősségetek minden amit a kábítószerek termesztésébe öltök bele, legyen az pp, idő vagy pénz.

• Kedvelés
Reactions: huey és balimexx
Látom nem érted a problémát. Rossz dolog egy játékban a valósággal példálózni, de egy navos fuvar és egy farm illetéktelen feltörése között nagy különbség van.

Szerinted a valóságban helytállna, hogy valaki a rendvédelmi szervek egyikétől odamegy mások magán ingatlanjához, és nemes egyszerűséggel betöri az ajtót, csupán azért, hogy megnézze mi van benne? - Persze mindenféle bizonyíték, gyanú, akta, és végzés nélkül.

Ezt is mégegyszer leírom, hogy a tegnapi nap folyamán folytatott beszélgetésen a managementtel az hangzott el, hogy amennyiben ez RP nélkül történik, úgy jogos a felvetésem, és totálisan helytelenül jártok el.

Illetve, hogy te más szervereket említesz, fogalmam sincs melyikre gondolsz, de ahol én játszottam ott megfelelő roleplay előzmények kellettek egy ilyen cselekményhez, amiből itt teljes hiányt vélek felfedezni, a tagjaid saját bevallása szerint is.
csáó. mivel az NNI vezetőség is meg lett említve, ezért hozzászólók én is a panaszkönyvedhez.
ez egy adott lehetőség, a vezetőségi tagok nem jelezték felénk egyszer sem a szerver létezése óta, hogy nem kellene ezt csinálnunk. akármelyik más szerveren feljöhet ez a lehetőség, teljesen reális az, hogy szúrópróba szerűen benyitnak a farmodba megnézni mi a helyzet - teljesen hasonló azzal, amikor a NAV-os kér fuvart valakitől, hogy ellenőrizze minden rendben van-e a céggel.
a farmellenőrzéseknél is van határ, elvárjuk azért, hogy ne az összes kibérelt farm legyen lezáratva.
említetted, hogy számodra ez a cselekedet kimeríti a korrupció és szereptévesztés fogalmát. az előbbit semmiképpen sem meríti ki, nem vagy tisztában ezzel a fogalommal, az utolsót sem értem miért mondod, nem tudom miért szereptévesztés egy nyomozónak a farmellenőrzés.

barátod hszére reflektálva, a ti felelősségetek, hogy mennyi pénzt, időt vagy éppen prémium pontot öltök bele, van esély arra is, hogy elkerülik a farmotokat, de van arra is ahogy tapasztaltátok, hogy pont a tiétek kerül ellenőrzés alá.

összességében, nem értem a felháborodásotokat, ezek időszaki események és nem folyamatosak. egy időre meg vannak nyitva ezek a lehetőség, majd utána lezárjuk őket. ezen felül, ahogy mondtam, a ti felelősségetek minden amit a kábítószerek termesztésébe öltök bele, legyen az pp, idő vagy pénz.

Utoljára szerkesztve:
Látom nem érted a problémát. Rossz dolog egy játékban a valósággal példálózni, de egy navos fuvar és egy farm illetéktelen feltörése között nagy különbség van.

Szerinted a valóságban helytállna, hogy valaki a rendvédelmi szervek egyikétől odamegy mások magán ingatlanjához, és nemes egyszerűséggel betöri az ajtót, csupán azért, hogy megnézze mi van benne? - Persze mindenféle bizonyíték, gyanú, akta, és végzés nélkül.

Ezt is mégegyszer leírom, hogy a tegnapi nap folyamán folytatott beszélgetésen a managementtel az hangzott el, hogy amennyiben ez RP nélkül történik, úgy jogos a felvetésem, és totálisan helytelenül jártok el.

Illetve, hogy te más szervereket említesz, fogalmam sincs melyikre gondolsz, de ahol én játszottam ott megfelelő roleplay előzmények kellettek egy ilyen cselekményhez, amiből itt teljes hiányt vélek felfedezni, a tagjaid saját bevallása szerint is.
nagyon sok minden ami itt történik nem áll párhuzamban a valósággal. egy banda nem fog egy államinak minősülő bankot kifosztani és satöbbi.
nem tudom, hogy ők milyen előzetes szerepjátékkal végezték a farmellenőrzést, ez alapvetően a szúrópróba szerű kiválasztásra alapul nálunk.
kiteszek discordra egy felhívást, amely a farmellenőrzéssel kapcsolatos szerepjátékokra irányul, ennél többet nem tudok sajnos tenni.
az viszont, hogy ti milyen energiát fektettek ebbe bele, ti felelősségetek az, hogy bukjátok-e.

E: https://prnt.sc/SivVex6BRuW4

De ilyen szúrópróba alapú kiválasztás nem kéne, hogy legyen. Főleg nem a kibérelt farmok 100%-nál.

Előzetes szerepjáték meg egyáltalán nem volt, a saját tagjaid egyikének állítása szerint.

Ennyi erővel akkor sokkoljatok le mindenkit az utcán, hátha van nála fegyver.
Nyittassatok ki szúrópróba címen random kocsikat, hátha tele van illegállal.
Állítsatok a bankba, és a gyárakhoz szúrópróba szerűen mindig valakit, mert egyszer úgyis ki fogják rabolni.

Ugyanennyi erővel random le lehetne lövöldözni minden adandó rendőr egységet, mert hátha le akart igazoltatni engem.

De tegyük fel, hogy valóban szúrópróba szerűen kinyittok, IC szerint faltörőkossal betörtök ajtókat. A rendőrség milyen alapon tesz kárt bárkinek a vagyonában, bármilyen megalapozott gyanú nélkül. Ki fogja IC kifizetni a károkat, ki készít erről IC jegykőkönyvet, végzést, stb. Valószínű nektek ezzel az akcióval nem a roleplay volt az előtérben, hanem minden más amit ezzel okozni tudtatok.

Nem gondolom, hogy van értelme tovább taglalni ezt, várom az management megítélését az üggyel kapcsolatban!

E: Ha jól látom a printscreen amit mellékeltél 10 perce lett közzétéve discordon, tehát tegnap gondolom még ez sem volt érvényben. (Olyannyira sikerült maximum 3 farmot megnézni, hogy kb 10 darab volt lezárva általatok)

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: Malik
nagyon sok minden ami itt történik nem áll párhuzamban a valósággal. egy banda nem fog egy államinak minősülő bankot kifosztani és satöbbi.
nem tudom, hogy ők milyen előzetes szerepjátékkal végezték a farmellenőrzést, ez alapvetően a szúrópróba szerű kiválasztásra alapul nálunk.
kiteszek discordra egy felhívást, amely a farmellenőrzéssel kapcsolatos szerepjátékokra irányul, ennél többet nem tudok sajnos tenni.
az viszont, hogy ti milyen energiát fektettek ebbe bele, ti felelősségetek az, hogy bukjátok-e.

E: https://prnt.sc/SivVex6BRuW4
Kereshetjük persze a valóság- játék párhuzamot, de ha tőlünk el van várva 20 sor előRP egy adott rabláshoz, akkor ne mondjuk már azt, hogy azért mert az NNI nem részletez semmit, egy büdös szót se kell szóljunk a másikhoz. A fentebbiekben ez ki lett fejtve, nem volt előRP a nyomozók részéről, tehát ez szerintem beteljesít egy helytelen előRP-t vagy bármi egyebet. Arról meg mi nem tehetünk, hogy a vezetőség részéről ez az általatok állított módon nem lett elmondva, illetve pontba foglalva mi kell hozzá. De szerintem egyszerű logikával összerakható, hogy ha kiírsz valamit discordra, nem specifikálod, lesznek olyan emberek akik a legkevesebbet sem teszik meg (lásd: MEGBESZÉLNI mit fognak csinálni). Félreértés ne essék, nekünk jelenleg nem a PP-vel vagy bármivel van problémánk, mert ha ez korrekt módon lett volna rendezve, teszem fel kút/bolt rablás után elkapjátok bármelyikőnket lekérdeztek MDC-n, és látjátok van egy farmunk azt mondom oké, ezt mi rontottuk el. De Azzal, hogy teljesen véletlenszerűen faltörőkossal átnézitek az összes létező farmot, ne haragudj meg de nonszensz.

Bármennyire is leplezni szeretnénk, ez egy játék oké, viszont azzal, hogy olyan scriptek vannak nálatok, amik lehetővé teszik, hogy valamifajta roleplayt hozzatok ki abból, hogy amúgy tiétek egy frakció. Például nyomozati akta/ előre megbeszélt razzia bármi. Ehelyett a legrandomabb farmokat töritek be. Persze értem akinek nincsen féltenivalója nincs mitől tartania, de akkor hol van a korrektség? Honnan teremtsünk magunknak drogot, hogy el tudjunk menni bank- kút- atm-re hogy legyen pénzünk. Tudjuk nektek minden egy FK számla alapján megy ami minden tickettel nő és a többi. Nekünk ez nem ilyen. Attól, hogy unreális dolgokat csináltok, mivel az összes tag csak azért megy el farmot ellenőrizni, hogy közvetett módon is drogot találjon, ezt kicsit szigorúbban kéne vedd neked mind az Frakcióért felelős vezető. Úgy gondolom ameddig mi is szabályszerűen játszunk, és nem exploitolunk semmit. Például nem futunk ki rátok irreális sokaságban, és fair kártyákat használunk, szerintem evidens lenne a fordított esetben is.

Itt ez egy nyílt titok, hogy nem az átlag playert fogjátok károsítani hanem az illegál oldalát, ennél szebben le se lehetett volna írni, idézem:
Direkt rákérdeztem, dc-n ill. rádión is, hogy "most csak annyi hogy betöröm, megnézem, ha drog lezárom" erre azt a választ kaptam, hogy igen.
Az esetek 90%-ban a normál player nem fog drogot termeszteni mert minek neki, vagy eladni mert igazán nem tud mit kezdeni vele, minden craftoláshoz F3 jog szükségeltetik. Egy ilyen kijelentés után, hogy csak betöröd- drog- zárom, elrontjátok más játékélményét. Tegyük fel tényleg nem minden hetes dolog és csak pech-ünk volt, hogy éppen úgy álltak a csillagok a fejünk felett, hogy éppen akkor lett kiírva ami ki lett. Akkor miért nem lett specifikálva? Miért nincs szabályozva, vegyünk egy tök hülye alapot, 1 soron van 20 farm abból mondjuk csak 4 illegálos farm, ha azt feltételezzük, hogy 1 illegálos farmon csak 1 ember dolgozik, képes 1 darab rendvédelmi személy 4 ember munkáját megkárosítani puszta 5 perc alatt. És megértem, hogy ez a dolgotok, de ha nem kötöd valamihez közfelháborodás lesz belőle, mint ahogy jelenleg van. Mert ennyi erővel, feljövök reggel 5 kor, átmegyek az egész szerver összes farmján, és aki drogot termesztett az megszívta, elrontottam kb 200 ember játékélményét, csak mert nem lett megszabva mit és hogyan kéne csinálni. Csudajó nem?

Illetve azt sem tartom korrektnek, hogy a kiírás után egy nap elteltével (ahogyan megírásra került a PK) akkor már hirtelen szabályok lettek szabva, amik eddig nem voltak az elmondottak alapján. Erre eddig miért nem került sor? Merem feltételezni nem egy hete csináljátok. Gondolom lett volna lehetőség (ha már a képen újraengedélyezésről van szó) egy megfelelő forms-ot létrehozni amibe ez leadható és visszakövethető. Illetve abba bele se mennék, miért lett megtiltva, merem feltételezni hogy meg lett mivel újra elérhetővé kellett tenni. Gondolom nem ez az első ügy belőle, hogy gondol valaki egyet és feltöri az egész blueberry farm sort.

Én kikapcsolódni, jól érezni magam járok fel, és elszomorító, hogy 0 belefektetett energiával szétrombolják vagy szétrombolják a tagjaitok, amiért mi megdolgozunk. Illetve az, hogy ez nekünk akár napok vagy hosszú órák munkája volt, nem mellesleg arról, hogy amit kifarmolsz PP vagy dollár megy a levesbe, a ti gondatlanságotok miatt.

De ilyen szúrópróba alapú kiválasztás nem kéne, hogy legyen. Főleg nem a kibérelt farmok 100%-nál.

Előzetes szerepjáték meg egyáltalán nem volt, a saját tagjaid egyikének állítása szerint.

Ennyi erővel akkor sokkoljatok le mindenkit az utcán, hátha van nála fegyver.
Nyittassatok ki szúrópróba címen random kocsikat, hátha tele van illegállal.
Állítsatok a bankba, és a gyárakhoz szúrópróba szerűen mindig valakit, mert egyszer úgyis ki fogják rabolni.

Ugyanennyi erővel random le lehetne lövöldözni minden adandó rendőr egységet, mert hátha le akart igazoltatni engem.

De tegyük fel, hogy valóban szúrópróba szerűen kinyittok, IC szerint faltörőkossal betörtök ajtókat. A rendőrség milyen alapon tesz kárt bárkinek a vagyonában, bármilyen megalapozott gyanú nélkül. Ki fogja IC kifizetni a károkat, ki készít erről IC jegykőkönyvet, végzést, stb. Valószínű nektek ezzel az akcióval nem a roleplay volt az előtérben, hanem minden más amit ezzel okozni tudtatok.

Nem gondolom, hogy van értelme tovább taglalni ezt, várom az management megítélését az üggyel kapcsolatban!

E: Ha jól látom a printscreen amit mellékeltél 10 perce lett közzétéve discordon, tehát tegnap gondolom még ez sem volt érvényben. (Olyannyira sikerült maximum 3 farmot megnézni, hogy kb 10 darab volt lezárva általatok)
a farmellenőrzésekről a tagoknak jelentéseket kell leadni. hogyha károd keletkezett az ingatlant érintően akkor tudsz panaszt tenni és kérhetsz kártérítést. a gyár, a sokkolások jóval eltérnek azért a farmellenőrzésektől személyes véleményem szerint.

a printscreen tényleg akkor készült, de ezt le is írtam neked, hogy teszek ki egy közleményt NNI dcre. ha ezt nem olvastad el, nem vetted tudomásul és ez miatt problémázol akkor az már a te bicskanyitogató mentalitásodat és figyelmetlenségedet írja csak körbe. nem feltételezem, hogy ilyen ember vagy, lehet, hogy ezt csak véletlenül nem vetted észre, akár azért mert siettél.

tekintve, hogy a szerveren körülbelül minden tizedik percben van valami akció, így a farmellenőrzéseknek nem az unaloműzés a célja, hanem az illegális frakciók és illegális személyek kábítószertartományainak felszámolása. szeretnénk valamilyen módon gátolni azt, hogy minden illegál fk tele legyen tonnányi kábítószerrel, amivel telenyomja a rampageét vagy éppen azt, hogy a civilek kereskedjenek vele.

a farmellenőrzésekre a mai nappal amint le is írtam és el is küldtem korlátok kerültek bevezetésre. a holnapi nap tervez a másik leaderem egy meetinget, megkérem, hogy ott is beszéljen a farmokról a tagoknak.

amint leírtad, a managementel beszéltél már ezt illetően így a panaszkönyv nem tudom miért került megírásra, minden esetre nekem több hozzáfűznivalóm nincsen ide, mert felesleges vita-veszekedés alakulna csak ki belőle.

a farmellenőrzésekről a tagoknak jelentéseket kell leadni. hogyha károd keletkezett az ingatlant érintően akkor tudsz panaszt tenni és kérhetsz kártérítést. a gyár, a sokkolások jóval eltérnek azért a farmellenőrzésektől személyes véleményem szerint.

a printscreen tényleg akkor készült, de ezt le is írtam neked, hogy teszek ki egy közleményt NNI dcre. ha ezt nem olvastad el, nem vetted tudomásul és ez miatt problémázol akkor az már a te bicskanyitogató mentalitásodat és figyelmetlenségedet írja csak körbe. nem feltételezem, hogy ilyen ember vagy, lehet, hogy ezt csak véletlenül nem vetted észre, akár azért mert siettél.

tekintve, hogy a szerveren körülbelül minden tizedik percben van valami akció, így a farmellenőrzéseknek nem az unaloműzés a célja, hanem az illegális frakciók és illegális személyek kábítószertartományainak felszámolása. szeretnénk valamilyen módon gátolni azt, hogy minden illegál fk tele legyen tonnányi kábítószerrel, amivel telenyomja a rampageét vagy éppen azt, hogy a civilek kereskedjenek vele.

a farmellenőrzésekre a mai nappal amint le is írtam és el is küldtem korlátok kerültek bevezetésre. a holnapi nap tervez a másik leaderem egy meetinget, megkérem, hogy ott is beszéljen a farmokról a tagoknak.

amint leírtad, a managementel beszéltél már ezt illetően így a panaszkönyv nem tudom miért került megírásra, minden esetre nekem több hozzáfűznivalóm nincsen ide, mert felesleges vita-veszekedés alakulna csak ki belőle.
Rendben akkor tényleg már csak a tegnap készült jelentésekre lennék kíváncsi, ami amit a tagjaid a saját bevallásuk szerint sem támasztottak alá semmilyen rp-vel, bizonyítékkal, illetve számomra a meglétük is kérdéses (ha csak nem éppen most készülnek).

A panaszkönyv pontosan azért készült, hogy kiderüljön volt e valami RP erről az egészről, szintén a management kérte a megnyitást, hogy legyen egy menete, legyen írásba foglalva mindez.

Rendben akkor tényleg már csak a tegnap készült jelentésekre lennék kíváncsi, ami amit a tagjaid a saját bevallásuk szerint sem támasztottak alá semmilyen rp-vel, bizonyítékkal, illetve számomra a meglétük is kérdéses (ha csak nem éppen most készülnek).

A panaszkönyv pontosan azért készült, hogy kiderüljön volt e valami RP erről az egészről, szintén a management kérte a megnyitást, hogy legyen egy menete, legyen írásba foglalva mindez.
a jelentések megléte abszolút nem az én felelősségem. az ilyesmikről a főtisztek is gondoskodhatnak. az ilyesmi eseményekről kötelező jelentéseket írni, amik hétvégén szoktak lezárásra kerülni, minden tagnak érdeke az, hogy megírja a jelentéseket.

a farmellenőrzésre vonatkozóan korlátozások kerültek bevezetésre szervezeten belül. holnapi meetingen is lesz szó róla, de én ott sajnos nem tudok jelen lenni, de mindenképp lesz róla beszélve.
elismerem, hogy nem voltunk/voltam elég alapos(ak) ezen lehetőséget illetően, hiszen amikor ezt kiírtam voltak úgy látszik tisztázatlan területek, amik utólag mindenképpen tisztázásra kerültek és kerülnek az elkövetkezendő napokban. mivel a farmellenőrzés mint lehetőség nem saját ötletem volt, és én is így láttam ezeknek a végbemenetelét a korábbi leadertől, így az farmellenőrzésekkel járó szerepjátékra konkrétabb hangsúly nem lett fektetve ezúttal, ami mindenképpen pótolva lesz, hasonlóan, mint a tapasztalt kihágások.

Egy RP szerveren a hatóságok nem működhetnek véletlenszerű tippelés alapján, különben ez teljes mértékben rombolja a szerepjáték mélységét és hitelességét. Ez különösen problémás akkor, ha az intézkedés mindenképpen egy más tulajdonában lévő interiorba történik, hiszen felmerül a kérdés: milyen alapon van bárkinek joga ahhoz, hogy az én tulajdonomat megrongálja vagy abba jogosulatlanul behatoljon?

Jelen esetben ez nem “ellenőrzés” hanem “behatolás” történt, mindenféle megalapozott gyanú, bizonyíték vagy előzetes IC információ nélkül. Ez súlyos visszaélés, amely nemcsak az adott játékos, hanem a frakció hitelességét is aláássa, és hosszú távon a szerver RP környezetének minőségét is rontja.

Utoljára szerkesztve:
a jelentések megléte abszolút nem az én felelősségem. az ilyesmikről a főtisztek is gondoskodhatnak. az ilyesmi eseményekről kötelező jelentéseket írni, amik hétvégén szoktak lezárásra kerülni, minden tagnak érdeke az, hogy megírja a jelentéseket.

a farmellenőrzésre vonatkozóan korlátozások kerültek bevezetésre szervezeten belül. holnapi meetingen is lesz szó róla, de én ott sajnos nem tudok jelen lenni, de mindenképp lesz róla beszélve.
elismerem, hogy nem voltunk/voltam elég alapos(ak) ezen lehetőséget illetően, hiszen amikor ezt kiírtam voltak úgy látszik tisztázatlan területek, amik utólag mindenképpen tisztázásra kerültek és kerülnek az elkövetkezendő napokban. mivel a farmellenőrzés mint lehetőség nem saját ötletem volt, és én is így láttam ezeknek a végbemenetelét a korábbi leadertől, így az farmellenőrzésekkel járó szerepjátékra konkrétabb hangsúly nem lett fektetve ezúttal, ami mindenképpen pótolva lesz, hasonlóan, mint a tapasztalt kihágások.
A jelentések megléte nem a te felelősséged? Na azért ne vicceljünk, te felelsz a frakcióért. Nem véletlen van rajtad az F3 leader, sőt még a Főleader se. Egy vezető dolga képviselni a frakciót, ha jó ha nem jó. Nem a babérokat kell learatni ha minden jól megy, hanem bele kell állni. Személyes véleményem szerint, ezt magadra kellettt volna vállalnod, hiszen te vetted fel az embereket, vagy te bíztál meg embereket hogy a toborozást kezeljék hozzátok. Ez téged tűntet fel végső soron valamilyen színben.

Utolsó gondolatomként, annyit tennék hozzá. Ha már arról beszélünk, hogy megszűntessétek a drog termesztést/rampage gyártást, hogy akkor helyezzünk ki PD-seket a bankba, gyárakba, farmokra. Akkor ne is legyen esélyünk lassan nem? Viszont ha nincsen akció amire ki kell járjatok és csak uborka szezon van, HQ-n afkolás akkor az a baj? Akkor kérdem én. Hol van a határ?

Egy RP szerveren a hatóságok nem működhetnek véletlenszerű tippelés alapján, különben ez teljes mértékben rombolja a szerepjáték mélységét és hitelességét. Ez különösen problémás akkor, ha az intézkedés mindenképpen egy más tulajdonában lévő interiorba történik, hiszen felmerül a kérdés: milyen alapon van bárkinek joga ahhoz, hogy az én tulajdonomat megrongálja vagy abba jogosulatlanul behatoljon?

Jelen esetben ez nem “ellenőrzés” hanem “behatolás” történt, mindenféle megalapozott gyanú, bizonyíték vagy előzetes IC információ nélkül. Ez súlyos visszaélés, amely nemcsak az adott játékos, hanem a frakció hitelességét is aláássa, és hosszú távon a szerver RP környezetének minőségét is rontja.
A szerepjáték ezen a szerveren sajnos csak egy bizonyos réteget érint. Sokkal több mozgástér van titulálva az illegális frakciók számára, mint számunkra például. Ha a jogosulatlan behatoláson ennyire rendkívül fennakadtál, akár akkor ugyan ilyen mértékben számba vehetnéd azt is, hogy egy illegális frakció tagjain miért van hello kittys fejhallgató, illetve miért lövöldöznek rengetegen nagypapa skinben.
A kommentedből azt tudom csak leszűrni, hogy benned felmerült egy "igenis, ehhez hozzászólók és megmondom a tutit!!" életérzés, mivel az előző hozzászólásomban elismertem azt, hogy a farmellenőrzésekre a múltból akadóan nem volt nagy hangsúly fordítva, és hozzátettem azt is, hogy minden hibát korrigálni fogunk, ennek ellenére te még fokozod a vitát.

A szerepjáték ezen a szerveren sajnos csak egy bizonyos réteget érint. Sokkal több mozgástér van titulálva az illegális frakciók számára, mint számunkra például. Ha a jogosulatlan behatoláson ennyire rendkívül fennakadtál, akár akkor ugyan ilyen mértékben számba vehetnéd azt is, hogy egy illegális frakció tagjain miért van hello kittys fejhallgató, illetve miért lövöldöznek rengetegen nagypapa skinben.
A kommentedből azt tudom csak leszűrni, hogy benned felmerült egy "igenis, ehhez hozzászólók és megmondom a tutit!!" életérzés, mivel az előző hozzászólásomban elismertem azt, hogy a farmellenőrzésekre a múltból akadóan nem volt nagy hangsúly fordítva, és hozzátettem azt is, hogy minden hibát korrigálni fogunk, ennek ellenére te még fokozod a vitát.
Az első részre reflektálva, ami nem érint minket, felesleges ide felhozni. Összemossuk a szezont megint a fazonnal. Ez nem egy ész- érv, illetve szerintem nem is idevaló. Egy RP szerveren vagyunk, amennyiben valaki hello kitty fejhallgatóban és papa skinben lövöldözik, rakjátok PK-ra vagy hívjatok rá admint. Ez nem érintett a mi panaszunk alatt. Ne tereljük a szót.

A második részére, nem tudok mit hozzáfűzni, a valószínüsítgetést én megtartanám magamnak, nem a panasz alá illik. Illetve ha minden hiba korrigálva lesz, akkor szeretnénk visszakapni a kész termékeket. Ha már az időt nem fogjuk tudni visszakérni amennyi időt beleöltünk. Köszönjük!

A továbbiakban várjuk a bírálatot.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.