nagyon sok minden ami itt történik nem áll párhuzamban a valósággal. egy banda nem fog egy államinak minősülő bankot kifosztani és satöbbi.
nem tudom, hogy ők milyen előzetes szerepjátékkal végezték a farmellenőrzést, ez alapvetően a szúrópróba szerű kiválasztásra alapul nálunk.
kiteszek discordra egy felhívást, amely a farmellenőrzéssel kapcsolatos szerepjátékokra irányul, ennél többet nem tudok sajnos tenni.
az viszont, hogy ti milyen energiát fektettek ebbe bele, ti felelősségetek az, hogy bukjátok-e.
E:
https://prnt.sc/SivVex6BRuW4
Kereshetjük persze a valóság- játék párhuzamot, de ha tőlünk el van várva 20 sor előRP egy adott rabláshoz, akkor ne mondjuk már azt, hogy azért mert az NNI nem részletez semmit, egy büdös szót se kell szóljunk a másikhoz. A fentebbiekben ez ki lett fejtve, nem volt előRP a nyomozók részéről, tehát ez szerintem beteljesít egy helytelen előRP-t vagy bármi egyebet. Arról meg mi nem tehetünk, hogy a vezetőség részéről ez az általatok állított módon nem lett elmondva, illetve pontba foglalva mi kell hozzá. De szerintem egyszerű logikával összerakható, hogy ha kiírsz valamit discordra, nem specifikálod, lesznek olyan emberek akik a legkevesebbet sem teszik meg (lásd: MEGBESZÉLNI mit fognak csinálni). Félreértés ne essék, nekünk jelenleg nem a PP-vel vagy bármivel van problémánk, mert ha ez korrekt módon lett volna rendezve, teszem fel kút/bolt rablás után elkapjátok bármelyikőnket lekérdeztek MDC-n, és látjátok van egy farmunk azt mondom oké, ezt mi rontottuk el. De Azzal, hogy teljesen véletlenszerűen faltörőkossal átnézitek az összes létező farmot, ne haragudj meg de nonszensz.
Bármennyire is leplezni szeretnénk, ez egy játék oké, viszont azzal, hogy olyan scriptek vannak nálatok, amik lehetővé teszik, hogy valamifajta roleplayt hozzatok ki abból, hogy amúgy tiétek egy frakció. Például nyomozati akta/ előre megbeszélt razzia bármi. Ehelyett a legrandomabb farmokat töritek be. Persze értem akinek nincsen féltenivalója nincs mitől tartania, de akkor hol van a korrektség? Honnan teremtsünk magunknak drogot, hogy el tudjunk menni bank- kút- atm-re hogy legyen pénzünk. Tudjuk nektek minden egy FK számla alapján megy ami minden tickettel nő és a többi. Nekünk ez nem ilyen. Attól, hogy unreális dolgokat csináltok, mivel az összes tag csak azért megy el farmot ellenőrizni, hogy közvetett módon is drogot találjon, ezt kicsit szigorúbban kéne vedd neked mind az Frakcióért felelős vezető. Úgy gondolom ameddig mi is szabályszerűen játszunk, és nem exploitolunk semmit. Például nem futunk ki rátok irreális sokaságban, és fair kártyákat használunk, szerintem evidens lenne a fordított esetben is.
Itt ez egy nyílt titok, hogy nem az átlag playert fogjátok károsítani hanem az illegál oldalát, ennél szebben le se lehetett volna írni, idézem:
Direkt rákérdeztem, dc-n ill. rádión is, hogy "most csak annyi hogy betöröm, megnézem, ha drog lezárom" erre azt a választ kaptam, hogy igen.
Az esetek 90%-ban a normál player nem fog drogot termeszteni mert minek neki, vagy eladni mert igazán nem tud mit kezdeni vele, minden craftoláshoz F3 jog szükségeltetik. Egy ilyen kijelentés után, hogy csak betöröd- drog- zárom, elrontjátok más játékélményét. Tegyük fel tényleg nem minden hetes dolog és csak pech-ünk volt, hogy éppen úgy álltak a csillagok a fejünk felett, hogy éppen akkor lett kiírva ami ki lett. Akkor miért nem lett specifikálva? Miért nincs szabályozva, vegyünk egy tök hülye alapot, 1 soron van 20 farm abból mondjuk csak 4 illegálos farm, ha azt feltételezzük, hogy 1 illegálos farmon csak 1 ember dolgozik, képes 1 darab rendvédelmi személy 4 ember munkáját megkárosítani puszta 5 perc alatt. És megértem, hogy ez a dolgotok, de ha nem kötöd valamihez közfelháborodás lesz belőle, mint ahogy jelenleg van. Mert ennyi erővel, feljövök reggel 5 kor, átmegyek az egész szerver összes farmján, és aki drogot termesztett az megszívta, elrontottam kb 200 ember játékélményét, csak mert nem lett megszabva mit és hogyan kéne csinálni. Csudajó nem?
Illetve azt sem tartom korrektnek, hogy a kiírás után egy nap elteltével (ahogyan megírásra került a PK) akkor már hirtelen szabályok lettek szabva, amik eddig nem voltak az elmondottak alapján. Erre eddig miért nem került sor? Merem feltételezni nem egy hete csináljátok. Gondolom lett volna lehetőség (ha már a képen újraengedélyezésről van szó) egy megfelelő forms-ot létrehozni amibe ez leadható és visszakövethető. Illetve abba bele se mennék, miért lett megtiltva, merem feltételezni hogy meg lett mivel újra elérhetővé kellett tenni. Gondolom nem ez az első ügy belőle, hogy gondol valaki egyet és feltöri az egész blueberry farm sort.
Én kikapcsolódni, jól érezni magam járok fel, és elszomorító, hogy 0 belefektetett energiával szétrombolják vagy szétrombolják a tagjaitok, amiért mi megdolgozunk. Illetve az, hogy ez nekünk akár napok vagy hosszú órák munkája volt, nem mellesleg arról, hogy amit kifarmolsz PP vagy dollár megy a levesbe, a ti gondatlanságotok miatt.