Aaron Hooper - Ghost/Tamás

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Alacsony

Újonc
2025. 05. 15.
46
36
LS karakter
Isabelle D Jones
uHvKqwT.png

Panasztevő InGame neve:

Aaron Hooper
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Ghost/Tamás
Panasz oka, leírása, kifejtése:
Egyoldalú bírálat, inkorrektség, + Tamás részéről játékos panasz.
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

Megjegyzés:

Tehát, először is szeretném leszögezni, hogy valamennyire indulatból írom, és néhol ronda nyelvezetet fogok alkalmazni.. Viszont amellett nem tudok elmenni, hogy hiába civil maffiózó létemre, ha rászegezek egy piszolyt a parkfegyesre, akkor ő nem félti az életét, és nem teszi le az autót, sőt még erősködik továbbra is. Ha már ennyire rá vagyunk mozdulva arra, hogy rp szerver, meg ic-be gondolgounk, akkor egy parkfegyes irl egy csóró, életcélok nélküli, beszari ember. És attól hogy én mint civil maffiózó rá szegezek egy fegyvert, neki attól kutya kötelessége össze vissza szarnia magát, mivel nem egy kopasz kokszos testépítő. Én úgy gondolom, hogy hősködés és szereptévesztés történt az ő részéről. Ghostnak mint a logon is látható annyi volt a válasza, hogy tegyek panaszt, mert nem az ő hatásköre más admint szankcionálni. Megértem, viszont attól még nem kellett volna egy oldalról hozzáállnia az ügyhoz, mivel én azt vettem le, hogy ő csak arra van rá kattanva, hogy nincs karaktertörténetem, és forgalmas hely. Hát köszi. Köszönöm hogy elolvastad, és várom a bírálatot. Mégegyszer elnézést a néhol ronda nyelvezetért, viszont ezt máshogy nem tudom kifejezni, és így talán nyomatékosítom az egészet. Továbbá, nem érdekel, hogy jailt kaptam, részben megértem.

Na csao! Én lennék a hősködő parkfegyes!
Kezdjük akkor az elején, kifejtem egy kicsit az ügyet itt a panaszkönyv alatt.
Megláttam az autódat déli szerelőnél középen, ahol egyáltalán nem lehet parkolni, táblák vannak kirakva, te ezt figyelmen kívűl hagytad, oké, ic ügy. Ezért vagyok én, hogy felkapjam azt a kocsit és elvigyem. Megálltam, ráakasztottam a csörlőt, erre te beültél, így innentől kezdve én nem tudtam folytatni a dolgomat.
1. Nálam elkezd kimerülni a NonRP fogalma attól a perctől kezdve, ahogy te megnyomtad a klaviatúrádon az F gombot.
2. Mivel beleültél, blokkoltad a szerver által biztosított scriptet, ami szerintem egyáltalán nem helyén való.

Mindenki hajtotta a saját maga igazát, nekem csak egy név kellett volna, hogy a csekket bepötyögjem és már le is raktam volna a kocsit. Erre te, akár RP-vel, akár nem RP-vel, elővettél egy fegyvert a szerver egyik legforgalmasabb helyén. (Így zárójelben megjegyzem, hogy nem is egyszer lett már szólva, akár asay-ba, akár nem, hogy déli szerelőnél a felesleges feszültségkeltés súlyos szankciót von maga után) Te ebbe bele is kezdtél, rengeteg civil, illetve TEK-es kollégák mellett. Azért felesleges feszültségbe kerülni egy másik játékossal, mert neked nem tetszik az, hogy elviszik az amúgyis szabálytalanul parkoló autódat.

Írtál egy reportot, hogy hősködik a parkfegyes, amire Ghost barátom jött ki.
Az ügy megkezdése után kifejtetted az álláspontod, majd ő megkért téged arra, hogy küldd el neki a karaktertörténeted, amiben ez szóról szóra fel van jegyezve, hogy te olyan vagány karaktert RP-zel, aki bárhol bármikor fenyegetheti a parkfegyest, vagy éppen civilt, legrosszabb esetben még Hatósági Személyt is, ha neked nem tetszik valami. Sosem értettem ezt a civil maffiáskodást, ha nagyon vagánykodni akarsz és fenyegetni orrba-szájba a szerver játékosait, akkor írj egy szép karaktertörténetet, illetve csatlakozz egy illegális frakcióba. Persze ezt a karaktertörténetet sajnos nem kaptuk meg, így nem voltunk tisztában azzal, hogy ki is vagy te valójában, milyen karaktert alakítasz a szerveren töltött időd alatt.

Térjünk rá a panaszkönyv egyik legszemet szúróbb mondatára:
parkfegyes irl egy csóró, életcélok nélküli, beszari ember
Kíváncsiságból rákerestem a közteresek fizetésére, hát nem sírtam el magam. Nemtudom tudtad-e, de a Közteresek IRL Hatósági Személyek, nem szeretném sorolni, hogy ez mit is jelent, de nem csóró, vannak életcéljai és persze nem beszari. Ezt a kijelentésedet sikerült megcáfolni.

Szereptévesztés részét nem értem a panaszkönyvnek, ezt lentebb kifejthetnéd még, hogy ez miben merül ki nálad.

Nem fogom védeni az admintársamat (vagyis de), de nagyfiú már és ki tud állni maga mellett.
Ghost teljesen pártatlanul intézte az ügyet. A karaktertörténet pedig igen is fontos, hiszen egy ilyen esetnél, vagy más esetnél is részben lehet mire támaszkodni, akár neked, akár az adminnak. Neked pedig van bizonyítékod, hogy igen, ide van leírva, te egy 150 kilós vadállat vagy, szét van tetoválva az egész tested, fegyverrel kelsz fegyverrel alszol és ha valaki csúnyán néz rád akkor azt jól megfenyegeted.

Forgalmas helyet nem szeretném kifejteni, szerverre való felcsatlakozáskor és a regisztrációkor kijelentetted hogy a szabályzatot elolvastad, értelmezted, megértetted és ha hibát követsz el, akkor szankcióban részesülsz.

Várom a bíráló admin válaszát!

• Kedvelés
Reactions: petoboss
Szia. Örülök, hogy sikerült átolvasnod, illetve értelmezned. (ez nem arcoskodas, tenyleg sokaknak ez se megy.)
Az, hogy én beülök az autóba, hogy ne tudd felcsörlőzni az autót, az szerintem egy olyan dolog,
ami irl teljes mértékben meg tud történni, tehát a nonrp részével nem értek egyet.
Továbbra, lehet példálózni, hogy hatósági személy ide vagy oda, a közteres nem jár sokkolóval,
se fegyverrel, se bilincsel(ezzel nem vagyok teljesen tisztában de szerintem nem)
Tehát. Nem jársz ilyen felszereléssel, legalábbis ic nem. Ezért ugyanúgy le leszel nézve egy
bármilyen illegál karaktert rp-ző ember által, legyen az illegál scriptbe, vagy sem.
Az, hogy ott állt a tekes, az annyiban merül ki, ha már felhoztad, hogy le erp-ztem, és kb
rá fél percel sétált oda, ami lássuk be, egy szerencsétlen szituáció de egy szót nem szólt semmi.
Tehát ezt megint csak felesleges feszültség keltésnek titulálom.

Kérted, hogy a szereptévesztés részét fejtsem ki.
Továbbra is, ha te egy macsó ember lennél a szerveren, aki nem ilyed meg egy fegyvertől,
akkor simán le tudtad volna rp-zni, hogy "/ame Látszik rajta, hogy nem először él át ilyet."
Ennyi kellett volna, miután a fegyvert rád szegeztem, és akkor elfogadom,
és csúnyán mondva leszartam volna az egészet, és elfogadom.
Mivel ezt te nem tetted meg, ezzel nem tudok mit tenni.

A forgalmas hellyel kapcsolatban, annyit tudok hozzátenni, hogy névszerint
mikor rád fogtam a fegyvert akkor úgy emlékszem ott volt: Amir Santos, Dayvon Banks, Enrico Graziano, (már a vége fele)
illetve a másik Santos női skinnel(nem emlékszem az első nevére így hirtelen, bocsi ha olvasod)
Nos ők egytől egyik illegál scriptbe lévő emberek, és ic jó kapcsolatban vagyok velük.
Tehát egy ilyen közegbe úgy gondolom megengedhetem magamnak, hogy elővegyek egy pisztolyt, és rád fogjam.

Sziasztok, a panaszkönyvet én fogom bírálni hamarosan érkezem a bírálattal addig, ha van bármilyen plusz gondolat kérlek írjátok le.
Megvárjuk Ghost válaszát.

• Kedvelés
Reactions: tamas
Erre a hozzászólásodra még reagálok, a továbbiakban viszont megvárom a bíráló admint, hogy átolvassa a panaszkönyvet és döntést hozzon, ha kell akkor küldök neki én is napilogot az egész ic eseményről.

Az, hogy én beülök az autóba, hogy ne tudd felcsörlőzni az autót, az szerintem egy olyan dolog,
ami irl teljes mértékben meg tud történni
Lehet hogy meg tud történni, sőt biztos, én ezt el is fogadom. De ezáltal, hogy te beültél a kocsiba, a szerveren lévő és használható scriptet gátoltad, ami nem helyén való.

Idéznék a szerverszabályzatból:

Az Parkolás Felügyelet intézkedését követően meg kell várnod, míg kiállítják a csekket!
Nem menekülhetsz el a csekk elől.

El szerettem volna vinni az autódat, te blokkoltad így csekket akartam volna kiállítani, meggátoltad a csekk kiosztását, ezzel megtagadva a szabályzat ezen részét.

a közteres nem jár sokkolóval,
se fegyverrel, se bilincsel(
IRL a köztereseknél szolgálati tárgyakhoz tartozik például a gázspray, bilincs, testkamera hasonlók. Én azért nem járok se sokkolóval, se gázspray-el, se bilinccsel, mert a szolgálati itemeim csak tablet és csekk. Tehát ha akarnám se tudnék ezekkel járni. Max kiskaliberű lőfegyverrel ami be van jelentve a rendőrségnél és van rá engedélyem.
Folytassuk a közteresek feladatát IRL, már ha ez is szóba került. Közteres, mint hatósági személy, felszólíthat, sőt kötelessége felszólítani arra, hogyha te tilosban parkolsz, vagy behajtani tilos zónába mennél be engedély nélkül, akkor téged igazoltasson. Megtagadhatod az igazoltatást (Személyazonosság igazolásának megtagadása), ez esetben rendőrt hív és a rendőr téged előállít. (Én azért nem hívtam, mert ha jól emlékszem IC valaki már értesítette őket) Kértem a nevedet, hogy kiállítsak egy bírságot, te ezt nem akartad, ellenkeztél, ilyenkor én szabálysértési feljelentést tudok tenni, amit őszintén bevallok sosem láttam még és sosem találkoztam még ilyennel a szerveren játszott időm alatt.
Ha ellenálsz, vagy agresszívan lépsz fel velem szemben, akár akadályozod az intézkedést akkor szabálysértési vagy akár büntetőeljárás is indulhat ellened hatósági személy elleni erőszak vádjával, ha fizikailag lépsz fel.

A forgalmas hellyel kapcsolatban, annyit tudok hozzátenni, hogy névszerint
mikor rád fogtam a fegyvert akkor úgy emlékszem ott volt: Amir Santos, Dayvon Banks, Enrico Graziano, (már a vége fele)
illetve a másik Santos női skinnel(nem emlékszem az első nevére így hirtelen, bocsi ha olvasod)
Nos ők egytől egyik illegál scriptbe lévő emberek, és ic jó kapcsolatban vagyok velük.
Tehát egy ilyen közegbe úgy gondolom megengedhetem magamnak, hogy elővegyek egy pisztolyt, és rád fogjam.
Attól, hogy körülötted olyan emberek vannak akiket te nagyon jól ismersz és illegálosok, attól függetlenül semmi féleképpen nem veheted elő a fegyvert, főleg itt a déli szerelőnél. Nem tartom rendjén azt, hogy a szerveren lévő minden második vagy harmadik ember civil maffiát RP-zzen karaktertörténet nélkül és fenyegesse azt akit csak akar. Akár van karaktertörténete valakinek vagy akár nincs, teljesen nonszensz, hogy csak úgy megfenyegetjük a parkfegyest, "hogy akkor te most szépen lerakod a kocsit vagy szétbombázom a fejed", mert ő elvinné a SZABÁLYTALANUL PARKOLÓ autót.

Csá! Tamás körülbelül mindent kifejtett, de engedd meg ennek ellenére, hogy kifejtsem szerintem miért nem egyoldalú a téma...

Elsőkörben azzal van a probléma, hogy te mindenféle karaktertörténet meg minden nélkül a város legforgalmasabb helyén fegyverrel fenyegetőzöl/kelted a feszkót, mindezt azért mert a SZABÁLYTALANUL parkoló autódat szeretnék elszállítani. Ez teljesen nonszensz, milliószor el lett mondva, hogy Déli szerelőnél az ilyenért fix 180 percet fogunk osztani. Innentől sajnos ez a te problémád, ha nem vagy hajlandó ezt betartani.

[2025-10-21 23:16:14] [Output] : Admin 5 Ghost: (( Karakter történetedet szeretném látni. ))
[2025-10-21 23:16:32] [Output] : Aaron Hooper: (( kuldom ))
[2025-10-21 23:20:33] [Output] : Aaron Hooper: (( nem talalom, de vallalom a jailt erte. Viszont ezt tisztazzuk. ))

Nem találod, én ezzel nem tudok mit csinálni, nem tudtál mit felmutatni ami melletted szólna. -A te oldalad ezzel lezárva.

A parkfegy.-es csávó, tehát Tamás egy Adminisztrátor... Ennek fényében, ha te úgy érzed, hogy ő szabályt szegett, esetleg valamit hibázott, minden jogod megvan hozzá, hogy nyiss egy panaszkönyvet, mint ahogyan most tetted. Ezt többször is hangoztattam feléd, hisz én nem tehetem meg azt, hogy szankciót osztok neki. -A másik oldal ezzel szintén lezárva.

[2025-10-21 23:22:36] [Output] : Admin 5 Ghost: (( Panaszkönyvet nyiss rá, ha tovább vinnéd az ügyet. ))
[2025-10-21 23:22:40] [Output] : Admin 5 Ghost: (( Admint nem szankcionálhatok. ))

Tehát itt nem egyoldalúságról van szó... Inkorrektnek sem mondanám, hisz az ügy során, mint említettem többször is elmondtam, hogy ilyenkor mi a teendő, ha egy adminnál tapasztalsz szabálysértést.

• Kedvelés
Reactions: tamas
Nem szeretnék se veszekedni, se kötekedni, DE FOGOK! Az imént végignéztem a jelentéseid, most nem csak a saját autómra gondolok, hisz vigyed, elmegyek sf-be es kiváltom. Viszont a jelentéseidbe jól látható, hogy olyan autókat viszel el amik (Számomra) teljesen oké helyen parkolnak. Pl. NAV kapitányság előtt, kaszinó elől, vagy a lefoglaltaknál lévő parkolóból. A szerverszabályat sehol nem tiltja, hogy a lefoglaltak előtti parkolóban nem lehet hosszabb ideig parkolni. A másik, gondolom nem néztél be NAV kapitányságra, hogy nem e ügyet intézni ment valaki. Sok parkfegyes azért is szekál mert pláza előtt parkolsz, miközbe köztudott hogyha lemész a mélygarázsba, akkor átrak egy másik dimenzióba, amely sem boltos NPC-kkel, sem cp-vel nem rendelkezik. Vagy ha kórház előtt parkolsz, és várod haverod hogy ujraéledjen, vagy arra az 5 másodpercre amíg használod a gyógyító npc-t. Szerintem nonszensz hogy ennyire túl remegitek. Nem tudom itt a szerveren jelentésenként mennyit kerestek, de gondolom, hogy nem véletlenül kaptok fel minden szembejövő autót. Emelett sokszor látom, hogy az út közepén parkoló autót viszitek el, azzal semmi gond tiszteletem érte mert, ott tényleg zavaró. Még annyit hozzátennék, az első válaszodhoz, hogy ha téged annyira zavart volna, hogy fegyvert vettem elő, vagy hogy beültem az autóba, ic simán rendőrt hívhattál volna, vagy simán admint hívhattál volna. Ezt nem tetted, tehát nem tudok mit kezdeni vele. Várom a bíráló admin válaszát.

Még annyit hozzáteszek, hogy míg rendvédelmis voltam, napi szinten voltunk kidarálva déli szerelőnél, csak azért mert megálltunk ott. Ezentúl lehet ide oda dobálózni, hogy így 180perc úgy nonrp, de csak hogy tisztában legyetek. Déli szerelőnél droggal, fegyverrel mindennel kereskednek, olyan mint egy zsibvásár.

Még annyit hozzáteszek, hogy míg rendvédelmis voltam, napi szinten voltunk kidarálva déli szerelőnél, csak azért mert megálltunk ott. Ezentúl lehet ide oda dobálózni, hogy így 180perc úgy nonrp, de csak hogy tisztában legyetek. Déli szerelőnél droggal, fegyverrel mindennel kereskednek, olyan mint egy zsibvásár.
Szavakkal dobálózni lehet! Ugyanakkor bizonyíték nélkül nem érdemes... Az meg, hogy ki mivel kereskedik az továbbra sem egyenlő a fölösleges feszültségkeltéssel meg a karaktertörténet nélküli civil maffiózó élettel.

a jelentéseidbe jól látható, hogy olyan autókat viszel el amik (Számomra) teljesen oké helyen parkolnak. Pl. NAV kapitányság előtt, kaszinó elől, vagy a lefoglaltaknál lévő parkolóból.
Nav kirendeltség elől: Ha megnézted a jelentést, akkor gondolom láttad, hogy hogyan parkolt az autó. Szabályosan ez úgy nézne ki, hogy menetiránynak megfelelően, két kerék a padkán, két kerék pedig az úttesten.

Kaszinó elől: Kaszinó előtt tilos a parkolás, hátul lehet parkolni ahonnan semmi pénzért nem fogunk elvinni egyetlen járművet sem.

Lefoglaltak: Frakció szabályzat kijelenti, hogy lefoglaltaktól én elhozhatok autót, mert huzamosabb ideig őket nem lehet ott tárolni. Csatolom a parkfelügyelet szabályzatának linkjét, lejjebb görgetve tudod ellenőrizni őket. https://forum.dawn-game.com/index.php?threads/dawn-city-parkolasi-szabalyzata.4800/
Én az összes lefoglalást ezen és a szerverszabályzat alapján teszem.
Sok parkfegyes azért is szekál mert pláza előtt parkolsz, miközbe köztudott hogyha lemész a mélygarázsba, akkor átrak egy másik dimenzióba, amely sem boltos NPC-kkel, sem cp-vel nem rendelkezik.
Ha találkozol esetleg ilyen buggal, hogy nincsen lift CP és emiatt nem tudsz felmenni a plázába akkor ezt fórumon kell jelezned a megfelelő helyen nem pedig itt, panaszkönyvben védened magad ezzel.
ic simán rendőrt hívhattál volna, vagy simán admint hívhattál volna.
Rendőrség: [2025-10-21 23:07:25] [Output] : Mustafa Nugoro mondja: Nagyon agresziv az úr szerintem hivok rendört
[2025-10-21 23:07:26] [Output] : *** Mustafa Nugoro elővett egy telefont.

Admin: Én voltam ott, mint admin, de nem fogom elkezdeni intézni az ügyet, hiszen tisztában vagy vele te is, hogy ilyenkor arra gondolsz hogy én védem magamat stb, nem vagyok pártatlan és direkt ki akarok veled baszni és szankcionálni téged. Emiatt is vártam meg azt, hogy te írj reportot, amit majd egy társam intézni fog.

Többet nem tudok hozzáfűzni, várom Beni bírálatát!

Nagyon le vagy ragadva ennél, de lássuk be, ha lett volna karaktertörténetem, vagy illegál frakis lennék, akkor is én húztam volna a rövidebbet. Továbbra is egy oldalúan végezted az ügyet, nem kérdezted meg Tamást, hogy miért, és miként tesz és cselekszik ahogy, ellentétben velem.

Nagyon le vagy ragadva ennél, de lássuk be, ha lett volna karaktertörténetem, vagy illegál frakis lennék, akkor is én húztam volna a rövidebbet. Továbbra is egy oldalúan végezted az ügyet, nem kérdezted meg Tamást, hogy miért, és miként tesz és cselekszik ahogy, ellentétben velem.
[2025-10-21 23:17:12] [Output] : Aaron Hooper: (( kerdezem, hogy miert hoskodik a parkfegyes ))
[2025-10-21 23:17:23] [Output] : Admin 5 Ghost: (( Trim Tzeka, miért hősködik a parkfegyes? ))
[2025-10-21 23:18:24] [Output] : Trim Tzeka: (( azért hősködik a parkfegyes mert egy szabálytalanul parkoló autót el akar vinni ))

Várom a bíráló adminisztrátor válaszát.

Sziasztok!

Köszönöm a választ mindegyik fél részéről.

Legelőször kezdeném azzal, hogy a Parkolásfelügyelettel felmerült rossz lefoglalások nem feltétlen a panaszkönyv témája, emiatt az IC fórum részlegen tudsz panaszt tenni, de átolvasva őket nem történt szabálytalan lefoglalás.
A bug problémákat amit tapasztaltál a szerveren pedig az erre megfelelő részlegen a bug/probléma jelentésnél tudod jelezni, de elolvasás után orvosoltam a Pláza parkoló hibáját és lekerült egy lift ami normálisan felvisz, így nem kell előtte parkolnod szabálytalanul, illetve a nagy kaszinó mögé is lekerült egy átjáró, hogy ne történjen emiatt kellemetlen lefoglalás.

A frakció általam került aktivizálásra amit többen a szerveren észrevettek, hogy rengeteg csekkelés, lefoglalás történik amit csak a Parkolásfelügyelet, és Kresz szabályai szerint foglalnak/foglalunk le.

A szerver szabályzatban leírásra került, a Felügyelet csekkelési szabályzata ami pontosan:
"-Az Parkolás Felügyelet intézkedését követően meg kell várnod, míg kiállítják a csekket!
Nem menekülhetsz el a csekk elől."

Amint felakasztotta a játékos az autót, nem tartom egyáltalán reálisnak, hogy a script blokkolásával lehetetlenné tedd annak felhúzását ilyen módon, mert minden esetben van lehetőség helyszíni bírság kiosztására is.
Pár hónappal ezelőtt többször is felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy a felesleges feszültségkeltést déli szerelőnél szankcionáljuk, és nem toleráljuk, ez a mai napig aktív.
Az admin ügy közben Ghost elkérte tőled a karakter történeted, amit nem tudtál felmutatni azóta sem, és irreális, hogy civilként te megfenyegeted a "egy csóró, életcélok nélküli, beszari ember"-t. Ezen alapon minden civil játékos lehetne egy civil maffiózó, de ez nem ilyen egyszerű. Ez a panaszkönyv egyben szeretném, hogy példája legyen annak, hogy ne vegyenek mintát rólad a játékosok, hogy azért mert fegyverem van, megfenyegetem a parkoló őrt, hogy elkerüljem a csekket, mert attól még a szabályzat ugyan úgy érvényben van.

Ezért a panaszod jogtalan, és Ghost nem hibázott a bírálat során.

Ha esetleg további javaslatod vagy kérdésed van keress fel privát üzenetben!

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.