Yvon Perrin - mario, Tuba

• Thread starter Thread starter Bander
  • Start date Start date
  • Válaszok 7
  • Látta 406
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Bander

Újonc
2025. 03. 17.
63
82
LS karakter
Ryan Mitchell

Yvon Perrin - mario / Tuba

dawnyellow-second.png

Panasztevő InGame neve:

Yvon Perrin

Panaszra tett Adminisztrátor neve:
mario

Panasz oka, leírása, kifejtése:
Sziasztok, kaptam egy két hetes kitiltást a szerverről. A szankciót mario osztotta ki, de Tuba véleményét kérte ki a panaszkönyvvel kapcsolatban amelyet egy játékos nyitott rám.

A kitiltást azért kaptam mert egy TikTok videóban az egyik játékos látott egy olyan részletet, hogy guggolva sétáltam egy-két métert a kórháznál található heal CP-hez.

Előszőr szeretném az én részemmel kezdeni. Több videóm is van kint tiktokon, és egyik sem lejárató jellegű, nem is volt soha célom ilyet feltenni a szerverről. Saját szórakoztatás alapon működik, vannak kint lövöldözős, ütközös, és egyéb "vicces" kategóriában sorolható videók. Csatorna link: https://www.tiktok.com/@baandeer11 (nem hirdetés szándékkal, hanem a profil ellenőrzés céljából)

Jelenleg a szerveren azért, hogyha valaki törött lábbal guggolva megy akkor kitiltásban részesül amivel egyáltalán nem értek egyet. Roleplay szempontjából megközelítve, ha eltőrt a lábam tudok sétálni, úgy hogy kivan nyújtva a lábam, akkor guggolva nem értem miért ne tudnék haladni/bicegni, úgy hogy külön az animáció is megvan rá csinálva? Tudomásom szerint (jelenlegi admintól meg is érdeklődtem) SEE-MTA szerverén sem minősül ez semmilyen szabálysértésnek, mert engedi a script, és semmilyen tiltott tevékenységet nem végzünk ezen interakció során.

Amennyiben ezen szerveren eltérő lenne a szabályzat, akkor abban az esetben nem teljesen értem, hogy a lábtőrésnél a guggolás "parancsot/gombot(c)" miért nem lehet letiltani?

Tegyük fel, hogy ez szabálysértésnek minősül, akkor sem gondolnám, hogy ezért embereket kéne kitiltani, amivel nem befolyásolták senkinek sem az RP-jét, és nem okoztak kárt mások játékában. Az én esetemben egy rablásnál végeztünk ahol meghaltunk, és éledést követően vezetés közben megsérült a lábam. A sérülést követően elindultunk a kórházhoz, ott kiszálltam és guggolva belementem a heal CP-be. Ez benne volt egy TikTok videómban, amelyet őszintén megmondom nem is vettem észre, tisztában voltam ezzel a jelenlegi szabállyal amivel most sem értek egyet. Ha eltőrik mindkettő lábad, egyből animba kerül a karakter ahol már csak kúszni tud, illetve törött lábbal már nem tud futni, és ez szerintem rendben is van így.

Szeretném kérni a szankció törlését/csökkentését. Amennyiben a felső vezetőség is, úgy gondolja, hogy ez "bugg kihasználásnak" számít abban esetben szeretném kérni, hogy ez legyen szabályzatba foglalva. Rengeteg játékos van szerintem aki SEE-MTA szerverről jött át, és nem is gondolná, hogy ez bármilyen szabályt sért, hiszen ott ez sose minősült annak.

A napokban többen is kaptak erre szankciót, valaki csak jailt kapott, valaki 1 hónapot kapott, én kaptam érte 2 hetet, és a frakcióm egy hibapontot amivel szintén nem értek egyet. A frakció panaszok alatt mindig azt olvasom, hogy egy játékos miatt sosem kap a frakció hibapontot, csak akkor ha több tag olyan cselekedett végez amivel mások kárát okozza, és ez a frakcióhoz vezethető vissza.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
Ügyintézés: https://pastebin.com/C00h7Awp
Szankcionált tevékenység:

Megjegyzés:

Senkinek nem szeretnék ezzel kárt, vagy feszültséget kelteni, szimplán ez a nézőpontom a szituációval kapcsolatban. Amennyiben van ilyenre lehetőség, szeretném ha egy szerver felső vezetőségi tag bírálná a panaszomat, mivel itt több admin hozott döntést a bírálás során.

Természetesen a videó javításra került azonnal az esetet követően.

Helló!

Hozzászólnék akkor, vagy reflektálok akkor erre, elhiszem hogy SEE-MTA-n megérdeklődted admin ismerőstől a dolgokat, egyébként ezt továbbra sem seemta, illetve itt teljesen más szabálypontok is be vannak vezetve, ez beszélve volt leader meetingen is egyébként tudtommal te is részt vettél rajta.

- Nincsen semmi probléma azzal hogy emléknek vagy szimplán a követőtáborod megnevettetésért csinálod a videókat, teljesen normális dolog viszont nonrp-t, és egyéb dolgokat nyílván nem tartalmazhat amivel alapból gond sincsen.
- Az én véleményemet kérték ki valóban, viszont elhiszem hogy script engedi azt hogy te guggolva bicegj törött lábbal, viszont én nem láttam még élő embert aki baleset után guggolva futott, vagy gyorsabban haladt nem véletlen van az ha a törött lábad akkor nyomósabban lassítva vagy. De erről nem szeretnék vitát nyitni, mert ezen is lehet bőven szőrszálakat hasogatni.

- Frakció leaderként kaptad a szankciót, ezzel elérted azt hogy maga a frakció is megkapja a beírását, szerintem teljesen egyértelmű a dolog.

- Az hogy ki mekkora szankciót kap erre a dologra, az teljesen admin függő, leírom itt is mégegyszer én nem szándékoztattam neked se 2 hetet se 1 hónapot, adni. Erről az adminisztrátorral beszélj hogy a panaszkönyv után módosít e a szankciód mértékén vagy a felső bírálat hogyan hozza meg a döntését.

Azért vagyunk a szerveren hogy ilyen esetben minket is feltudj keresni, az adott adminisztrátorral megbeszélni. Ha ezen múlik simán keresünk megoldást arra, hogy guggolva se lehessen menni törött lábbal.

A panaszhoz kifejezetten többet nem szeretnék hozzászólni.

Hozzászólnék akkor, vagy reflektálok akkor erre, elhiszem hogy SEE-MTA-n megérdeklődted admin ismerőstől a dolgokat, egyébként ezt továbbra sem seemta, illetve itt teljesen más szabálypontok is be vannak vezetve, ez beszélve volt leader meetingen is egyébként tudtommal te is részt vettél rajta.
Igen, említettem is, hogy amennyiben ez a szabálypont itt másképpen lenne mindenképpen jó lenne, ha szabályzatba fel lenne tüntetve.
A frakció meeting tegnapi napon volt, a videó amiben ez történt 3-4 hetes kb, mivel több apró részletből született meg ez a végleges videó.
- Az én véleményemet kérték ki valóban, viszont elhiszem hogy script engedi azt hogy te guggolva bicegj törött lábbal, viszont én nem láttam még élő embert aki baleset után guggolva futott, vagy gyorsabban haladt nem véletlen van az ha a törött lábad akkor nyomósabban lassítva vagy. De erről nem szeretnék vitát nyitni, mert ezen is lehet bőven szőrszálakat hasogatni.
Erről fentebb én is leírtam a véleményem, és ahogy te is említetted én sem szeretnék erről vitázni. Itt a vezetőségnek kéne hozni egy végleges álláspontot erről. Engedje, vagy ne engedje a script.
Azért vagyunk a szerveren hogy ilyen esetben minket is feltudj keresni, az adott adminisztrátorral megbeszélni. Ha ezen múlik simán keresünk megoldást arra, hogy guggolva se lehessen menni törött lábbal.
Nekem az adott helyzetben úgy tűnt amikor az ügyintézés zajlott, hogy erről nem nagyon lehet már további vitát nyitni. Illetve ahogy mondtam mindenképpen pontot szeretnék tenni a dologra. Tehát a végleges bírálatot teljes mértékig elfogom fogadni legyen akármi is, mivel akkor lehet mire támaszkodni a jövőben.

Heló, reagálnék én is akkor erre a panaszkönyvre szépen sorjában.
Jelenleg a szerveren azért, hogyha valaki törött lábbal guggolva megy akkor kitiltásban részesül amivel egyáltalán nem értek egyet.
Nincsen ezzel semmi probléma, ha nem értesz vele egyet, viszont tudnod kell, hogy attól, hogy ezzel nem vagy tisztában ugyanúgy szabálysértés követsz el, nem egy játékos kapott már ezért kitiltást.
valaki 1 hónapot kapott, én kaptam érte 2 hetet
Erre reflektálnék, hiszen kicsit frusztráló nekem az a dolog, hogy még ígyis nagyon kegyes voltam veled, hiszen mindenki más egy hónapot, vagy többet mondott, viszont a korrekt hozzáállásod miatt nem osztottam oly kegyetlen szankciókat, ezért nem gondolom, hogy bármi okod lenne panaszkönyvet nyitni, hisz ugyanúgy megkaphattad volna az egy hónapot is, mint más.
Itt a vezetőségnek kéne hozni egy végleges álláspontot erről. Engedje, vagy ne engedje a script.
Nem minden engedélyezett a DawnMTA szabályzata szerint attól, hogy a script ezt engedi.
Szeretném kérni a szankció törlését/csökkentését.
Indokolatlannak látom azt, hogy ilyet kérsz. Más megkapta rá az egy hónapot, vagy többet és mégis letudta várni, miért vagy más mint a többiek? miért kellene eltörölnünk a szankciód, vagy akár csökkenteni 14 napról mégkevesebbre, ha más levárta az egy hónapot?

Összességében véleményem szerint ez a panasz már csak szőrszálhasogatás magasfoka, de nem fogok ítélkezni senki felett, úgyis eldönti a vezetőség, hogy kinek van igaza, Pelambre jelenlétében osztottam a szankciót, nyugodtan lehetett volna közbeszólni, kérdezni, akár védeni az álláspontodat viszont te ezt mégsem tetted, amit annyiból megértek, hogy minden játékosnak megvan a joga a panaszkönyvhöz, és hű is voltál hozzá. A továbbiakban nincs hozzáfűznivalóm, kivéve ha választ adsz valamelyik védpontomra, köszönöm szépen a figyelmet, várom a bírálatot.

Nincsen ezzel semmi probléma, ha nem értesz vele egyet, viszont tudnod kell, hogy attól, hogy ezzel nem vagy tisztában ugyanúgy szabálysértés követsz el, nem egy játékos kapott már ezért kitiltást.
Ahogy fentebb említettem, itt egy olyan "szabálysértés" van említve ami nincs sehova leírva, és azon kívül, hogy tegnap a meetingen erre felhívás volt amelyet továbbítottam is a frakció tagok felé. Ez a tevékenység már régebben történt, csak nem rég lett róla videó publikálva.
Erre reflektálnék, hiszen kicsit frusztráló nekem az a dolog, hogy még ígyis nagyon kegyes voltam veled, hiszen mindenki más egy hónapot, vagy többet mondott, viszont a korrekt hozzáállásod miatt nem osztottam oly kegyetlen szankciókat, ezért nem gondolom, hogy bármi okod lenne panaszkönyvet nyitni, hisz ugyanúgy megkaphattad volna az egy hónapot is, mint más.
Meg is köszöntem a kedvességetek, viszont én véleményem szerint, van egy több éves szerverhálózat ahol ezt nem szankcionálják. Erre alapul épült fel ezen szerver nagy része is, akkor a változtatásokat mindenképpen szabályba kéne foglalni, vagy letiltani a guggolás parancsot törött láb esetén.
Nem minden engedélyezett a DawnMTA szabályzata szerint attól, hogy a script ezt engedi.
Teljes mértékig tisztában vagyok ezzel, jelen esetben csak erre a részre értetendő.
Indokolatlannak látom azt, hogy ilyet kérsz. Más megkapta rá az egy hónapot, vagy többet és mégis letudta várni, miért vagy más mint a többiek? miért kellene eltörölnünk a szankciód, vagy akár csökkenteni 14 napról mégkevesebbre, ha más levárta az egy hónapot?
Azért kértem mivel nem értek ezzel a döntéssel egyet, és ahogy említetted is jogom van panaszkönyvet írni. Ez a panaszkönyv nem csak az én esetem mutatja be, ahogy említettem rengeteg játékos kerülhetett ez miatt kitiltásra, miközben senkinek nem szerettek volna ezzel ártani, és más szerveren megszoktak, hogy ezt szabad. A szerveren való pályafutásomat a szabályzat teljeskörű átolvasásával kezdtem. Az UCP-ben egy decemberi jailel rendelkezem, illetve most már ezzel a kitiltással.

Részemről is ennyi lenne, köszönöm szépen!

7dadfd9bc9a4f5ec8fcb90d4c9a62d1a.png

Ez egy gyűjtő fogalom, beletartozik ez is, hisz ha nem volt sokat javadra, mégis egy kicsit arra volt ha megnézzük.

• Kedvelés
Reactions: pelambre
@mario igazából a lényeget felettem már beküldte, ezzel körübelül zárni is lehetett volna a panaszt, viszont hogy megértsd te is:

Tudomásom szerint (jelenlegi admintól meg is érdeklődtem) SEE-MTA szerverén sem minősül ez semmilyen szabálysértésnek, mert engedi a script, és semmilyen tiltott tevékenységet nem végzünk ezen interakció során.
Ez szuper, csak hogy ez itt egyáltalán nem releváns. Itt kellett volna megkérdezned azt, hogy szabad-e vagy sem. Ugyan annyi időbe tellett volna megkérdezni itt egy nagyobb admintól, mint a másik szerveren.
Szeretném kérni a szankció törlését/csökkentését. Amennyiben a felső vezetőség is, úgy gondolja, hogy ez "bugg kihasználásnak" számít abban esetben szeretném kérni, hogy ez legyen szabályzatba foglalva.
Itt csak a mondat végére szeretnék reagálni, a szerver szabályzatban benne van az, hogy a hibákat szigorúan tilos kihasználni még akkor is, ha abból neked előnyöd nem származik vagy éppen nem befolyásoltad másnak a játékélményét.
A többi felmerülő kijelentésre/kérdésre, ahogy láttam kaptál mind a kettő admintól elegendő választ.

A panaszod jogtalan, az említett adminok munkájában nem találtam semmi kivetni valót.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.