Toby Ticks - Julio Fonz - DM [Rey]

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Trapsfall

Újonc
2025. 09. 06.
16
8
LS karakter
Toby Ticks
dawngreen.webp

Panasztevő InGame neve:

Toby Ticks
Panaszra tett személy InGame neve:
Julio Fonz
Panasz oka, leírása, kifejtése:
IC helyzetben a karakteremmel (Toby Ticks) a saját autómban tartózkodtam.
Julio Fonz odajött, nyitogatta az autó ajtaját (ez sajnos nem látszik a klipen), majd engedély nélkül kivette a cigit a számból.
Ezt követően szóváltás alakult ki, amire ő agresszívan reagált, rámtámadt, önvédelemből fegyvert rántottam, amire ő szintén fegyvert vett elő.
A log szerint rádión hívta a bandatagjait ("Csigára lövöm gyertek"), akik megérkeztek, fegyvert rántottak, és lelőttek mindenféle reális IC indok nélkül. Nem gondolnám, hogy metagaming történt volna, úgy tűnt, Julio IC adta le az információt a társainak, akik Julio információi alapján végeztek ki, ezért a report nem tér ki rájuk.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
Log: https://pastebin.com/K82iRMVM / - A videón látszik, ahogy rövidre zárom a felzaklatott állapotban lévő Julioval a beszélgetést, elsétálok, majd rámtámadt.
https://medal.tv/games/gta-sa/clips/luoCJDpL6SLMARdZ4?invite=cr-MSxmVFksNDQ5MzUwNTQ1 - Ez a videó már a támadástól lett rögzítve, az első másodpercben látszik, hogy egy bevitt ütéssel indít egy jelentéktelen szóváltás után. Julio irrealisztikusan eszkalálta a helyzetet.

Megjegyzés:
-

csá ha nincs videód arról hogy kinyitottam a kocsid ajtaját akkor ne írd le, egyébként meg szerintem fair módon jártunk el a srácokkal, és még csak nem is én lőttelek le.

plusz fgh helyen minek rántasz rám fegyvert, főleg hogy ott volt csomó ember.. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

• Kedvelés
  • Haha
Reactions: tifpix és kialers
Úgy érzem, fontos kiemelnem, hogy attól függetlenül, hogy a probléma nem az autó ajtajának kinyitása miatt történt, az alábbiak a tények:

Kivetted a cigit a számból → Powergaming / ForceRP

A beszólást nem tudtad helyénkezelni, irracionálisan gyorsan eszkaláltad a helyzetet, ez a szegényes roleplay képességeidet bizonyítja, gyilkossággal oldottál meg egy szóváltást.

Idézve a szabályzatból: "DM - DeathMatch - Ok nélküli ölés.
Példa: az utcán valakit, véletlenszerűen megölsz, esetleg olyan indokból, amiért a valóságban sem tennéd, pl.: ellopják a kocsid, beszólt, karamboloztál vele."

A szabályzat kitér a fegyver előrántására is:
"Fegyvert bárhol elő lehet venni.
Nincs olyan szabály, hogy forgalmas helyen nem vehető elő a fegyver."

Nem te lőttél le, de a konfliktust te indítottad el.

Szerk:
Legalább ne módosítanád percenként a posztodat, így az én helyzetemet, és az adminok helyzetét is megnehezíted. Köszönöm!

Úgy érzem, fontos kiemelnem, hogy attól függetlenül, hogy a probléma nem az autó ajtajának kinyitása miatt történt, az alábbiak a tények:

Kivetted a cigit a számból → Powergaming / ForceRP

A beszólást nem tudtad helyénkezelni, irracionálisan gyorsan eszkaláltad a helyzetet, ez a szegényes roleplay képességeidet bizonyítja, gyilkossággal oldottál meg egy szóváltást.

Idézve a szabályzatból: "DM - DeathMatch - Ok nélküli ölés.
Példa: az utcán valakit, véletlenszerűen megölsz, esetleg olyan indokból, amiért a valóságban sem tennéd, pl.: ellopják a kocsid, beszólt, karamboloztál vele."

A szabályzat kitér a fegyver előrántására is:
"Fegyvert bárhol elő lehet venni.
Nincs olyan szabály, hogy forgalmas helyen nem vehető elő a fegyver."

Nem te lőttél le, de a konfliktust te indítottad el.

Szerk:
Legalább ne módosítanád percenként a posztodat, így az én helyzetemet, és az adminok helyzetét is megnehezíted. Köszönöm!
nem volt semmiféle PG/ForceRP, nem is tudom hogy ezt honnan szedted.

a beszólást szerintem egész jól kezeltem, egyedül te rántottál rám pisztolyt két ütés után

DM nem történt hisz nem én öltelek meg

a szabályzatról annyi, hogy minden admin máshogy mondja hogy szabad-e ilyet vagy sem

"Legalább ne módosítanád percenként a posztodat, így az én helyzetemet, és az adminok helyzetét is megnehezíted. Köszönöm!"
egy módosítás történt a válaszban, pontosabban egy bővítés, erről a moderátorok visszatudják nézni az előzményt hogy nem ferdítettem a mondandómat.

Szerintem nem küldtél elegendő bizonyítékot az esetről, logból max annyi látszódna hogy vitatkoztunk szóban és fegyvert rántottál rám utána én is fegyvert rántottam önvédelemből. részemről ennyi, sztem full felesleges volt erre PK-t nyitnod, ez csak ilyen "nem bírok veszteni" type PK ;)

• Haha
Reactions: kialers
Már ott megbukik a dolog, hogy normalizálod azt, hogy a szóváltásra testi fenyítéssel reagálsz. Önvédelemből pisztolyt rántottam, és mivel te voltál az, aki fizikai bántalmazásba kezdett, milyen önvédelemről beszélünk a részedről? Megvédted magad, mint támadó? Eléggé meredek gondolatok.

Attól, hogy nem te ütötted be az utolsó szöget a koporsómba nem mentesít a felelősség alól, miszerint te eszkaláltad a szituációt tettlegességig, Deathmatchig, továbbá a logból kiderül, hogy nem csak megfélemlíteni akartál, hanem kivégezni; "Csigára lövöm gyertek".

A szabályzat feketén-fehéren kitér a részre, hogy ha random ölsz meg valakit, mert pl. beszólt, az Deathmatchnek minősül, ezt fölösleges túlmagyarázni.

A csatolt videók és a logok pontosan dokumentálják az esetet: te kezdeményezted a fizikai agressziót és vetted ki a cigit a számból, majd ütni kezdtél. Vagy meg tudod cáfolni?

Fegyvert rántottál, ami nem mentesít az indokolatlan provokáció alól. Bandatagokat vontál be, ami megintcsak túlzott eszkaláció egy szóváltás miatt.

• Kedvelés
Szevasztok, én fogom bírálni.

Jól értem, nyitogatta Julio az ajtódat, majd egy kisebb szóváltás után kivette a cigit a szádból, ezután történt egy kis eszmecsere, és te két ütésre úgy reagáltál, hogy előhúztál egy fegyvert?

Illetve Julio, miért került sor a feszültségkeltésre a szerelőnél hajnalban? Mi szükség volt rá?

Ezekre a kérdésekre szeretném a választ!

Szia, rey.

Igen, pontosan.

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy a helyzet nem azzal kezdődött, hogy csak "két ütés után" előkaptam volna a fegyvert.

Először Julio engedély nélkül nyitogatta az autóm ajtaját, utána kivette a számból a cigit, ezzel már a szóváltás tettlegességig fajul, ami után készen álltam elhagyni a helyszínt, ahogyan azt a videók is bizonyítják. Ezután utánam sétált, és ütni kezdett.

Ezek után önvédelemből húztam elő a fegyvert, mert a karakterem jogosan érezhette fenyegetve magát egy agresszív, fizikailag támadó személy által.

Nem tudod bizonyítani, hogy nyitogattam az ajtódat, ezért ez olyan mintha meg sem történt volna. Egyébként itt a log: LOG
A logból látszódik hogy először te kezdtél el fenyegetni, hogy vigyázzak magamra, erre nyilván válaszoltam is neked. A feszültséget te keltetted leginkább azzal hogy beszéltél nekem mindenfélét IC.

A logban egyértelműen szerepel, hogy én csak annyit mondtam: "odafigyelj magadra, testvérem", ami nem fenyegetés volt, hanem egy RP-szintű reakció arra, hogy korábban nyitogattad a kocsim ajtaját, a lent megemlített kérdésem pedig ezt célozza meg:

"[2025-11-12 00:07:07] [Output] : Toby Ticks mondja: Fuvarra lenne szükséged, azért nyitogatod az ajtómat?"

Utaltam rá, hogy kinyitottad az autóm ajtaját, amire te nem reflektáltál se IC, se OOC, hogy ez nem történt meg; a szövegkörnyezetből egyértelművé válik, hogy megtörtént. A "nem tudod bizonyítani" részedről egyfajta tagadása a történteknek már csak azért, mert nincs videóra véve. Ettől függetlenül a logok egyértelműsítik. A "nem így történt" és a "nem tudod bizonyítani" közt nagy különbség van, és többet árul el rólad, mint azt gondolnád.

A lényeg viszont nem is ez, hanem hogy kivetted a számból a cigit, majd ütni kezdtél és rádión hívtad a bandádat egy olyan probléma miatt, amit te idéztél elő.

Innentől kezdve ez az egész parttalan vita, részemről mindent közöltem, ami az ügy elbírálásához szükséges.

• Kedvelés
Este elbírálom, addig ha van még hozzáfűznivalótok, azt írjátok le. Később jövök a bírálattal.

Megjöttem a bírálattal.

Mindketten követtetek el megkérdőjelezhető dolgokat. Kezdeném Julioval.
Egyáltalán nem volt szükség erre a feszültségkeltésre, és a balhézásra éjszaka, ez jó lenne ha ettől a ponttól kezdve befejeződne.

Toby, te pedig pár ütésre rántottál fegyvert, ami úgyszint nem oké. Civil vagy, nincs mögötted egy illegális háttér, ami végett meg lehetne érteni, hogy te fegyvert húztál pár bemért ütésre. Ezt a jövőben mindenképpen kerüld el. Nem feltétlen jelent nálad elég indokot az, hogy megütött párszor, meg elvette a cigidet.

Toby, a te UCP-d nem szeretném ezzel bemocskolni, és Julioét sem tovább rontani. Egyezzünk meg annyiban, hogy elkerülitek mind a ketten azokat a dolgokat, amit leírtam. Nem fogtok szankciót kapni, de ezt vegyétek egy nagyon erős tanulópénznek!
Alapjáraton a panasz jogos, viszont nem osztok szankciót senkinek. Kérdés esetén kereshettek.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.