Szerver Szabályzat Korrekció/Szerver Fejlesztés

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

gopeti98

Újonc
2025. 11. 03.
7
10
San Fierro
LS karakter
Awdonin Naomi
Kedves Olvasó!

Awdonin Naomi (Peti) vagyok és lenne pár észrevételem, amivel korrigálni lehetne az Illegál - Legál frakciókra vonatkozó szabályzatot, vagyis lenne pár meglátásom.
Illetve javaslataim lennének más Script-ekre is

Akció-ra vonatkozó:
- Halálangyallal tilos részt venni bármilyen RP eseményen (Legál és Illegál részére is)
- Rablás esetén kiérkező egységek Használjanak felhívást (város melyik része van lezárva, ne közelítsék meg a helyszínt stb)
- Túsztárgyalás esetén ne kezdjünk már állandóan sniper kilövést PD részéről, ha már az Illegál sem...
- Előzetes egyeztetés (közös csatorna Legál - Illegállal), ezzel csomó admin ügy-et lehetne csökkenteni és nem kellene állandóan félreértésből kijönni nektek sem..
- Füstgránát Timer (elég unalmas, hogy valaki csak azt tudja spamelni)
- Füstgránát moderációja (legyen esélye az illegálnak megmozdulni, ne az legyen, hogy bedobjuk aztán dara) VAGY lehetőségünk legyen Gázmaszkot venni, mint Usable
- TILOS legyen újraéledni bármilyen akció közbeni halál esetén (illegál és legál számára is) -> Várja csak meg mindenki azt a 10-15 percet.

ATM-re vonatkozó:
- Elég kevés összeget ad a Kazetta, szerintem lehetne emelni az árát. (Pl: 4-8 szeméylre lebontva 300/100e?!) -> Horgászatból több jön
=> Akciót általában be is bukjuk, mert 3 Sniper lefogja az egészet, illetve ez a Fal mögül nézeget ki a PD eléggé RP ellenes (szerintem)
- Kötelező Lézer használat a Sniperre
- Védelem szempontjából Maximum egységek korlátozása (90% illegál bukja..)

LS-SF Gyár-ra vonatkozó:
Mivel senki nem szeretne 3 órás Gyár RP-t, szerintem az illegál is le tudja bent tartani a dolgokat kifutás nélkül (mi ki tudunk várni, ha ezt szeretnétek)
- Rádión/Felhívásban lehetne Rendvédelmi felszólítás (Terület elfoglalva, Környék lezárva, Behatolás megkezdése, stb)
- Spike (Tüske) limitálása egy Akció alatt
- Használjatok blokádokat (végülis azért van bent nektek)

Rendvédelem Model-re vonatkozó:
- Bárhogy lövöd a karaktert valamiért a Model PED-je nem kap sebzést (headshotról nem is beszélek..)

Fegyverekre-re vonatkozó:
- Fegyverek Lőtávolságát javítani kellene (MP5, AK, Sniper, stb) -> BulletDrop lehet erősebb rántsa bele a földbe akár vagy szálljon el reális irányban (Erre van is scriptetek szerintem Realistic Bullets)

Bányára vonatkozó:
- Akár több kohó müködtetése (Kelljen venni több fázisú betápot vagy akár bármit 1db Interact az egész, aztán Server-side -> client Bridge, majd Inti ID (bányaID) alapján mehet fel SQL-be)

Admin-ra vonatkozó:
- Számomra irreleváns, hogy minden más szinten lévő Admin máshogy Moderál. Lehetne egységes tudás.. Minden report-ban össze vissza válaszokat kapnak a játékosok, nem csak frakció tagokra szürtem le... (bocs "ü" miatt angol bill, nem fogok magyar kiosztást venni :) )

Köszönöm, hogy végigolvastad!
További szép napot!

Szia, túl sok limitálást kérsz a rendvédelem számára. Smoke alapból azért van bent hogy az ígyis 6 headshotot igénylő rampageteket tudjuk counterelni.

Nagyon kevés alkalom volt rá, hogy mi például nem tudtuk kilőni magunkat gyárból. Rendezettebben kell az akciókat szervezni, és nem lesz minden gyárotok bukás. Smoke teljes korlátozása szintén hátrány lenne nekik, mivel tényleg ez az egy védelmük van velünk szemben, a flash mellett.
Maszk nem hülye ötlet, volt más szervereken is ilyesmi.
Spike limit szintén nem valós, így se tudják kiszámítani mindig, hogy éppen merre akarsz menni. Nincs vele semmi gond.
HitReg gond pedig van egy kevés így is, a realisztikus ballisztikával csak a probléma lenne, sosem értettem mi vele a baj, bőven el lehet lőni mindenkit.
Több kohó működtetése abszolút plussz.
Kazetta tényleg adhatna többet, elvégre "GazdagRP", ahhoz képest pedig tényleg nem ad valami sokat.
Felhívásokkal teljes mértékben egyetértek, mindenhol használják ezeket.
Többi rendvédelem korlátozás szerintem felesleges.

Sziasztok.

Abszolút támogatom a fent leírt dolgaidat, szeretnék én is plusz dolgokat írni ami szerintem elférne még e mellett. :

~ ATM karcolás engedélyezése, mert a script engedi de egyes adminok szankcióval jutalmazzák. - mert elméletben "nonszensz" cselekedet.
(Ha rendesen le van kommunikálva az illegális részről, és normális keretek között van ez megvalósítva nem értem miért nem fér bele) ~

~ Szanitéc szolgálat közben esettáska, és egyéb ellátásra alkalmas felszerelés legyen mert aggaszt,hogy egy "rendőr orvos full gearben rohangál az akció közepén" és sokszor ebből történik a probléma. Mert lelőni nem lehet a szanitécet, de az illegális oldalra meg ugyanúgy veszélyt jelent mert fel van gearelve.
Ha már az a feladat köre,hogy sérülteket lásson el ne legyen nála fegyver, és ténylegesen a feladatát végezze, Ne pedig egy hordozható mentőautó legyen ami rohadásig van fegyverkezve mert ez nem fer. / Ugyan itt legyen egy külön limitált létszámú osztály a rendvédelmen belül, mert minden második rendvédelmi tagon M110/Benelli/AR-15 van és szintúgy rohadásig rohangálnak mindenhová ami szintén nonszensz. Mi sem mehetünk indoktalanul golyóállóban, és sorolhatnám. Illetve legyen külön feltüntetve a jelvényben akár,hogy [MEDIC +]. Mert sokaknak nem elég a [+] jel sem. Legyen a skinen is használva a kis Medical-os felírat ezáltal a távolból állók is feltudnak erre figyelni. Medic-esként győződjön meg arról,hogy biztonságban és épségben eltudja látni a sérültet ha kell (kórházi ellátás is legyen). Mert szintén nonszensz,hogy egy lőtt sebet a helyszínen látsz el egy kis horzsolásra fogva.

~ Rablásra kitérő szabályzat. : Legyen egyedül is rabolni akár szigeten (Már előre lépés lenne.) Detektort akárhányszor lehessen elvenni a szigeten megszakítás nélkül. Szigeten ne számítson DM-nek az,ha golyóállóban/nagy kaliberben van lehessen felszólítás nélkül lőni vagy le tartani. / Ha interakcióba kerülsz a hajóval/helikopterrel akkor ki lehessen pakolni a csomagteret. Maximális pénzösszeg megnövelése mert a jelenlegi összeg nagyon kevés. Szigeten ha lefegyvereznek lehessen figyelmeztetést kérni a PP-s fegyverre. ~

~ Adminisztrátori feladatkör átbeszélése az admin csapattal mert tapasztalataim szerint alkalmatlanak páran erre a pozícióra. Miből merül ki ez? Sokszor meg sem bizonyosodnak a felek bizonyítékairól, végig sem hallgatják/el sem olvassák azt és ezáltal úgy hoznak döntéseket. Olyan dolgokat találnak ki ami messze áll akár a szerverszabályzattól, és a valóságtól a szerveren. Volt nem egy ügyem amiben részt vettem és csak pislogtam egyes ügyeken mert nem értettem mit akar kihozni ebből az admin mert teljesen hülyeség az ügy kimenetele.
Olyan egyértelmű szituációkban nem tudnak ésszerűen döntést hozni,hogy az kritikán aluli és nem az jön le,hogy valami féle-fajta példát szeretne mutatni a játékosok számára. ~

~ Íratlan szabályok beírása szabályzati pontba, és más szabályzati pontok kiegészítése hogy a laikus játékosok is tisztába legyenek a szabályokkal.
Ég és föld van nem egy szabályzati pontban ami azt eredményezi,hogy az aktuális admin azt mond illetve olyan döntést hoz ami ezt megengedi neki mert egy rés van a szabályzatban. Nincs egy fix pont ami meghatározza akár a cselekményt akár a szabályszegést konkrétan ami eléggé nagy mínusz. Képesek olyan szabályzati pontot kitalálni ami cseppet sem valós, és rá húzzák hogy ezért, meg azért." de konkrét választ nem adnak ami építő jellegű.~

~ Admin csak is megfelelő bizonyítékkal szedhesse fel az embereket. Ezt is többször tapasztaltam,hogy az aktuális admin indoktalanul szedi fel a kilőtt játékost, és nem kell le várnia a halálidőt, ennyi erővel vegyétek ki a halál animációt és meg se lehessen halni mert ez sem fer. Én is levárom a halált, vagy éppen kártyázok,de van egy "Icon" a fejem felett ami jelzi az előzményt. Az admin felszedésnél nem jelzi azaz ha téged kilőnek te akár mehetsz tovább mintha mi sem történik. Videó: https://streamable.com/0o2oyd.
Ezáltal további lehetőséget adunk az RK-ra az elhalálozott részéről.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: demet.
~ ATM karcolás engedélyezése, mert a script engedi de egyes adminok szankcióval jutalmazzák. - mert elméletben "nonszensz" cselekedet.
(Ha rendesen le van kommunikálva az illegális részről, és normális keretek között van ez megvalósítva nem értem miért nem fér bele) ~
Ebből még is milyen RP szituáció alakulhat ki, ami nem darálás?
Detektort akárhányszor lehessen elvenni a szigeten megszakítás nélkül.
Mivel lesz neked jobb, ha valakitől elveszed a detektorját, azon kívül, hogy jól kibasztál vele?
Mert lelőni nem lehet a szanitécet, de az illegális oldalra meg ugyanúgy veszélyt jelent mert fel van gearelve.
Erről nem is hallottam, ha tényleg így van, ezt meg ki kell venni, mert semmi értelme. -Mi köze van a beosztásának egy rendvédelmisnek ahhoz, hogy lehet-e rá lőni vagy nem? A szanitéc ugyan úgy lő az illegálra, unfair ha őt meg szabály védi. Mivel a túsztárgyalót is csak akkor nem szabad megölni, ha előtte figyelmeztették a bent lévőket, hogy érkezik.
Íratlan szabályok beírása szabályzati pontba
Plussz ez is, számtalan "íratlan" szabály van, amit egyszer valaki kitalált és akkor az úgy van, közben meg senki nem tud róla, amíg szankciót nem osztanak érte.

• Kedvelés
Reactions: balimexx
Ebből még is milyen RP szituáció alakulhat ki, ami nem darálás?

Mivel lesz neked jobb, ha valakitől elveszed a detektorját, azon kívül, hogy jól kibasztál vele?

Erről nem is hallottam, ha tényleg így van, ezt meg ki kell venni, mert semmi értelme. -Mi köze van a beosztásának egy rendvédelmisnek ahhoz, hogy lehet-e rá lőni vagy nem? A szanitéc ugyan úgy lő az illegálra, unfair ha őt meg szabály védi. Mivel a túsztárgyalót is csak akkor nem szabad megölni, ha előtte figyelmeztették a bent lévőket, hogy érkezik.

Plussz ez is, számtalan "íratlan" szabály van, amit egyszer valaki kitalált és akkor az úgy van, közben meg senki nem tud róla, amíg szankciót nem osztanak érte.
- Nem darálás születne csak egy félrevezetés a rendvédelem számára, ezáltal ha megkarcoljuk az ATM-et és egyből be is govol nekik oda mennek, és addig az adott illegális szerv menedékbe megy, ezáltal később vissza is érkeznek és nem küld azonnali jelzést ezáltal kisebb esélyt szerezve,hogy ne egyből jöjjenek rád.

- Ha kicseszésnek érzed ne járj szigetre. Mindenki az azonnali hasznot akarja a szigeten magának a ládákat illetően nem egy civileknek való hely. Ha nem bírod ezt akkor ez van, De nem ajánlom a szigetre kimenést mert hamar csigába leszel. Mégis hol mérjek össze az illegális szervek a fellendülő erőket ha nem a Szigeten?

- Jelenleg is van egy eléggé szép PK ahol szintén ez volt a probléma hogy felelőtlen volt a két oldal. Szanitécet ne lehessen bántani és fordítva is legyen így. Mert nem azért van kitalálva,hogy a rendészeti orvos is daráljon.

Ha kicseszésnek érzed ne járj szigetre. Mindenki az azonnali hasznot akarja a szigeten magának a ládákat illetően nem egy civileknek való hely. Ha nem bírod ezt akkor ez van, De nem ajánlom a szigetre kimenést mert hamar csigába leszel.
Jajj köszönöm, meló után jót kacagtam most ezen. -Te lennél az első szerintem aki nyomatná a reportot ha elkenik a száját, mert nem te nyertél. A dolgoknak amiket leírtál a fele hülyeség, felesleges daraszabályzat. RP témában lennél ilyen kiemelkedő, mint a szigetvédésben.:ROFLMAO:💀

Edit: Félreértés ne essék a detektorral kapcsolatban, engem aztán nem érdekel, ha el lehet venni ha nem. -Csak szimplán kíváncsi voltam az indokodra, amiért erre szükség lenne.:D

Utoljára szerkesztve:
  • Imádom
Reactions: balimexx
Jajj köszönöm, meló után jót kacagtam most ezen. -Te lennél az első szerintem aki nyomatná a reportot ha elkenik a száját, mert nem te nyertél. A dolgoknak amiket leírtál a fele hülyeség, felesleges daraszabályzat. RP témában lennél ilyen kiemelkedő, mint a szigetvédésben.:ROFLMAO:💀

Edit: Félreértés ne essék a detektorral kapcsolatban, engem aztán nem érdekel, ha el lehet venni ha nem. -Csak szimplán kíváncsi voltam az indokodra, amiért erre szükség lenne.:D
Nem ismersz ezáltal honnan is mersz ilyet feltételezni hogy nem vagyok jelen az RP világában? És baromi vicces az,hogy le fikázod a másik ötletét,mert neked semmi nem jó. ez még mindig csak egy javaslat megkérnélek ha velem kommunikálsz a későbbiekben normálisan fogalmazod meg a válaszodat. hidegen hagy te min és hogyan kacagsz.

Nem ismersz ezáltal honnan is mersz ilyet feltételezni hogy nem vagyok jelen az RP világában? És baromi vicces az,hogy le fikázod a másik ötletét,mert neked semmi nem jó. ez még mindig csak egy javaslat megkérnélek ha velem kommunikálsz a későbbiekben normálisan fogalmazod meg a válaszodat. hidegen hagy te min és hogyan kacagsz.
Ellent mondasz saját magadnak, ennyi a gond. -Nekem semmi nem jó? Én a logikát próbálom keresni az ötletben, amit megkérdezek, hátha tudsz mondani valamit rá.
ÉN kommunikáljak normálisan, mikor csigázol egy szimpla kérdésre. -Paraszt megnyílvánulással.
Viszont ajánlom amiket leírtál, reflektálj kicsit, ha már nekem sikerült leírnod ezeket, úgy hogy abból indult az egész, hogy paraszt módon válaszoltál szimpla kérdésekre.
Minden jót!

• Haha
Reactions: supsed
TILOS legyen újraéledni bármilyen akció közbeni halál esetén (illegál és legál számára is) -> Várja csak meg mindenki azt a 10-15 percet.
Miért zavar az téged, hogy valakinek van pénze vesz PP-t, és felszedi magát? Nem várható el senkitől hogy hé ne költsd a PP-t arra amire te szeretnéd mert valakinek nem tetszik hogy felszedeed magad. Ezt remélem te sem gondoltad komolyan.
Rádión/Felhívásban lehetne Rendvédelmi felszólítás (Terület elfoglalva, Környék lezárva, Behatolás megkezdése, stb)
Nem egy random FiveM szerveren vagyunk, hogy minden govolni fogunk az illegálnak.
Kötelező Lézer használat a Sniperre
Ez is egy hülyeség. Nem fogja senki magát buktatni azzal, hogy lézerezik. A többi ötletedről inkább nem is írok semmit, mert felesleges. Röviden leírtál mindent, arról hogy a rendvédelemtől el kéne venni mindent, de az illegálnak minden legyen.

Szép napot!
El olvastam a javaslatokat és eléggé az jön le a javaslatokból ahogy a Peti említette hogy ezekkel a dolgokkal hátrányba szeretnétek kényszeríteni a rendvédelmet.

Szanitéc rész: A szanitéc továbbra sem OMSZ-es, ezt ne felejtsük el. Nem lehet elvárni, hogy a szanitécnél ne legyen önvédelmi eszköz, hiszen attól függetlenül, hogy szanitéci szerepkörben van, még részt vehet egy nagyobb RP-szituációban.

A legutóbbi meetingen is szó volt arról, hogy milyen kiegészítések kerüljenek még bele a szerverszabályzatba, és elhangzott, hogy a szanitécet ellátás közben tilos legyen megölni.

Nem tartom korrektnek azt sem, hogy a rendvédelemtől olyan elvárások legyenek, hogy ne legyen náluk a rendfokozatukhoz illő felszerelés. Az illegális oldalról folyamatosan, szinte egész nap történnek ATM-, kútrablások, AB-s események és egyéb bűncselekmények. A rendvédelem pontosan ezért jár ilyen felszerelésben.

Az illegális oldal pedig nem azért hord kevlárt és nagy kaliberű fegyvert, mert valamilyen legális cselekményt akar végrehajtani, hanem éppen ellenkezőleg. Emiatt felesleges a kettőt összehasonlítani.

Egyedül azt tudom támogatni, hogy a szanitéc jelvényén egyértelműen szerepeljen a „Szanitéc” felirat vagy a „MEDIC” jelzés, arra az esetre, ha valaki nem látná, vagy valamilyen oknál fogva nem értené meg, mit jelent a neve mellett szereplő „+” jel.

Rablás:

Ebben igazából azt látni, hogy miként lehetne előnybe kerülni. Nem DM szerveren vagyunk: ha éppen meglátsz valakit, nem lehet azonnal lelőni csak azért, mert nála van egy nagykaliberű fegyver és kevlár.

A folyamatos detektor-elvételt sem értem. Milyen hasznotok lenne abból, hogy állandóan elveszitek a detektort? Később nyitva lesz egy detektorbolt, vagy mi ennek a célja? Számomra nem világos.

Illetve miért kellene egy lefegyverzés során warn-t osztani a másik fegyverére? Az illegális oldal nem fogja számon tartani azt, amit például a rendvédelem: hogy a fegyver be van-e jelentve, van-e rá engedély, vagy sem. Ezt sem látom reálisnak.

Admin:

Amit most leírtál, azzal gyakorlatilag degradáltad az admincsapat tagjait amiatt, hogy a számodra nem megfelelő szankció született.

Több ügyeden / ügyeteken is jelen voltam, és nem egy alkalommal fordult elő, hogy egy számotokra nem érthető vagy nem megfelelőnek vélt szankció miatt olyan stílust képviseltetek, ami nem volt helyénvaló.

Folyamatosan kiskapukkal érveltek, holott az adminok sem „ráütésből” találnak ki döntéseket. A szabályok és az adott helyzetek alapján mérlegeljük, hogy mi szabályos és mi nem.

Természetesen, ha nem értesz egyet egy admini bírálattal, lehetőséged van panaszkönyvet nyitni, amely mindenki számára egyértelműen és folyamatosan jelezve van.

Ha pedig úgy érzed, hogy jobban átlátod a dolgokat, és hatékonyabban végeznéd az adminisztrátori feladatokat, akkor lehetőséged van jelentkezni adminnak.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: peti
Üdv!

Akció-ra vonatkozó:
- Nem fogjuk korlátozni, hogy ha már egy adott RP szituáción meghalt egy játékos, akkor egy attól teljesen más RP szituációra kivonulhasson, természetesen ugyan arra az RP-re továbbra sem vonulhat ki 15 percig (Halálangyal időtartamáig).
- Szabályzatban ezt nem fogjuk tudni szabályozni, természetesen értem a felvetést és van alapja neki, rendőrség leaderként szoktam használni a felhívást amikor túszejtés van, viszont ösztönözni fogjuk erre a társszerveket is.
- Nincs külön szabályozva, hogy kizárólag az illegálnak lenne ilyenkor "tilos" lövöldözni a sniperrel, ugyan az a szankció jár érte, mint az illegálnak is.
- Ezt a frakcióknak kell eldönteni tartanak-e rá igényt.
- Nem lesz timer.
- Illegálnak nem lesz gázmaszk, illetve nem lesz moderálva a füstgránát.
- Ezt nem értem, akinek van kártyája az ne használja?!

ATM-re vonatkozó:
- Pénzkazetta emelve lett.
- Miért tennénk kötelezővé a lézert, ezt sem értem.
- Nem.

LS-SF Gyár-ra vonatkozó:
- Nem
- Nem
- Nem

Rendvédelem Model-re vonatkozó:
-
Miért ne kapna.

Fegyverekre-re vonatkozó:
-
GTA San Andreas még mindig amivel játszunk.

Bányára vonatkozó:
- Bányával kapcsolatos fejlesztések tervben vannak.

További szép napot!

• Imádom
  • Kedvelés
Reactions: whosRafii és Kevin
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.