- 2026. 01. 19.
- 9
- 0
- LV Karakter
- Santos Lucas
OOC Információk
Szituációs kérdések
1. Discord neved: domoooo_123_847512. Hogyan szólíthatunk? Domonkos, de nyugodtan szólíthatnak Domi-nak is3. Hány éves vagy? 174. Játtszott perceid száma? 1700, de folyamatosan növekszik5. Voltál-e már nagyobb szerveren rendvédelemi szervezet tagja? Igen6. Hány adminjailt, kirúgást, kitiltást kaptál? ((UCP KÉP)) Eddig 2-őt kaptam, de nem éreztem semelyiket se jogosnak, az adminnal sajnos nem bírtam megbeszélni hogy vegye le, mivel nem volt elérhető.7. Mesélj magadról pár mondatban. Tóth Domonkos vagyok, 17 éves, és immár évek óta lelkes szerepjátékos. Mindig érdekelt a rendvédelem, a szabályok betartatása és az életszerű szituációk megjelenítése a játékban. Szabadidőmben sokat sportolok, futok, kondizom, és kedvelem a csapatjátékokat is, például a focit. Komoly, de humoros személyiségnek tartom magam, aki szeret új embereket megismerni és csapatban dolgozni.8. 3-3 Pozitív és negatív tulajdonság Pozitív: felelősségteljes, nyugodt, megbízható.Negatív: makacs, néha túlságosan maximalista, és időnként nehezen engedek más véleményt.
Személyes információkÁltalános adatok
1. Teljes neve: Santos Lucas2. Születési helye, ideje: Los Santos (1989.03.12)3. Legmagasabb iskolai végzettsége: Egyetem4. Büntetett előéletű? Igen, viszont már törekszem arra hogy minden jó legyen, sokszor megtudtam beszélni a srácokkal hogy mi a helyzet.5. Hol képzelné el magát a rendőrségnél 2 hónap múlva? Szeretnék a forgalom-ellenőrzési egységnél dolgozni, ahol megtanulhatom a közúti intézkedések pontos menetét, és aktívan hozzájárulhatok a város közbiztonságához.6. Szolgált már fegyveres szervnél? Nem, de nagyon érdekel a rendvédelmi pálya.7. Hogyan vezetne le egy közúti ellenőrzést? Egy rutinellenőrzést először mindig biztonságos körülmények között indítanék. Megfelelő helyszínen, megkülönböztető jelzés használata után félreállítanám a járművet, majd lejelenteném rádión, hogy az egység éppen intézkedést folytat. Ezt követően odalépnék a sofőrhöz, bemutatkoznék, majd elkérném a szükséges iratokat (jogosítvány, forgalmi engedély, személyi azonosító). Az adatok lekérdezése után megvizsgálnám a jármű kötelező felszereléseit is. Ha mindent rendben találok, visszaadom az okmányokat, megköszönöm az együttműködést, és rádión jelzem, hogy az egység ismét elérhető.8. Mi maga a rendőrség? A rendőrség egy állami szerv, amely a közrend és közbiztonság fenntartásáért felelős. Feladata a jogszabályok betartatása, a bűncselekmények megelőzése és az állampolgárok biztonságának védelme.9. Mi a különbség a feljebb való és a közvetlen felettes között?A feljebbvaló általában magasabb rangban lévő vezető, aki több egységet irányít, míg a közvetlen felettes az, aki az adott egység napi feladatait, beosztását és jelentéseit közvetlenül koordinálja.
10. Egy közúti bírságnál amikor kiosztja a csekket, akkor mi szerint fog mérlegelni, hogy mekkora szabású büntetést fog kiosztani, amennyiben az intézkedés alá vont személy rendelkezik priusszal? Mindig az adott szabályszegés súlyossága és az előélet alapján döntök. Ha az illető többször elkövette ugyanazt a kihágást, akkor súlyosbítanám a bírságot a szabályoknak megfelelően, arányosan a cselekmény múltbeli előzményeivel.11. Meséljen magáról pár mondatban. Santos Lucasnak hívnak. 1998-ban születtem, sokat szeretek sportolni, illetve vezetni, Depó munkát végzek jelenleg, rendelkezem diplomával. Előző városban ahol jártam, rendvédelmis voltam, sok múlttal rendelkezem ebben az esetben, szeretek csapatban dolgozni, illetve megérthető, megbízható személyiség vagyok, törekszem mindig arra, hogy a legjobbat hozzam ki magamból1. Mit tesz, ha maga vezet egy üldözést és az üldözött járműből tüzet nyitnak? Azonnal biztonságos távolságot tartanék, hogy minimalizáljam a sérülés kockázatát. Rádión értesíteném a többi egységet, hogy fegyveres támadás zajlik, majd megpróbálnám irányítani a helyzetet, amíg megérkezik az erősítés. Ha lehetőség nyílik, takarás keresése mellett folytatnám a követést, de emberélet veszélyeztetése nélkül.2. Miként jár el, amikor egy igazoltatás során csomagtérben droghoz szükséges alkotó elemeket talál, és a tulajdonos állítása szerint nem tudja, hogy mik azok? Először megvizsgálnám, hogy valóban illegális anyagról van-e szó. Ha a tárgyak legálisan beszerezhetők, például háztartási vegyszerek, akkor jegyzőkönyvben rögzíteném az esetet, és elengedném az illetőt. Ha viszont bármilyen gyanús, tiltott anyagot találnék – például kábítószer előállítására alkalmas anyagokat –, azonnal intézkednék, helyszíni lefoglalást és előállítást kezdeményeznék