Luciano Graziano - Kevin

• Thread starter Thread starter Luci
  • Start date Start date
  • Válaszok 4
  • Látta 284
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Luci

Kritikus
2025. 08. 15.
164
162
LS karakter
Luciano Graziano
uHvKqwT.png

Panasztevő InGame neve:

Luciano Graziano
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Kevin
Panasz oka, leírása, kifejtése:
Helytelen bírálat / szankció nem osztása.
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

Megjegyzés:

Az alapszituáció azzal kezdődött, hogy elütöttek, amelynek következtében script szerint eltört a lábam. Ezt követően odamentem az illetőhöz, hogy számon kérjem a történteket. Az eset során végig jelen volt négy társam: Enrico Graziano, Noemi Falcone, Lucia Graziano és Edward D. Jaroslav.

A szóváltás során elfajult a vita, amely közben felpofoztam a játékost, majd /do formában megkérdeztem a reakcióját. Legjobb tudomásom szerint, ha valaki /do-ban kérdez, arra /do-ban illik és kell is válaszolni, hiszen az adott cselekvés eredményének tisztázására szolgál. Ezzel szemben ő egy /me cselekvéssel reagált, majd visszaütött.

Ezt követően ismét felpofoztam, majd száján köptem az illetőt. Fontos kiemelnem, hogy sehol nem írtam olyat, hogy a szájába köpök. A „szájon köpés” a fej egy külső testrészére irányuló cselekvés. Az az indoklás, miszerint „lehet csukva volt a szája”, véleményem szerint nem releváns, mivel nem a szájába történő köpést RP-ztem.

A lábtörés kapcsán szeretném hozzátenni, hogy bár script szerint eltört, az elütés nem nagy sebességgel történt, így RP szempontból akár zúzódásként is értelmezhető lett volna. Emellett a karakterem háttere szerint illegális szereket használ, amelyek befolyásolják a viselkedését, illetve a karaktertörténete alapján még a gyilkolás sem áll távol tőle, nem, hogy egy sima verekedés/köpés. Az adrenalin és az indulat is szerepet játszhatott abban, hogy a sérülés ellenére odamentem számon kérni az illetőt.

Nem értem, miért minősül ez NONRP-nek, ha négy társam jelenlétében, támogatásukkal mentem oda és egy pofont adtam az illetőnek. Amennyiben egymással szemben állunk, és ő is visszaüt, akkor nem tartom indokoltnak, hogy egy köpés esetében miért lenne kötelező a /megpróbál használata, hiszen ugyanúgy lehetősége lett volna reagálni rá (például félrehajolással).

A másik kifogásom az RP tagadás kérdése. A második /do kérdésemre nem kaptam semmilyen választ(DO-ban az elsőre sem). Az indoklás szerint elképzelhető, hogy „elpörgött a chat” vagy „nem vette észre”. És ezeket az informáciokat mind az én logomból vette ki, mert az érintett fél nem válaszolt a PK-ban tehát meg sem tudtuk, hogy valójában el-e pörgött a chat, vagy mi történt a részéről. Ugyanakkor a saját logomban az alábbi látható:

[2026-02-09 16:04:01] *Reakcio? ((Luciano Graziano))
[2026-02-09 16:04:13] James Johnson mondja: En biztos ..

Ez alapján 10 másodpercen belül válaszolt /say formában, tehát erősen kétlem, hogy a /do üzenetet ne látta volna, vagy hogy ennyi idő alatt „elpörgött” volna a chatje. A másik fél a PK-ban sem reagált erre a kérdésre. Ennek ellenére semmilyen szankcióban nem részesült.

Álláspontom szerint /do kérdésre /do válasz szükséges, különösen akkor, amikor egy cselekvés eredményének tisztázásáról van szó. Véleményem szerint a másik fél részéről nem volt megfelelő az RP-kezelés, mégsem történt intézkedés.

Szép napot!

A /do-ra nem kötelező és nem is kell /do-val válaszolni. (Pl.: /me lelocsolja Andrew kabátját. /do Reakció? Andrew reakciója erre, ha csak annyi, hogy leveszi a kabátot, akkor: /me leveszi a kabátját, a földre dobja. Andrew reakciója egy cselekvés volt, tehát nem írhatja /do-ba. Nem biztos, hogy egy ilyen szituáció más reakciót vált ki Andrew-ból.)

Szájba köpést RP-eltél, nem szájon köpést.
[2026-02-09 16:03:41] [Output] : *** Luciano Graziano szájba köpi James-t

Script szerint törve volt a lábad, tehát törve volt, nem horzsolva stb. Véleményem szerint ezen nincs mit vitatni. Nem reális, hogy eltört lábbal még verekedést kezdeményezel. Ha ott volt 4 barátod, akkor az lett volna a reális, hogy elmész kórházba vagy mentőt hívsz. Te ehelyett verekedést kezdeményeztél. Megkérhetted volna a barátaidat is, hogy kérdezzék fel az adott illetőt.
Azért minősül NonRP-nek, mert hiába van ott a társad, törött végtaggal nem fogsz verekedést kezdeményezni.

Azért kell a megpróbál használata, mert nem biztos, hogy valóban szájba tudod köpni. Ha te leírod, hogy szájba köpöd, majd ő azt írja, hogy kihajol, akkor ráerőlteti az RP-jét a tiédre így pedig te erőltetted rá az RP-det. Ezért kell megpróbál-t használni. Egy pofon hirtelen is elsülhet, ott nem feltétlen szükséges a megpróbál használata, de egy szájba köpésnél már igen.

Mivel a /do-ra egyszer nem reagált, és nem tudtam meg, miért, így csak feltételezem, hogy nem látta vagy elpörgött. Nem kell mindig mindenbe a rosszat belelátni. Egyszer nem reagált a /do-ra, azelőtt viszont igen. Nem gondolom, hogy ha egyszer nem válaszol valaki egy ilyen esetben a /do-ra, akkor RP-tagadást követne el, miközben teljes mértékben RP-zett veled.

A /do-ra nem muszáj /do-val válaszolni, ezt már fentebb kifejtettem.

Váróm a bíráló admin válaszát, nincs több hozzáfűzni valóm.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: Pierdone és adean
Sziasztok igazából nekem felesleges is részleteznem mert felettem tökéletesen el lett magyarázva mi a probléma a szituációval nem történt rp tagadás
és olyan szabály sincsen hogy do ra csak doval lehet válaszolni mivel van erre még egy me és egy megpróbál is a fogalmazás pedig valóban arra irányult hogy konkrétan az illető szájába köpj konkrétan. Na meg ugye nem azzal van baj hogy 3 megtámad egy embert hanem hogy konkrétan te sérülten veszed magadra "Dredd Bíró" szerepét összegezve az adminisztrátor nem hibázott a panaszkönyv jogtalan.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.