Kaseh Price - Lexon

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

negerforma.

Újonc
2025. 05. 20.
11
23
LS karakter
Kaseh Price
LV Karakter
Quandell Gibbs
dawnyellow-second.png

Panasztevő InGame neve:

Kaseh Price
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Lexon
Panasz oka, leírása, kifejtése:
Helytelen bírálat adminügy alatt
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
https://streamable.com/o1u2bu | https://pastebin.com/FP6iyLi8
Megjegyzés:

[2025-06-06 15:49:56] [Output] : Üdv, ez az egész eset eléggé érdekes volt mivel az illető az random elkezdett lövöldözni szerelőnél csak azért mert megtámadta pár kutya. A helyzet csak fokozódott attól a ponttól kezdve hogy kifutottam rá egy sokkolóval, és lesokkoltam őt, nyilván nem értékelte és admint hívott rám. Az adminügy alatt, elküldtünk minden bizonyítékot, szemmel látható a fent mellékelt videón hogy miképp cselekedtem. Nekem továbbra is az az érvem ezzel kapcsolatban hogy nem volt miképp meghatározzam azt hogy milyen fenyegetést jelent rám a továbbiakban az illető, mivel ő beljebb ment a garázsba, tehát nem volt honnan tudjam azt hogy továbbra is fegyvert tart a kezében, vagy sem.
image.webp

Ha Amerikai nemzetre alapuló rp szerver lenne az LS, akkor teljesen helytálló lett volna a döntése és a meglátása Lexonnak, mivel ott teljesen más törvények, etikettek, szituációk, bevett szokások és protokollok vannak, de mivel ez egy Magyar nemzetre alapuló rp szerver ami a magyar törvényekre van kiépítve (ergó a fenyegetési szint eseteknél általánosságban alacsony kell hogy legyen, ezáltal a bevett szokások és protokollok is ehez mérten vannak kialakítva) ezért én úgy gondolom hogy helytálló volt az hogy lesokkoltam Sofia_Luigi-t.
Az én érveim a következők:
-Az ég felé tartotta a fegyvert, nem okozott kárt semmiben és senkiben sem, ellenben egy forgalmas helyen kezdett el spontán lőni arra hivatkozva hogy őt megtámadta egy kutya. (Büntetését ezért megkapta, ami szerintem egy helytálló és korrekt indokkal illetve időintervallummal járt)
-Nem volt tiszta belátásom arra, hogy miképp cselekedett az után hogy beljebb ment a garázsba, nem tudtam meghatározni azt hogy eltette a fegyverét vagy sem.
-Volt még kint egy társam, tehát a helyszín maga kellő képpen biztosítva volt az arányokhoz mérten.
-1v1re kitérően nincs megfogalmazva hogy létezik e PG vagy sem, én legalábbis a szabályzat átnézése során nem találtam semmit ami erre térne ki.
-Az hogy Sofia_Luigi lőtt és fegyvere van, és ezért nem sokkolhatom le az szerintem hülyeség [ [2025-06-06 15:34:47] [Output] : Admin 1 Lexon: (( ezért nem sokkolót veszel elő, mert utolsó infód az, hogy fegyverrel darál. ))

[2025-06-06 15:35:05] [Output] : Admin 1 Lexon: (( az nem számít hova céloz, fegyvere van )) ]
-Mivel ahogyan mondtam, nem volt belátható Sofia_Luigi ebből a szempontból, és azt sem tudtam hogy elrakta a fegyverét vagy sem, nem fogok tüzet nyitni egy olyan személyre aki elteszi a fegyverét. Ha elteszi a fegyverét, és én pont MP5el rohanom le és ez végett hal meg akkor meg valószínűsítem hogy DM miatt kapok szankciót. Én úgy gondolom hogy az nem elég ok arra hogy kioltsuk valaki életét akarva vagy akaratlanul mert az ÉG felé lőtt, tehát ezt a PG dolgot nem tudom hová tenni.
Tény, nem részleteztem az érveimet Lexonnak ennyire részletesen, viszont tisztán, egyértelműen és szépen fejeztem ki magam, amiből szerintem levonhatta volna a következtetést hogy mégis mire célzok, ha ő nem is volt képes észrevenni a problémát a vádjával kapcsolatban. Egyértelműen nem jutottunk el odáig hogy továbmehessek, kaptam egy jailt. (Amivel nem is lenne problémám alap esetben, mivel ha hibázok akkor vállalom a felelősséget érte, de úgy gondolom hogy ez inkább nevetséges megközelítés és nem volt egy helyes eljárás, alapjaiban ezért is született meg a PK Lexonnal szemben)
[AdminJail]: Admin 1 Lexon bebörtönözte Kaseh Price játékost 60 percre. [2025-06-06 15:49:56] [Output] : [AdminJail]: Indok: PG

• Kedvelés
Reactions: tifpix és dami
Hali! Ahogy adminügyön is elmondtam, ha egy fegyveres szemed láttára tüzet nyit és ezáltal tudod róla, hogy éles lőfegyverrel veszélyt jelent a civilekre és rád is akkor nem futsz rá egyedül sokkolóval. Másodrészt, ha elteszi a fegyverét akkor is pillanatok alatt előránthatja és ugyan úgy lelőhet, valamint nem muszáj egyből rálőni, ha te úgy ítéled meg, fel is lehet szólítani éles fegyverrel a kezedben. Ezt csak fokozza, hogy nem látsz rá a célpontra, nincs további információd és egyedül vagy rá. Ilyen esetben szerintem a sokkoló egyértelmű PG-nek minősül.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: negerforma.
Hali! Ahogy adminügyön is elmondtam, ha egy fegyveres szemed láttára tüzet nyit és ezáltal tudod róla, hogy éles lőfegyverrel veszélyt jelent a civilekre és rád is akkor nem futsz rá egyedül sokkolóval. Ezt csak fokozza, hogy nem látsz rá a célpontra, nincs további információd és egyedül vagy rá. Ilyen esetben szerintem a sokkoló egyértelmű PG-nek minősül.
Én értelek, de viszont ha elrakja a fegyvert és én úgy darálom ki akkor ahogyan említettem, nagy valószínűséggel egy DM lett volna rámvarrva. Mellesleg nem is rám célzott, hanem az ég felé ami szintén egy kiskapu ahoz hogy sokkolhassak. Én 9 év rp alatt nem lőttem ki még véletlenül sem olyat akinél volt fegyver, használta előttem/előttünk, és elrakta mivel az nem elegendő ok arra hogy kilőjjem, vagy hogy animba lőjjem. Szerintem a megfelelő módon, és körülmények között használtam a sokkolót, volt kint még egy NNIs társam is, aki fedezett volna ha a szituáció egy teljesen másik irányba ment volna el. Én részemről ez továbbra is helytelen, és szerintem tökéletesen helytálló volt a cselekedetem, Sofia_Luigi abban a pillanatban nem jelentett igazán súlyos fenyegetést, hogy mindenárron halálos erőt alkalmazzak rajta, visszamenőleg is a kutyákra volt szegezve a figyelme, kivéve amikor ráfutottam, de még akkor is az ég felé célzott ami az én meglátásom szerint egy kiskapu ahogyan említettem. Ha ilyen szituációkban mint ez le lehetne rohanni egy olyat aki az ég felé lő bármilyen fegyverrel, vagy ha lő és elrakja a fegyverét, a fél szerver naponta kórháznál spawnolna. Egy rendvédelmi szerv sem rohanna rá egy olyanra aki így cselekszik éles/halálos fegyverrel, mert akkor egy teljesen másik ügy alakulna ki (amit említettem föntebb, DM). Szerintem ez az egész szituáció az én részemről a realitás határain belül történt, és én továbbra is amondó vagyok hogy maradjunk a realitás határain belül. Egyik rendvédelmis sem terminátor, hogy lerohanjon valakit mert az eget lövi, főleg egy olyan helyen ami zárt hely. Még Amerikában sem rohannak le olyan embert aki fegyvert ránt egy rendőrre, valamilyen csoda folytán nem lesz szúnyogháló belőle, és eldobja a fegyvert, azért mert nem etikus és súlyos következményekkel járna ha egy "lefegyverzett" személyre rálőnének, ugyan ez a helyzet a szerveren is, azért mert valaki felhatalmazást kap ahoz hogy fegyvert hordjon még nem jogosítja fel arra hogy életeket oltson ki, nyomorítson meg ha elé van rakva aranytálcán a kiskapu, és alkalmazhat kevésbé halálos erőt. Kitérnék erre a részre: "ha egy fegyveres szemed láttára tüzet nyit és ezáltal tudod róla, hogy éles lőfegyverrel veszélyt jelent a civilekre és rád is akkor nem futsz rá egyedül sokkolóval."
Ha egy szerelőtelepen valaki tüzet nyit emberek között, én biztosan nem fogok élessel lőni rá, már csak a kereszttűz végett is. Alapjáraton is veszélyben vannak a civilek a lövöldözés miatt, egy kereszttűz az ami pont nem hiányzik egy ilyen szituációban, és ha megvan rá a megfelelő alkalom, akkor egyértelműen sokkolok, sosem volt olyan hogy ne legyen bármilyen kiskapu amivel meg lehet kerülni a lövöldöző félt, ez a mai nap is megmutatkozott. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a bírálatod az helytelen, én meglátásom szerint a tőlem telhetőt megtettem, és szerintem helyesen cselekedtem.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: dami
Ahogy írtam előtte is NEM muszáj instant lőni a fegyverrel, ha nincs a kezében semmi felszólítod. Az égbe tartott fegyverre kitérve egyrészt ilyen esetben szerintem nem relevéns, hogy éppen hova tartja a fegyvert, ha feléd néz veszélyt jelent rád. Másrészt bug miatt tartotta az égbe a fegyvert a karakter, de erről te nyilván nem tudtál, ezért ezt fel sem hoztam az ügy közben. Az egyik rendvédelmis sem terminátor részhez annyit fűznék hozzá, hogy ha éles lőfegyverrel nem futsz rá egy fegyveresre, akkor sokkolóval ezt még annyira sem tennéd meg.

Egyébként szerintem ugyan azokat a köröket futjuk, ezeket adminügy alatt is elmondtam.
Részemről ennyi várom a bíráló válaszát.

• Kedvelés
Reactions: negerforma.
Ahogy írtam előtte is NEM muszáj instant lőni a fegyverrel, ha nincs a kezében semmi felszólítod. Az égbe tartott fegyverre kitérve egyrészt ilyen esetben szerintem nem relevéns, hogy éppen hova tartja a fegyvert, ha feléd néz veszélyt jelent rád. Másrészt bug miatt tartotta az égbe a fegyvert a karakter, de erről te nyilván nem tudtál, ezért ezt fel sem hoztam az ügy közben. Az egyik rendvédelmis sem terminátor részhez annyit fűznék hozzá, hogy ha éles lőfegyverrel nem futsz rá egy fegyveresre, akkor sokkolóval ezt még annyira sem tennéd meg.

Egyébként szerintem ugyan azokat a köröket futjuk, ezeket adminügy alatt is elmondtam.
Részemről ennyi várom a bíráló válaszát.
Igazából értelmetlen leírnom azt hogy miért hülyeség ez az egész amiről szó van most, mert ugyan ott lyukadunk ki mint fél órával ezelőtt, tehát egyet értek, várjuk meg Pelambre válaszát.
Gyönyörű teljesítmény részéről. Én azért egy felesleges feszültségkeltést forgalmas helyen még oda csaptam volna a ban indok mellé egyébként, mert nem nagyon bírt magával, de így is jó igazából.

• Kedvelés
Reactions: dami
sziasztok.
átolvastam a panaszkönyvet.

elég érdekes történet ez, mivel valójában lehet sokkolni éles lőfegyverre, amennyiben az a realitás keretein belül van ezáltal cáfolnám az adminisztrátor ezen üzeneteit:
[2025-06-06 15:35:05] [Output] : Admin 1 Lexon: (( az nem számít hova céloz, fegyvere van ))
[2025-06-06 15:35:46] [Output] : Admin 1 Lexon: (( túlerő esetén lehet hátba sokkolni, nem láttam senki másnál fegyvert. ))
[2025-06-06 15:38:18] [Output] : Admin 1 Lexon: (( sokkolni nagyobb túlerőnél engedélyezett, azt is hátból ))
Lexon, ezek nem kőbe vésett szabályok, hogy Kizárólag csak hátba sokkolható, túlerő esetén. Ezek a szabályzatban példának lettek felhozva, vesszővel elválasztva, hogy például ezen tényezők realitást adnak, nem csak és kizárólag ez a két eshetőség van.
Mindig megpróbáljuk elkerülni a felesleges darát, főleg egy ilyen forgalmas helyen, semmivel nem jobb, ha a rendvédelem mindig lelövi az embereket, főleg, hogy le is tudná sokkolni. Kasehre nem lőtt rá, csak az égbe, ezt látta Kaseh, utána a játékos befutott a boxba, majd egy hirtelen mozdulattal lesokkolta a játékost.
Ez még belefér a realitás kereteibe, ezt megkérdeztem más főadmintól is, és ugyanezen a véleményen vagyunk.

Amit nem értek, és számomra teljesen érdekes az az, hogyha valóban szabálysértés történt itt a másik fél részéről, ergó nem is lövöldözhetett volna nulla indokkal egy ilyen forgalmas helyen, akkor Lexon, miért nem azt vontad egyből felelősségre? Miért csak mellékesen lett az ügy vége fele figyelembe véve ez? Ha nem történik meg az uzis játékos szabálysértése, ez se alakul ki.

Az ilyen megjegyzéseket is hanyagold Lexon.
[2025-06-06 15:37:30] [Output] : Admin 1 Lexon: (( istenem.... ))

Összességében ez egy nagyon érdekes sokkolás volt, mely még belefér a realitás kereteibe, de azért ne az legyen, hogy mindig sokkolunk ilyen esetekben, hátha még reális.
A jailt semlegesítem, az admin keressen fel a mai nap folyamán.

Panasz jogos, zárom.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.