Joseph Admin 5 PK

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

rolandszo

Újonc
2025. 06. 05.
14
13
LS karakter
Shaquille Rahman
uHvKqwT.png

Panasztevő InGame neve:

Shaquille Rahman
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Joseph
Panasz oka, leírása, kifejtése:
Kifogásolható adminügy, BTK szabályzatban megfogalmazott bűncselekmény felhasználása AdminJail indoknak.
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

Megjegyzés:

Tisztelt Adminok, Vezetőség és elsősorban Játékosok! Azzal az indokkal nyitom ezt a PK-t, mivel Joseph (5-ös Admin) azt véli feltételezni, hogy nálam levő tegnap este folyamán vásárolt Engraved Colt1911 illegálisan volt nálam és én ezzel kiontottam egy benzinkút rabló életét, AJ-re voltam jogosult, mivel nem volt nálam fegyverengedély.
Én ezzel nem értek egyet, mivel a szerverszabályzatban máshogy van megfogalmazva a Szereptévesztés, mint szerverszabály, csakis BTK bünteti e féle magatartást és cselekményt, tehát itt Szerverszabálysértésnek nem volt helye én gondolkodásom szerint, habár ha rajtakapott volna egy Rendvédelmi tag vagy ne Isten a felettesem, igazságosnak tartom a szankciókat! Ezzel ellentétben itt nem történt ilyen cselekedet (ELŐTÖRTÉNET KEZDŐDIK), mivel a szerveren 1 NAV-os egység volt szolgálatban, aki egyből reagált a Blueberryben történő benzinkútrablásra, ahol a rablók tárt karokkal várták a rendőröket és egyből tüzet nyitottak a megpecsételt sorsú kollégára. Én (Shaquille Rahman), aki mindeközben Blueberry utcáit járta szolgálaton kívül Event miatt (emiatt dutyztam ki csak arra a 10 percre), egyből kapott az alkalmon és mint egy elit kommandós (TEK), akinek a többi átlagos MAJDNEM minden rendvédelmi szerv egységeitől nagyobb az állóképessége minden téren, illetve direkt a hasonló helyzetekre van kiképezve, egyből reagált a tüzet nyitó elkövetőkre és sikeresen likvidált egyet, illetve megsebesített egy másikat újonnan vásárolt pisztolyával (Br. 1257 Ft.) Bár ez az elhunytnak nem tetszett, egyből admint hívva próbálta engesztelni fájdalmait és próbáltunk közös nevezőre jutni, amiből egyből Discord beszélgetésre fordult és bármilyen fontosabb ürügy miatt, megzavarva étkezését a Felettesemnek, felzargatta őt is az ügyhöz.
Ehhez várom az Alperes és a kedves Bíróság válaszát!

Ui: Az akcióról tudok videót felmutatni, továbbá Discord-on történő beszédre is állok rendelkezésre!◄

Utoljára szerkesztve:
Tisztelt Shaquille Rahman!
Mivel szolgálaton kívül voltál egy illegális tárgyal az adott fegyver amit a panaszkönyvedbe meg is említettél amit kibővítenék annyival , hogy fegyver engedély illetve bejelentés nélkül volt nálad , te meg gondoltad magad, és "civil"-ként oda mentél egy tűzharchoz és úgy gondoltad lelövőd az illegálost. A megemlített discord beszélgetésbe is megbeszéltük , hogy mi volt a probléma amivel egyet is értettél , és igen a feletessed megzargattam a reggeli étkezés közbe, hogy tisztázzuk a dolgokat és ne a másik vezetési tag háta mögött intézkedjek.
Továbbra is tartom magam az álláspontomhoz.
Várjuk a bíráló admin válaszát.
Csatolom is az admin ügy alatti OOC beszélgetést ami a szerveren történt.

Kedves Joseph! Köszi, hogy elküldted a logot, ezzel is megspórolva az én időmből!
Én a beszélgetésben azzal értettem egyet egyedül, hogy elmondtátok, hogyan tudom kiváltani a fegyverengedélyt. Én ott az elején elmondtam az én részemet és le is zártam magamban az egészet, mivel feleslegesnek tartottam már akkor, ezért felrángatni a leadert, hogy utána csak végighallgassa azt, hogyan is kell kiváltani a fegyverengedélyt. A leader úgy is értesül dolgokról és kérdőre vont volna egyből. Ha elvágod papírral az ujjad, akkor se fogod szerintem egyből jelezni a felettesednek munkahelyen.
Fentebbi érveidhez hozzászólva, több volt, mint egy gondolat. Kötelességem segíteni a bajbajutott társaimnak és megoldást találni a gond elhárítására. Belegondolva, ha már RP szerveren én egy TEK kommandóst játszom, felettébb komolyabb rálátásom van dolgokra, mint fizikailag és fejben is. Ezt nem is részletezem tovább, mivel aki nem látott vagy tapasztalt ilyet a való világban és egy játék alapján feltételez, az úgyis le fogja kicsinyíteni a tudásukat.
Fegyverengedély az véleményem szerint IC ügy, lehet abba is belekötöttél volna, ha lett volna, hogy miért nincs bejelentve. Én ezt már csak túlzásnak tartom, hogy aztán jailbe kerülhessek valami miatt.

• Kedvelés
Reactions: petoboss és Vajdaa
Ui.: Miért van az 2x hogy is ugyanazt leírod és helyesled, amit a másik fél leír és köztük alig telik el idő?

• Kedvelés
Reactions: petoboss
Megérkeztem az ügy kivizsgálásával kapcsolatos bírálathoz, és alaposan végigolvastam az esetedet.

Véleményem szerint nem elfogadható, hogy civilként, off duty státuszban TEK-ként avatkozz be egy benzinkút-rablás során. A Terrorelhárítási Központ egy speciális, elit rendvédelmi egység, amely elsősorban terrorcselekmények és súlyos fegyveres incidensek kezelésére van kiképezve. Nem feladata, hogy szolgálaton kívül, védőfelszerelés nélkül, egyedül lépjen fel akár egy kisebb rablás ellen.

A fegyverhasználat kérdésére nem térnék ki, és az sem releváns, hogy ez számodra milyen költséggel járt, mivel ez IC ügy, ami a szerepjáték keretein belül értelmezendő.

Bár a frakció szabályzatában nincs konkrét tiltás arra vonatkozóan, hogy szolgálaton kívül nem lehet a frakcióhoz kapcsolódó ügyekben eljárni, a szabályzat minden lehetséges részletre történő kiterjesztése gyakorlatilag lehetetlen lenne.

Összességében Joseph helyesen járt el az ügyben. Ez a szerver nem egy amerikai akciófilm, ahol a főhős szerepét lehet önkényesen alakítani; a szerepjáték szabályainak és a realisztikus kereteknek megfelelő viselkedés elvárt minden játékostól.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.