Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Doktorszolgálat - jelentkezési lap
Jelentkező neve:
Jackson Miller
Jelentkező rendfokozata:
Őrmester
Miért szeretne csatlakozni a Doktorszolgálathoz:
Hivatás tudatból szeretnék csatlakozni a doktorszolgálathoz, illetve kiszeretném próbálni magam az orvoslásba is.
Mi a Doktorszolgálat feladata:
A sérült emberek ellátása, illetve baleseti segítségnyújtás is
Épülettűz során égési sérülés történt, a sérült harmadfokú égési sérülést szenvedett, mit tenne ön ezesetben:
Először is biztosítsuk a helyszínt, illetve biztonságosan tegyük meg a kimentést. Védőeszközöket mindenképpen használjunk. Amint biztonságosan kimenetettük a sérültet és megállapítottuk, hogy hanyad fokú égési sérülés (jelen estebe harmadfokú), megkezdhetjük a beteg ellátását. Először is biztosítsuk a légutakat, utána biztosítsunk a betegnek oxigént. Amint ez megtörtént kezdjük el a folyadék pótlást óvatosan adagolva. Utána óvatosan hűtsük vissza a sérültet. Utána a ruha darabaokat távolítsunk el, viszont csak azt amit el lehet biztonságosan távolítani, a sebbe éget ruhadarabhoz ne nyúljunk mivel feltépheti a sebet. Eztuán a sebet sterilen fedjük be, hogy a fertőzést megakadályozzuk. Ezután végezhetünk fájdalom csillapítást. A beteget ezután azonnal kórházba szállítsuk.
Írja le a nyomókötés felhelyezésének menetét:
Először pozicionáljuk a sérült végtagot. Utána sebre helyezünk egy gézlapot és nyomást helyezünk rá. Utána egy steril alapréteget felhejezünk. Utána a steril alaprétegre nyomótestet helyezünk. A nyomótestet rögzítjük és végül ellenőrizzük.
Hogyan fertőtlenítünk egy sebet:
Először gumikesztyűt veszünk fel. Utána megtisztítjuk a sebet és a környékét a portól és egyéb szennyező anyagoktól. Utána a seb környékét megtisztítjuk. És utána magát a sebet fertőtlenítjük. És legvégül fedjük a sebet.
A jelentkezés benyújtásakor kizárólag az igazságot közöltem. Semmilyen külső segítséget nem vettem igénybe, és természetesen más jelentkező adatait sem próbáltam belefoglalni a saját jelentkezési lapomba.
Jelenetkező neve: Jackson Miller
Dátum: 2026.02.12
Dátum: 2026.02.12