Illegállal kapcsolatos népszerű ötletek.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

TrueGyuri

Élet örömeinek felkutatója.
Globális Moderátor
LS
2025. 05. 10.
52
107
Ausztria 🇦🇹
LS karakter
Matthew Morris
Sziasztok, lehet hogy nem leszek népszerű, viszont úgy gondolom hogy szükség lenne erre a lépésre hogy az illegál továbbra is élvezetesen tudjon érvényesülni. Az ötletem a következő 3 fő pontra bontható:
Halál angyal:

Az ötletem az lenne hogy halálangyallal a feje felett tilos legyen akcióban részt vennie a rendvédelemnek, valamint hogy ugyan arra a frakció rp-re ne csatlakozhasson újra vissza mert csak kacifántossá válik a helyzet és nyomonkövethetetlenné, a szerver elején ameddig toborzások történtek megértettük hogy erre szükség van, de most amikor egy benzinkútra 6-8-10 illegálos elmegy, kijön egy 30+-fős rendvédelem, majd haláluk után egy 10percel későbbi általunk indított benzinkútra ahol már csak 5en maradtunk újra kiérkeznek, ez sem nem életszerű, sem nem fair az illegállal szemben.
Továbbá szeretnék kitérni a változatosabb kaliberhasználatra:

szerintem nem feltétlen lenne elkapatva az illegál amennyiben a kissebb akciók esetén is viselhetnének 2 nagy kalibert, nyilván ezt sokan úgy sem tennék meg mert az olcsóbb ammo-kat lövöldözik el, így nem feltétlen lenne illegál meta a dupla nagykaliber, viszont a lehetőséget nagyon szivesen fogadnánk többen is, ezzel élvezetesebben lenne alakítható az illegál lövöldözés alatti taktikázgatás.
Illegális ládák:

Úgy gondolom egészen sok illegál szigeten eltöltött idő után, hogy pár láda igazán nehéz a jelenlegi rendszerben, gondolok itt a Fegyver, valamint a Fegyver alkatrész ládára. Ezek a ládák 12 és 11 kilósak, véleményem szerint hogy a szigeten lehetőségünk legyen nagyobb szabású ládabeszerző akciókat és társait szervezni, ahhoz szükség lenne arra a változtatásra, hogy ezeknek a ládáknak súlyai megváltoztatásra kerüljenek maximum 8 kilóra, a fegyveralkatrész akár kevesebbre is, hiszen többeket ismerek akik a 11kilós léte miatt egyenesen otthagyják, amennyiben ezek változtatásra kerülnének, hordható lenne nagykaliber a szigetre ládakeresési szándékkal, mert kompromisszum mentesen ki lehetne ásni a nehezebb ládákat a nagykaliberrel az inventoryban is.
Sniper tiltás:

Jelenleg a szerveren egy illegál által indított akción maximum kettő sniper lehet jelen illegál részről, ezáltal a kinti összecsapások nyerésére egyenesen közel 0 a nyerési esély, eközben a rendvédelmi szervek nagyon sok emberén dupla nagykaliber, tekeseknél gyakran tripla található, ezt a szabályt szeretnénk ha feloldásra kerülne, amennyiben semmi képp nem megoldható a feloldás, bővítésre minimum 5 Sniper/akcióra

Utoljára szerkesztve:
Szia, halál angyalt én is támogatom rendvédelmisként. A sniper tiltásos bekezdéseddel viszont annyi gondom van, hogy nem feltétlen tapasztaltam ezt a dupla, tripla kalibert a rendvédelem részéről.

• Kedvelés
Reactions: Milkee
Dupla/Tripla kaliberre elég vasököl szabályzat került be a rendvédelem részére. (Eddig is így volt, ha jól tudom)
- Csak egy adott rendfokozattól / alosztálytól lehet X kalizni (Csipa +mp5, mp7, p90.)
- Tripla kalizni pedig már egyáltalán nem lehetséges a szerveren, tiltott.

[De egyébként támogatnám, hogy minden szervezet mint legál/illegál hordhasson akkor 2 kalibert amikor szeretne. (Természetesen akciókon.) ]

Dupla/Tripla kaliberre elég vasököl szabályzat került be a rendvédelem részére. (Eddig is így volt, ha jól tudom)
- Csak egy adott rendfokozattól / alosztálytól lehet X kalizni (Csipa +mp5, mp7, p90.)
- Tripla kalizni pedig már egyáltalán nem lehetséges a szerveren, tiltott.

[De egyébként támogatnám, hogy minden szervezet mint legál/illegál hordhasson akkor 2 kalibert amikor szeretne. (Természetesen akciókon.) ]
Szia!
Köszönöm a visszajelzésed, én ezt csak hallottam a rendvédelmes kaliber használatról, külső szemlélőként sok esetben sniper ar kombóval találjuk magunkat szemben, nálunk pedig kettő ilyen lehet, kissebb akción (kút/atm) még kettő sem mert nyilván m110 mellé nem hozható csak rejtős fegyver vagy p90/mp5, ezért született ez a része az ötletnek, hogy kiegyenlítettebbek lennének az esélyek amennyiben 5 sniper lenne hozható, valamint mellé használhatnánk épkézláb fegyvereket, mert napok óta, lassan egy hete azt tapasztaljuk hogy a túlerő valamint az angyalos/ugyan abba az akcióba visszacsatlakozás miatt 0 esélyünk van egy-egy akciót végigvinni 8-12 fővel, és kezd kiégni a csapat. Azt teszem hozzá hogy az illegálnak még ha véletlen nyernek is, sem plusszos egy bármilyen rablás a jelenlegi árakkal ahol egy 200as pack m4 töli 10 milla, egy rablás kör amiben van 10 benzinkút, egy ember töltényeit nem fedezi, tehát közelsem arról van szó hogy az a problémánk hogy nem keresünk, hanem hogy ki lett ölve az izgalom/élvezetfaktor az illegál játékmenetből.

Nagyon jó ötlet, mostanság túl erőben vannak a rendvédelmisek ami kicsit nagyon zavaró, mikor kijonnek 2 nagykaliberrel és 5-6 smokeal és flashbangel. Erre ki kéne valamit találni mert kezd sajnos unalmas lenni...

sziasztok
kifejteném a véleményem pár dologgal kapcsolatosan mint rendvédelmi leader.
Halál angyal:

Az ötletem az lenne hogy halálangyallal a feje felett tilos legyen akcióban részt vennie a rendvédelemnek, valamint hogy ugyan arra a frakció rp-re ne csatlakozhasson újra vissza mert csak kacifántossá válik a helyzet és nyomonkövethetetlenné, a szerver elején ameddig toborzások történtek megértettük hogy erre szükség van, de most amikor egy benzinkútra 6-8-10 illegálos elmegy, kijön egy 30+-fős rendvédelem, majd haláluk után egy 10percel későbbi általunk indított benzinkútra ahol már csak 5en maradtunk újra kiérkeznek, ez sem nem életszerű, sem nem fair az illegállal szemben.
Azért ez elég nagy túlzás, hogy kimegy egy akcióra 30+ fő a rendvédelemről, mikor csúcsidőben is legjobb esetben 25 rendvédelmis van összvissz szolgálatban, ebből vannak olyan személyek akik nem végezhetnek behatolást, tekintettel a kis rendfokozatukra, képzetlenségre, hogy ne egy kadét hatoljon be. Szóval azért ez eléggé nagy túlzás. Amíg egy illegálos végig fúrhatja kb az egész mapot, mert elmennek 7-en, kiesik 2-3 ember, úgy szerintem igen is van helye ennek, hogy 15 perc után ki lehet menni ugyanarra. Szerintem egyáltalán nem lenne korrekt, hogy egy RP-n megölitek az összes rendvédelmist kb és onnan teljhatalommal, az egész várost, mindenféle védelem, ellentámadás nélkül kitudjátok pakolni, beletartozik ebbe az összes ATM, összes benzinkút. Ez nem véletlen van így.
Illegális ládák:

Úgy gondolom egészen sok illegál szigeten eltöltött idő után, hogy pár láda igazán nehéz a jelenlegi rendszerben, gondolok itt a Fegyver, valamint a Fegyver alkatrész ládára. Ezek a ládák 12 és 11 kilósak, véleményem szerint hogy a szigeten lehetőségünk legyen nagyobb szabású ládabeszerző akciókat és társait szervezni, ahhoz szükség lenne arra a változtatásra, hogy ezeknek a ládáknak súlyai megváltoztatásra kerüljenek maximum 8 kilóra, a fegyveralkatrész akár kevesebbre is, hiszen többeket ismerek akik a 11kilós léte miatt egyenesen otthagyják, amennyiben ezek változtatásra kerülnének, hordható lenne nagykaliber a szigetre ládakeresési szándékkal, mert kompromisszum mentesen ki lehetne ásni a nehezebb ládákat a nagykaliberrel az inventoryban is.
ha a fegyverek valódi súlyát nézed, és, hogy mennyi van benne, majd ezeket összeadod, akkor körülbelül annyi jön ki, mint a fegyverláda súlya. Az szerintem nem lenne helyes, hogy 8 kg egy fegyverláda, míg a benne található fegyverek meghaladják a 10 kgt. Ezt reálisan nézve, hogy?
Sniper tiltás:

Jelenleg a szerveren egy illegál által indított akción maximum kettő sniper lehet jelen illegál részről, ezáltal a kinti összecsapások nyerésére egyenesen közel 0 a nyerési esély, eközben a rendvédelmi szervek nagyon sok emberén dupla nagykaliber, tekeseknél gyakran tripla található, ezt a szabályt szeretnénk ha feloldásra kerülne, amennyiben semmi képp nem megoldható a feloldás, bővítésre minimum 5 Sniper/akcióra
ha egy olyan alapot nézünk, hogy baysideon zajlik egy ATM fúrás. és ott van 5 ember, abból 2-nél sniper, mellyel elrejtőznek, és védik a társaikat... körülbelül esélytelen megközelíteni az egész helyszínt, alapból is 1 út vezet le az ATM-hez itt, amit ha védenek, nem lehet megközelíteni. Gyakran előfordul az is, hogy ezáltal még a hídon átkelő emberek is már ki vannak lőve, mind ez úgy, hogy 2 sniper van. Mi lenne ha mindenkinél lehetne? Káosz.
Egy illegál frakció ne a teljes helyszínt és az adott negyedet védje olyan inkorrekt módon, hogy aki csak belép az ATM nem tudom hány száz méteres körzetébe az egyből kivan lőve, ki se érkezik szállni.
Ebből sok vita volt rég, külön leader meetingen is, ahol sikerült megbeszélni az illegál-legál leaderekkel, hogy miért szükséges erre a korlátozás.
A dupla kaliber használata meg más tészta a rendvédelemben, az egy dolog, hogy engedélyezett, az meg egy másik, hogy nem minden ember teheti meg azt, hogy a kocsijába ott egy másodlagos fegyver amit használhat, nagyon sokan nem érkeznek visszamenni redutyzni, hogy felvegyenek egy szolgálati fegyvert, na meg a másik, hogy nagyon sok rendvédelmisnek (kisebb rendfokozatúaknak) teljesen érthető okokból nem igazán van engedélyezve a dupla nagykaliber. Jelenleg a TEK-en és a honvédségen kívül más nem jár dupla nagykalival akciókra, ez a 2 frakció meg nem egy 30 fős, dupla nagykaliberes hadsereggel érkezik az akciókra, szóval nem értem, miért állítod, hogy akkora előny lenne ez a 2 nagykaliber. Valamint amit fentebb is írtam, sokat nem ér a dupla akár tripla kaliber, ha csak az akcióra vezetés közben kivan sniperezve a játékos.

Ez az én álláspontom mint TEK leader.

• Kedvelés
Reactions: frici és rey
sziasztok
kifejteném a véleményem pár dologgal kapcsolatosan mint rendvédelmi leader.

Azért ez elég nagy túlzás, hogy kimegy egy akcióra 30+ fő a rendvédelemről, mikor csúcsidőben is legjobb esetben 25 rendvédelmis van összvissz szolgálatban, ebből vannak olyan személyek akik nem végezhetnek behatolást, tekintettel a kis rendfokozatukra, képzetlenségre, hogy ne egy kadét hatoljon be. Szóval azért ez eléggé nagy túlzás. Amíg egy illegálos végig fúrhatja kb az egész mapot, mert elmennek 7-en, kiesik 2-3 ember, úgy szerintem igen is van helye ennek, hogy 15 perc után ki lehet menni ugyanarra. Szerintem egyáltalán nem lenne korrekt, hogy egy RP-n megölitek az összes rendvédelmist kb és onnan teljhatalommal, az egész várost, mindenféle védelem, ellentámadás nélkül kitudjátok pakolni, beletartozik ebbe az összes ATM, összes benzinkút. Ez nem véletlen van így.

ha a fegyverek valódi súlyát nézed, és, hogy mennyi van benne, majd ezeket összeadod, akkor körülbelül annyi jön ki, mint a fegyverláda súlya. Az szerintem nem lenne helyes, hogy 8 kg egy fegyverláda, míg a benne található fegyverek meghaladják a 10 kgt. Ezt reálisan nézve, hogy?

ha egy olyan alapot nézünk, hogy baysideon zajlik egy ATM fúrás. és ott van 5 ember, abból 2-nél sniper, mellyel elrejtőznek, és védik a társaikat... körülbelül esélytelen megközelíteni az egész helyszínt, alapból is 1 út vezet le az ATM-hez itt, amit ha védenek, nem lehet megközelíteni. Gyakran előfordul az is, hogy ezáltal még a hídon átkelő emberek is már ki vannak lőve, mind ez úgy, hogy 2 sniper van. Mi lenne ha mindenkinél lehetne? Káosz.
Egy illegál frakció ne a teljes helyszínt és az adott negyedet védje olyan inkorrekt módon, hogy aki csak belép az ATM nem tudom hány száz méteres körzetébe az egyből kivan lőve, ki se érkezik szállni.
Ebből sok vita volt rég, külön leader meetingen is, ahol sikerült megbeszélni az illegál-legál leaderekkel, hogy miért szükséges erre a korlátozás.
A dupla kaliber használata meg más tészta a rendvédelemben, az egy dolog, hogy engedélyezett, az meg egy másik, hogy nem minden ember teheti meg azt, hogy a kocsijába ott egy másodlagos fegyver amit használhat, nagyon sokan nem érkeznek visszamenni redutyzni, hogy felvegyenek egy szolgálati fegyvert, na meg a másik, hogy nagyon sok rendvédelmisnek (kisebb rendfokozatúaknak) teljesen érthető okokból nem igazán van engedélyezve a dupla nagykaliber. Jelenleg a TEK-en és a honvédségen kívül más nem jár dupla nagykalival akciókra, ez a 2 frakció meg nem egy 30 fős, dupla nagykaliberes hadsereggel érkezik az akciókra, szóval nem értem, miért állítod, hogy akkora előny lenne ez a 2 nagykaliber. Valamint amit fentebb is írtam, sokat nem ér a dupla akár tripla kaliber, ha csak az akcióra vezetés közben kivan sniperezve a játékos.

Ez az én álláspontom mint TEK leader.
Szia. Kifejteném a véleményemet a hozzászólásoddal kapcsolatosan.

Az első bekezdésedben azt írod hogy legjobb esetben is 25 rendvédelmis van összvissz szolgálatban. Az elmúlt egy-két hétben, többször is előfordult hogy 30-35 rendvédelmis volt szolgálatban, mi pedig 6-8 fővel mentünk rabolni. Arról nem beszélve hogy a 35 főből van mondjuk 5-6 olyan rangban akik Sniperal jöhetnek ki rablásra (és jönnek is). Feljebb láthatod hogy a rendvédelmisek közül is látják a problémát, mint TEK leader, megértem hogy az ötlet ellen vagy, hiszen ez nem számotokra kedvezne, viszont ténylegesen bőven túl erőben van a rendvédelem. Az angyalos dologra vissza térve, az illegál van 6-8fővel, a rendvédelem 35fővel, és Ők még vissza is térhetnek az akcióra 15 perc elteltével, szerintem ennek pont fordítva kellene lennie, ha logikusan bele gondolsz a dologba. Szeretnélek megkérni hogy gondold át még egyszer azt amit itt leírtál mert az abszólut nem releváns. Köszönöm ha elolvastad!

• Kedvelés
Reactions: TrueGyuri
Üdvözlet maffiabárók, honvédelmi miniszterek.

Első sorban elnézést szeretnék kérni a késői válaszért, sokat gondolkodtunk az illegál kontra legál helyzetről, így ma jutottunk dűlőre az ötleteitekkel kapcsolatban. (tiszta konklávé, fél csapat má' megbolondult)

Halál angyal:

Amennyiben a halál angyal eltűnik a rendvédelem feje felett, ugyanúgy vissza csatlakozhat abban az RP-be ahol kilőtték, ugyan erre vonatkozóan az illegálosok is vissza csatlakozhatnak, viszont legyetek kedvesek ilyenkor új előRP-t írni. Erre talán ez a legjobb kibalanszolt ötlet, adunk ennek egy kis időt, megnézzük hogyan működik egyelőre, aztán ha nem összeül a konklávé megint.
Továbbá szeretnék kitérni a változatosabb kaliberhasználatra:

Minden nagykaliberrel kapcsolatos - kivétel egy - íratlan szabályzat a mai nappal, mint a rendvédelem és mint az illegál részéről törlésre került. Kizárólag azok alapján hozhat adminisztrátor döntést, illetve Ti is, amik a szerveszabályzatban erre vonatkozóan le vannak írva, tehát így továbbá
a nagykaliberes téma tárgytalan.

Illegális ládák:
Mérlegeltünk, itt azért éreztük azt, hogy kicsit a lustaságra is hajaz a téma, de nem lettünk szőrös szívűek, (igaz, nem pontosan 8kg-ra) de 9kg-ra csökkentettük mind a kettő ládának a súlyát. Továbbá felhívnám a figyelmét minden olyan játékosra, aki a közel jövőben súlyokkal kapcsolatban szeretne ötletet írni - megteheti, de feleslegesen. Hamarosan érkezni fog a szerverre erre is egy rendszer, ami mint a civileknek, illegálosoknak és rendvédelmiseknek is kedvezni fog. ;)

Sniper tiltás:
Ebben sajnos egyáltalán nem tudok belemenni. A probléma ott kezdődik, hogy könnyen szert lehet tenni mesterlövészfegyverre - hiába mondjátok, hogy nem. Egyelőre ettől az ötlettől tartózkodunk, viszont egyáltalán nem utasítjuk el. Természetesen a jövőben lehet majd erről szó, viszont ahhoz kelleni fog egy-kettő előkészület, hogy ez végbe mehessen. De hogy ne tudjatok belénk kötni, kettőről ezt megemeltünk háromra, igaz ez sem az a mennyiség amit kértetek, viszont a három több mint a kettő, nem? :geek:
Illetve, ezt most már szerverszabályzatba is fogjuk foglalni. Ameddig ez nincsen benne, ne keressétek a kiskapukat, legyetek kedvesek.

Egyelőre ennyi, remélhetőleg mindenkinek a vágyait - ha nem is teljesen - valamennyire kitudtuk elégíteni. Ha ezzel kapcsolatban további kérdéseitek akadtak, nyugodtan keressetek Fő-/SzuperAdmint illetve engem is, inkább itt fórumon privátba.

További szép estét, jók legyetek!:whistle:

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.