Honvédség frakció pályázat

• Thread starter Thread starter Bander
  • Start date Start date
  • Válaszok 20
  • Látta 1522
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Bander

Újonc
2025. 03. 17.
63
82
LS karakter
Ryan Mitchell
0urxXxI.png

Dawn City Honvédség pályázat

Egy kis kedvcsináló zene az olvasáshoz:

2iOXWEN.jpeg

Bemutatkozás:

Fő leader: Bander
Andris vagyok, 24 éves. Szabadidőmben kikapcsolódásként szoktam játszani, több éve jelen vagyok különböző RP-szervereken kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Logisztikusként dolgozom, így munkám során hozzászoktam a problémamegoldáshoz, és a szervezéshez.

Korábbi tapasztalatok a szerveren:
2024 decemberében a La Cosa Nostra tagja voltam.
2025 január 6. óta vezetem a Desert Breeze Syndicate nevű illegális frakciót, melyet haverjaimmal vásároltunk, és azóta is aktívan működtetünk
.

Ez idő alatt sikerült bizonyítanunk (úgy gondolom), hogy hosszú távon, szervezetten és kreatívan tudunk működtetni egy frakciót. Most szeretnénk a szerveren a legális frakciók közé is belépni, és a honvédség RP-vel folytatni, mivel rengeteg potenciált látunk benne. Jelenlegi frakciónkat is nagyon szeretjük, viszont nagyon szívesen kipróbálnánk magunkat legális oldalon, amennyiben megkapjuk erre a lehetőséget a DBS frakció leadásra kerül. Természetesen ha más kap lehetőséget a frakció vezetésére, akkor folytatjuk ott ahol eddig tartottunk.

Al leaderek: Norby, Gyuri, Pierdone

Norby:

Norbert vagyok, 18 éves. Elektronika szakon tanulok, lassan 4 éve. Szabadidőmben dolgozok, és videójátékokkal játszom.
Egy türelmes típus vagyok, könnyen tudok csapatban dolgozni és beilleszkedek bármilyen típusú társaságba.
Már több mint 5 éve aktívan benne vagyok az RP világába, és már sok szerveren kipróbáltam magam, mint frakció vezető.

Tapasztalatok a szerveren:
2025.02.12 aktív tagja vagyok a Desert Breeze Syindicate nevezetű illegális frakciónak, illetve lassan egy hónapja leaderi pozícióban is vagyok.
2025.03.05-2025.06.20 Admin3 - 2025.09.05 óta Admin2
A szerveren összesen 650 órával rendelkezem, úgy gondolom ez idő alatt sikerült elég tapasztalatot szereznem, és ki szeretném próbálni magam legális oldalon is.

Pierdone:
Sziasztok, Alpárnak hívnak, jelenleg 17. életévemet töltöm. Romániában élek a családommal, szabadidőben leginkább a gép előtt gürizek és játszogatok kisebb, nagyobb sikerrel. Ha éppen nem a gépet tolom akkor tanulni szoktam vagy intézem a dolgokat stb. Jelenleg a dolgaim mellet 3-4 órás szabadidőm van a gépezésre, többi szabadidőmet a barátokra, és a haverokra fordítom. Esténként későbbi órákban is részt tudok venni a szerver életében. Ezáltal az aktivitásommal nem igazán lenne gond. Többféle RP szervert is kipróbáltam már kisebb nagyobb kihagyásokkal. Alapvetően egy vicces, jó fej, jó szívű srácnak tartom magam. Dawn MTA szerverén decemberbe kezdtem el játszani kisebb nagyobb kihagyásokkal...
Decemberben a NAV-ba helyezkedtem el ahol 1 hónapot töltöttem. Januárban jött nekem, hogy ki szeretném próbálni az illegális életet, és akkor jelentkeztem a Desert Breeze Syndicate nevű frakcióba ahova sikeresen megfeleltem az elvártaknak, és azóta is hű tagja vagyok.

Gergő:
Sziasztok Gergő vagyok, internetes körökben Gyuri, 23 éves vagyok, a 2020-ban kezdődő GTA5 RP robbanás alatt találtam rá erre a világra, és azóta is ez a fő platform amit kikapcsolódásra használok. 7 éve külföldön élek életvitel szerűen, nyugodt természettel rendelkezem, nehezen hoznak ki a sodromból, próbálok mindig minden mögé gondolni, és az ésszerű érvekkel megközelíteni az élet adta lehetőségeket. Az évek alatt sok mindent megtanultam az emberekkel kapcsolatban, mondhatni feketeöves emberismerő lettem. Életem nagy részét a munkám tölti ki, egy fogadóiroda vezetése, és rendíthetetlen működtetése, amit nagyon élvezek csinálni, minden vele járó rosszal, és jóval.

Gn9pmIU.png
FOZm3TQ.png

Toborzás és kiképzés (TGF menete):
Havonta 1–2 alkalommal (eleinte gyakrabban) tartunk nyílt toborzást. Az érdeklődők IC jelentkezhetnek iratokkal, ahol azonnal alapkiképzésre kerülnek. Erre a feladatra megfelelő tisztek napi rendszerességgel tartanak kiképzéseket.

Egyhetes kiképzés után:
• IC vizsga
• OOC meghallgatás discordon (tananyag kikérdezése, UCP adatok)

Sikeres vizsga után egy ceremónia RP keretén belül avatjuk be az újoncokat a Honvédség kötelékébe, ahol esküt kell tenniük.

a1mxgtk.png

- Belépéskor minden újonc honvéd rangot kap, és tizedes rangú katonával mehet szolgálatot teljesíteni.
- A tizedesek a Katonai Rendészet (MP) alosztályhoz tartoznak. Feladataik: járőrözés, határterületek ellenőrzése, illegális cselekmények visszaszorítása. Természetesen a fő célunk nem az igazoltatás lesz, mivel ez nem ennek a szervnek a hatásköre, a fő cél a katonai jelenlét és az erőfenttartás.
- Őrmester rangtól kezdve minden katona beosztásra kerül egy szakaszba, ahol saját specializációt kap, ezek alapján fogja ellátni a feladatát a saját részlegében.
- Minden alosztályhoz tartozik egy vezető, aki koordinálja a katonákat, és leszervezi a specializációhoz tartozó kiképzéseket.
- Egy rablás, vagy riasztás esetén a szakasz parancsnokok elrendelnek egy állománysorakozót, ahova minden katonának (ha civilben van, akkor is) 5 perce van a támaszpontra (HQ) érni. Ezt követően szakaszokba szerveződnek a katonák, és együttes erővel, szervezetten megjelennek a rablás helyszínén.
- Heti két alkalommal állomány szintű kiképzés, melyet a kiképző tisztek fognak tartani.

- Katonai rendészeti alosztály (MP) – járőrözés, rendfenntartás, alap katonai feladatok betöltése
- Légi harcászati század (LH) - Helikopteres, és mesterlövész feladatkörök betöltése a szakaszon belül
- Műszaki harcászati század (MH) - Különleges eszközök és fegyverek kezelése a szakaszon belül
- Breszt harcászati század (BH) - Közelharcra, és bénító eszközök használatára szakosodott katonák
- Harctéri egészségügyi század (HE) - Sérült elkövetők, vagy szakszerű ellátásra képzett katonák
- Katonai felügyeleti század (KF) - Ebben az alosztályban a tisztek hajtanak végre belső ellenőrzést a honvédség kötelékén belül

Alapkiképzés: A toborzást követően honvéd rendfokozattal kerül be az állományba. Ezt a képzést minden katonának el kell végeznie.

Szakasz kiképzések: Minden szakaszba tartozó katonának 2 hetente egy ilyen kiképzésen részt kell vegyen.

Specializációs képzés: Alosztályoknak szóló különleges képzés.

Vizsgák:
- Alapkiképzést követően vizsgát kell tenni, hogy honvéd rendfokozatba léphessen.
- Alosztály / specializációs vizsga: Ahhoz hogy a szakaszban a specializációját betölthesse a katona szükséges vizsgát tennie.
- Szakasz parancsnoki vizsga: Az 5-6 fős szakaszokat vezető katonáknak vizsgát kell teljesítenie.
- Hadvezetési vizsga: A hadnagy rendfokozat betöltéséhez tiszti vizsgát kell tenni a katonáknak.

- Szeretnénk a szerveren egy aktív, erős legális szervezetként megállni a helyünket, illetve minél kreatívabb és élménydús feladatokkal lekötni a frakció tagjait.
- Célunk, hogy a többi rendvédelmi szervezettel közösen, és hatékonyan tudjuk együtt működni. Pl: Határellenőrzés, fegyverszállítás, buktatásokban segítségnyújtás a többi szervezet számára.
- Szeretnénk 1-2 havonta a civilek számára katonai bemutatót tartani, ahol megmutathatjuk a szervezetünk tudását.
- Havonta egyszer szervezni szeretnénk a szervezeten belül egy versenyt ami a szakaszok tudásának összemérésére szolgál.

Közkatona:
Honvéd (alapkiképzést követően)
Tizedes
Őrmester
Törzsőrmester
Főtörzsőrmester

Zászlósok:
Zászlós
Törzszászlós
Főtörzszászlós

Tiszt:
Hadnagy
Főhadnagy
Százados
Őrnagy
Alezredes

Vezérkar:
Ezredes
Dandártábornok
Vezérőrnagy
Altábornagy
Vezérezredes

- Tele vagyunk motivációval, és a tőlünk telhető legjobb tudásunkkal fogjuk vezetni.
- 40 fős jelenlegi frakció létszámunk legalább 90 százaléka csatlakozna hozzánk a kezdésnél.
- Érett, tapasztalt frakcióvezetők irányítása alatt működne a frakció.
- Barátságos kedves csapat vagyunk, mindenkivel megtaláljuk a közös hangot.
- Jelenleg gyengébbnek gondoljuk a legális oldalt, ezért amennyiben átkerülnénk a honvédségbe, akkor erősítenénk azt.

- Kihívás lehet a játékosoknak, hogy nagyon szigorúan vezetnénk a frakciót, ami mindenkinek nem biztos, hogy megfelel.
- Egy illegális frakcióval kevesebb lenne a szerveren, de úgy gondoljuk, ez nem lenne probléma, mivel nagyon szép aktívitást mutat a többi frakció is.

A frakció indulásánál teljesen megfelelnek számunkra a jelenleg bent lévő skinek, későbbiekben ha van rá lehetőség, és szeretnénk módosítani, jelezni fogjuk felétek.

- A frakció indulásánál teljesen megfelel számunkra a jelenleg bent lévő Honvédség mappolás.

10-4 Vettem
10-7 Szolgálaton kívűl
10-8 Szolgálatba állás
10-9 Ismételje meg az üzenetet
10-10 Szolgálat leadása
10-11 Fogadom a hívást
10-15 Célszemély előzetes letartóztatásban
10-17 Nem elérhető tankolás miatt
10-18 Szereltetés miatt nem elérhető
10-19 Visszatérés a támaszpontra
10-20 Jelenlegi pozíció
10-22 Hagyják figyelmen kivűl az előző üzenetet
10-26 Tiszta
10-27 Szituáció jelentése
10-43 Orvosra van szükség
10-44 Indulok a helyszínre
10-45 Ide tartok:
10-53 Sebesült személy a földön
10-54 Lehetséges halott személy
10-76 Úton az erősítésre
10-97 Megérkezés a helyszínre
10-98 Egység elérhető
10-99 Vészhelyzet
11-10 Jelentést!
11-41 Mentőre van szükség
11-54 Gyanús jármű
11-55 Az egységet követi egy jármű
11-85 Vontatójárműre van szükség
11-95 Igazoltatást hajt(unk) végre
11-96 Körözött jármű ellenőrzése
11-98 Találkozzunk (itt):
11-99 Erősítésre van szükségünk!

CODE 0 (C0) - Fegyveres összetűzés
CODE 2 (C2) - Sürgős (fényhíd / sziréna nélkül)
CODE 3 (C3) - Sürgős (fényhíd / sziréna használatával)
CODE 4 (C4) - Nincs szükség további segítségre
CODE 5 (C5) - Megfigyelni valamit/valakit
CODE 6 (C6) - Ne közelítsék meg a helyszínt
CODE 7 (C7) - Ebédszünet
CODE 8 (C8) - Pihenőszünet
CODE 11 (C11) - Készültség a támaszponton

BRAVO (B) – 1-4 fős katonai rendészet / alap egység
ALPHA (AL) – vezetői / tiszti egység
CHARLIE (CH) – légi egység
OSCAR (O) - Páncélozott egységek
SIERRA (S) – motoros gyors reagálású egység
YANKEE (Y) – alapszintű gyalogsági egység
VICTOR (V) – vízi egység
ROMEO (R) - kiképző egység
DELTA (D) - Műveleti szakaszok (D10, D20, D30, D40 stb..)

D11 - D10-es Szakasz parancsnoka
D15 - D10-es szakasz katonája
D16 - D10-es szakasz katonája
D17 - D10-es szakasz katonája
D18 - D10-es szakasz katonája
D19 - D10-es szakasz katonája
Minden katona őrmester rangtól egy szakaszba kerül.

- Közös kiképzés a többi rendvédelmi szervvel.
- Árvíz esetén a civilek kimentésében segítségnyújtás.
- Ejtőernyős ugrások Raindance helikopterekből (ha elérhető, vagy a jövőben bekerül).
- Vízi járművek használatára nagyobb hangsúly.
- Akció során nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a voice rádió helyes, és rendeltetés szerű használatára.

- Desert Breeze Syndicate vezetése 2025.01.06. óta
- Bander: LVL 27
- Norby: LVL 28, 2-es Admin
- Pierdone: LVL 22
- Gyuri: LVL 21

2b05VR0.jpeg

Végszó:

Előszőr is köszönöm, hogy elolvastad a pályázatunkat. Minden benne látott információ, vagy ötlet a mi fejünk szüleménye. Biztosan lesz benne olyan amit máshol, más formában láttál, tisztában vagyunk vele, viszont mi így álmodtuk meg ezt a frakciót. A játékosok kímélése miatt nem szeretnénk doksis jelentkezést, mivel ezt szóban is megtudjuk beszélni, illetve kötelező duty idő sem lesz, mert elfogjuk tudni érni, hogy fent legyenek a tagjaink ilyen szabályozás nélkül is, természetesen az inaktív tagokat szűrni fogjuk.

═════════════════════════════════════════════════════════════════════
🌟 Kedves Bander! 🌟
Nagyon igényesen és érthetően megfogalmaztad a lapod. Teljes mértékben támogatom amit írtál.
Illetve tapasztalatból mondom hogy ha ezeket tudjátok teljesiteni akkor egy nagyon jó RP-t fogtok összehozni.
Sok sikert a pályázat megnyeréséhez.
═════════════════════════════════════════════════════════════════════

Szép és tartalmas lap lett, Tetszett ,hogy nem csak terveteket mutattátok be hanem magatokat is ,Tapasztaltak vagytok a frakció vezetés terén is szóval szerintem a frakció a magas színvonalat hozna veletek. Én teljes mértékben támogatom, sok sikert kívánok a pályázathoz, nagyon erős lap lett

Véleményem szerint ez egy nagyon igényes,összetett,információban gazdag lap lett.
Rengeteg dologra kitértek benne,alaposan tárgyaljátok a frakció feladatát,működését és ezek mellet még magatokról is sokat elárultok.
Látszik a lapon,hogy nagyon komolyan veszitek a feladatot és,hogy komolyan gondoljátok ezt az egészet,sok tapasztalattal rendelkeztek.Szerintem hiányzik ez az ambíció és beletett munka az eddig beküldött lapok nagy részéből.
Én őszintén úgy gondolom,hogy ezzel a feladattal meg tudtok bírkózni. Teljes mértékben támogatlak a továbbiakban,sok sikert a pályázat megnyeréséhez.

Többször is volt veletek szerencsém dc-n beszélni és közösen eltölteni időt egy fk-ban úgy gondolom hogy nagyon igényesen és jól vezetettézek a frakciót, részemről egy hatalmas támogatás, remélem lesz közös együttműködés és közös rp-k. ❤️

Kihagytátok a "Főtiszteket", vagy is inkább csak a sima "tiszthez" írtátok, illetve a C11 az TEK-re vonatkozik. - Ezeket ha javítjátok, tökéletes az elképzelés, illetve ha már át mennétek Legál oldalra és sikerül nektek megnyerni ezt, támogatnám hogy ha a DBS helyett egy másik illegál FK jönne be a szeróra.
-Ha azokat javítjátok amiket írtam akkor szerintem ez a lap lett a legjobban megírva, sok sikert.

Kihagytátok a "Főtiszteket", vagy is inkább csak a sima "tiszthez" írtátok, illetve a C11 az TEK-re vonatkozik. - Ezeket ha javítjátok, tökéletes az elképzelés, illetve ha már át mennétek Legál oldalra és sikerül nektek megnyerni ezt, támogatnám hogy ha a DBS helyett egy másik illegál FK jönne be a szeróra.
-Ha azokat javítjátok amiket írtam akkor szerintem ez a lap lett a legjobban megírva, sok sikert.
Szia,

Előszőr is köszönjük az észrevételeket!

A fent feltüntetett CODE 11 vagyis Signal Code, a honvédség kötelékein belül érvényes csak, mivel ezeket a többi szervezet is használja a valóságban is, legyen az Magyar vagy más eredetű. Természetesen a magyar rendőrségre vonatkozó CODE forgalmazásokat nézve igazad van, ezért írtam a lapom alján, hogy lesz olyan amely nem egyezik a már régóta megszokottal.

Igen, nálunk a Zászlós rangúak még nem számítanak tiszteknek, esetleg altiszteknek nevezhetjük őket, de én ragaszkodnék ahhoz, hogy a tiszti pozíció a hadnagy rendfokozattól kezdődik.

Ezt ki tudod fejteni kérlek? "támogatnám hogy ha a DBS helyett egy másik illegál FK jönne be a szeróra." - Itt nem teljesen értem, hogy ezt jó vagy rosszként kéne felfognom?

Köszönjük szépen a támogatásod!

Ezt ki tudod fejteni kérlek? "támogatnám hogy ha a DBS helyett egy másik illegál FK jönne be a szeróra." - Itt nem teljesen értem, hogy ezt jó vagy rosszként kéne felfognom?

Köszönjük szépen a támogatásod!
Igazából csak annyi lenne, hogy úgy mond vagy az adott FK-t vinné valaki tovább, vagy pedig egy megpályázható FK lehetne.
-Szerveren ugyan az a felállás lenne ugyan annyi illegál, csak annyival hogy plusz egy honvédség. - Főleg hogy @Thomas leírt hogy több illegál FK úgy mond nem lehet. -----> Link
- Nem rosszból írtam hogy " Támogatnám hogy a DBS helyett egy másik illegál FK jönne be a szeróra." - Hanem egy új lehetőség arra hogy vagy az adott FK-t vigye valaki aki épp azt szeretné, vagy pedig kicsit átmódosítva. ( Semmi bajom sincs/volt/lesz a DBS-el)

Sziasztok,

Elkezdtük összerakni a discord szervert, elég sok mindenhez botot is fogunk használni.

VCwsMEW.png

9AKVXaA.png

Továbbá készülőben van a kézikönyv, melyet teljesen saját kezűleg írunk meg, és a szerveren elvártakhoz igazítjuk.

• Kedvelés
Reactions: Shade
Nagyon jó lap lett ! Látszik, hogy foglalkoztok a dologgal és valóban komolyan veszitek a pályázatot ezen felül pedig tisztában vagytok egy ilyen szintű frakció működésével is. Plusz pont, hogy annyira összetartó csapatot raktatok most össze illegál oldalról, hogy szinte az egész frakció áttérne legálra.
Támogatom és kíváncsian várom mit tudtok belőle kihozni ha megkapjátok.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.