Dehn Eckart - Luci, Jackson, Enrico

• Thread starter Thread starter adean
  • Start date Start date
  • Válaszok 14
  • Látta 592
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

adean

megint itt..
Globális Moderátor
LS
2025. 03. 17.
75
68
www.youtube.com
LS karakter
Dehn Eckart
uHvKqwT.png

Panasztevő InGame neve:

Dehn Eckart
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Luci, Jackson, Enrico
Panasz oka, leírása, kifejtése:
Jogtalan szankció(Jackson), admin kihasználása(Luci, Enrico), Admin ügy alatti komolytalanság(Luci, Enrico).
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

Az események azzal kezdődtek, hogy rendvédelmi személyként kimentem az LS gyár területére. A helyszínen észleltem, hogy az egyik tetőn illegális játékosok tüzet nyitnak rám. A kialakult szituáció során mindkét támadót sikeresen lelőttem. A tűzharc következtében eltört az egyik kezem, valamint vérző sérüléseket is szereztem.

Ezt követően odajött hozzám Enrico, aki az egyik olyan játékos volt, akit korábban lelőttem, és az alábbi megjegyzéseket tette:
[2026-02-02 17:14:04] [Output] : Enrico Graziano: (( hallod ))
[2026-02-02 17:14:10] [Output] : Dehn Eckart: (( mi a gond? ))
[2026-02-02 17:14:11] [Output] : Enrico Graziano: (( te elmondod miben me halsz? ))
[2026-02-02 17:14:19] [Output] : Dehn Eckart: (( xd ))
[2026-02-02 17:14:22] [Output] : Dehn Eckart: (( hát miben? ))
[2026-02-02 17:14:24] [Output] : Enrico Graziano: (( de nem vicc ))
[2026-02-02 17:14:39] [Output] : Dehn Eckart: (( arról nem tehetek, hogy nem találtok el ))
[2026-02-02 17:14:55] [Output] : Enrico Graziano: (( telibe lövöm a fejedet 4x és nem halsz meg :) ))

Az esetet követően adminügy indult, melynek során 90 perc adminjail szankciót kaptam „kevlár csere RP közben” indokkal. Szeretném hangsúlyozni, hogy az állítólagos szabálysértéssel kapcsolatosan semmilyen bizonyíték nem került bemutatásra: nem láthattam konkrét esetet amint lecseréltem volna a kevlárt, mivel ilyen nem is történt, illetve az nem lett alátámasztva sem loggal, sem videófelvétellel. Az adminügy teljes időtartama alatt Luci és Enrico – akiket az adott szituációban megöltem – a kihívott adminnal, Jacksonnal végig Voice-n tartózkodtak a DawnMTA admin szobában, ahová én még meghívást sem kaptam, így nem volt lehetőségem az álláspontom alátámasztására.

Az adminügy lebonyolításában 2 admin vett részt, név szerint Luci és Enrico akik mindketten Admin 5 jogosultsággal rendelkeznek. Ugyanakkor fontos körülmény, hogy mindketten közvetlen érintettje voltak az eseményeknek, így nem volnak jogosultak az ügy elbírálására vagy az abban való döntéshozatalra, ezért nem is értem mire fel kérte el a bizonyítékaimat, és társai..
[ [2026-02-02 17:25:16] [Output] : Admin 5 Enrico: (( nem én fogom intézni én még csak a bizit kérem :D )) ]

Ezt mikor megemlítettem bevonásra került Jackson, azonban az egyeztetés Discord voice beszélgetés formájában zajlott, amelyből engem kihagytak. Így az ügy érdemi megbeszélése és az ítélet meghozatala a jelenlétem és részben a meghallgatásom nélkül történt meg, csupán ingame tarthattam az álláspontomat.

Álláspontom szerint az eljárás során az alábbi problémák merültek fel:
érintett admin részvétele az elbírálásban,
bizonyíték nélküli szankcionálás,
a panaszolt fél részleges kizárása az admini egyeztetésből,
döntéshozatal külső platformon, a jelenlétem nélkül.

Mindezek alapján kérem az ügy teljes körű felülvizsgálatát, a kiszabott szankció jogosságának újraértékelését, valamint annak kivizsgálását, hogy az admineljárás megfelelt-e a vonatkozó adminisztrációs irányelveknek.

Az adminügy alatti további problémák:

Amikor megemlítettem hogy:

[2026-02-02 17:33:07] [Output] : Dehn Eckart: (( figyeljetek, nekem nincs erre időm ))
[2026-02-02 17:33:26] [Output] : Dehn Eckart: (( ha van kézzel fogható bizonyítékotok, akkor szeretném látni ))
[2026-02-02 17:33:35] [Output] : Enrico Graziano: (( nem kell már sok idő ))

Ennek ellenére továbbra sem láttam sem logot, és még egy ilyen is oda lett szúrva mikor kértem 3-4. alkalommal is a videót a kevlár le és felvételről:
[2026-02-02 17:41:50] [Output] : Admin 5 Luci: (( Neked kell bebizonyítani ))
[2026-02-02 17:41:52] [Output] : Admin 5 Luci: (( h nem volt ))
[2026-02-02 17:41:54] [Output] : Admin 5 Luci: (( ezek a tények ))

Az adminügy során az is bevallásra került hogy statolgatják az ellenük játszó játékosokat bizonyos esetekben, ezzel kihasználva az admint:
[2026-02-02 17:39:50] [Output] : Enrico Graziano: (( Videók ))
[2026-02-02 17:39:52] [Output] : Enrico Graziano: (( stats ))
[2026-02-02 17:39:55] [Output] : Enrico Graziano: (( stb ))

Az adminügy során többször észlelhető volt hogy Jackson érkezését követően is ők vitték az ügyet, mindent ők írkáltak, valamint folyamatos fölényben voltak jackson ügyintézése felett, valamint többszöri ooc stílus, smiley-k valamint a következő, ezen a pár soron tökéletesen megtekinthető hogy milyen szinten is állt a beszélgetésben Jackson:
[2026-02-02 17:43:03] [Output] : Enrico Graziano: (( mi be vagyunk biztosítva ))
[2026-02-02 17:43:08] [Output] : Enrico Graziano: (( nyugodtan probálkozz ))
[2026-02-02 17:43:11] [Output] : Admin 3 Jackson: (( rendben ))
[2026-02-02 17:43:14] [Output] : Admin 3 Jackson: (( ügy lezárva ))
[2026-02-02 17:43:34] [Output] : Admin 3 Jackson: (( adom a szankciót ))
[2026-02-02 17:43:37] [Output] : Dehn Eckart: (( rendben ))

Megjegyzés:
Véleményeim alapján az egész adminügy röhejes volt, ahogy Jackson dominálva lett és Discordon engem kihagyva megbeszélték az ítéletemet, valamint az összes többi tényező a fent megemlítettek közül, remélem sikerül rendbe tenni ezt az ügyet, és eljut ez a vezetőség felé, hogy mik is történnek nap mint nap a szerveren.

Sziasztok!

A bizonyítékokat mint elmondtuk adminügy alatt az admin logok miatt nem láthatod, természetesen minden bizonyítékot megfog kapni a bíráló adminisztrátor minél hamarabb amint gép közelben leszek.

Szervusz!

Mivel meg lettem jelölve, ezért leírom a saját álláspontomat az esettel kapcsolatban.

Igen, le lettél statolva azután, hogy megöltél, ahogy azt ott is jeleztem. Ez egyértelműen látszik a logban is, amit továbbítani fogok Den felé.

Az úgynevezett „admin kihasználás”, vagyis a lövöldözés, kizárólag a tények bemutatását szolgálta feléd, illetve Jackson felé. Az adott szituációt teljes armorral hatszor is lejátszottuk, és amíg az érintetteken (Jacksonon / Enricon) volt kevlar, sem kéztörés, sem vérzés nem jelentkezett. Erről videófelvétel is készült, amit szintén el fogok küldeni Dennek.

Ha láttad, hogy Discordon bent vagyunk, nem értem, miért nem csatlakoztál. Be lettél volna húzva, miután Jackson felé bemutattuk a videókat, mivel az admin logok miatt azt te nem láthatod - és ezt nem mi találtuk ki, hanem manageri utasítás. Jackson véleményét senki nem írta felül; a bemutatott lövöldözés után ő maga is úgy látta, hogy valami nem stimmel az esetedben. Az, hogy mi is többször hozzászóltunk, természetes, hiszen mi voltunk az érintett (sértett) felek. Illetve azt még hozzá tenném, hogy mi csak azért hívtuk fel Jackson-t dc-re, hogy bemutassuk a videókat, mindenről tájékoztatva lettél OOC-chaten, illetve meglett hallgatva a te részed is - tehát semmi hátrányod nem származott abból, hogy nem voltál jelen a saját hibádból discord beszélgetésben.

Fontos megemlíteni, hogy nem azért hívtunk másik admint, mert ránk szóltál, hogy saját FK ügyet nem lehet intézni. Tegnap is volt egy hasonló eset, és akkor is azonnal admint hívtunk. Ahogy itt is jeleztük, nem akartunk az ügyből konfliktust csinálni; csupán azt szerettük volna, hogy vagy mutass videót a részedről, vagy vállald a történteket. A mi álláspontunk ugyanis az volt, hogy mielőtt odamentünk hozzád, direkt megnéztük: amíg van kevlar, addig nincs sem törés, sem vérzés.

Az úgynevezett „admin kihasználás”, vagyis a lövöldözés, kizárólag a tények bemutatását szolgálta feléd, illetve Jackson felé.
Az admin kihasználást arra értetettem, hogy ti a lövöldözés alatt statoltatok le, mert ez a "vitatkozás" alatt így jött le nekem.

-Discordra nem lettem hívva, nyílván ha mentem volna is, ti addigra már megbeszéltétek a sorsomat, ez egyértelmű volt.

-A saját ügyintézés pontosan addig zajlott, amíg nem szóltam, hogy ezt nem nektek kellene.

A teljes logot továbbítom fórumon privátban a bíráló adminnak, MDC logok miatt.

• Kedvelés
Reactions: FunFact és wasabi
Rendben, te tudod sose intezink sajat fk ugyet mivel tisztaban vagyunk vele - tegnap is admint hivtunk amint tisztaztuk az illetovel a szabalysertest, mint ahogy nalad is tortent amit szinten betudunk mutatni a biralo adminnak. De adminugy alatt is erthetoen leirtam neked, hogy azutan lettel le statolva miutan megoltel es hogy nyugodtan tehetsz pkra ez miatt mert egyertelmu a logombol ez az egesz - te ennek ellenere beleirtad es most azzal jossz, hogy nem igy jott le neked nagyon erdekes. :)

Sziasztok! A bizonyítékok magukért beszélnek, nincs mit mondani ezzel kapcsolatban. Ki lett vesézve, tesztelve az egész, szóval nagyon nem történhetett semmi máshogyan.

• Kedvelés
Reactions: Hoobu és Enrico
Az admin kihasználást arra értetettem, hogy ti a lövöldözés alatt statoltatok le, mert ez a "vitatkozás" alatt így jött le nekem.

-Discordra nem lettem hívva, nyílván ha mentem volna is, ti addigra már megbeszéltétek a sorsomat, ez egyértelmű volt.

-A saját ügyintézés pontosan addig zajlott, amíg nem szóltam, hogy ezt nem nektek kellene.

A teljes logot továbbítom fórumon privátban a bíráló adminnak, MDC logok miatt.
Nem azért lett Admin hívva mert te ránk szóltál ne húzzuk más fele az ügyet félre lettél getelve majd szóltunk másik Adminnak és vártuk a válaszát és addig ki lettél kérdezve pár dologról, van e neked videód ami a saját oldaladat védte volna nem volt, majd kiakartuk rajtad is probálni az Aügy alatt ezt a kevláros dolgot amit te nem is engedtél meg mert hogy mi téged ne lövöldözzünk ami megint csak magad ellen szólt a te részedről mert pontosan tudtad hogy amíg kevlár van rajtad nem törik semmit, nem kezdesz el vérezni.

Admin kihasználásról meg Luci is leírta hogy szó sincs amit szintén elmondtunk Aügy alatt hogy a halál után lettél lekérdezve mert furcsáltuk hogy eltalálunk nem 1x nem 2x és törik a kezed majd eltalálunk azután is és nem halsz bele ami az én videómon látszik is, killog ideje és a lekérdezés ideje benne van a logban ami már ha jól tudom el lett küldve a bírálónak.

• Kedvelés
Reactions: Jackson_LS
Nem azért lett Admin hívva mert te ránk szóltál ne húzzuk más fele az ügyet félre lettél getelve majd szóltunk másik Adminnak és vártuk a válaszát és addig ki lettél kérdezve pár dologról, van e neked videód ami a saját oldaladat védte volna nem volt, majd kiakartuk rajtad is probálni az Aügy alatt ezt a kevláros dolgot amit te nem is engedtél meg mert hogy mi téged ne lövöldözzünk ami megint csak magad ellen szólt a te részedről mert pontosan tudtad hogy amíg kevlár van rajtad nem törik semmit, nem kezdesz el vérezni.
-Tehát, igen elkezdtél/tetek kikérdezni, ami már eleve szabályt sért, mert nem intézhetsz saját frakció ügyet (az egész egy ATM rablásból indult), aztán mikor említettem, hogy ezt nem nektek kellene, akkor kezdtetek el admin után járni és ezután valahogy nem jött több kérdés ooc chaten (ez a logok időbélyegén is megtekinthető).

-Nemet mondtam arra, hogy elkezdjetek éngem is lőni(tesztelni amit akartatok), mert 6x megcsináltátok előttem és a lényegen (hogy nincs közvetlen bizonyíték arról, ami meg sem történt) nem változtatott volna semmit.

-Az admin kihasználást arra értettem, hogy az egész ügy alatt, úgy írtátok a statot, mintha a lövöldözés közben történt volna.

-A log-ra kitérve, ez véleményem szerint nem sok mindent bizonyít, ezt ti is tudjátok, hogy eléggé vérszegény bizonyíték, főleg, hogy nem történt szabálysértés. Vagy syncron vagy valami hitbox bug/lagg lehetett, amivel nem lehetett mit tenni, de ezt leírtam az ügy alatt is. Csak, ha valaki nem tud veszíteni, sajnos nem lehet ezzel mit tenni.

• Kedvelés
Reactions: Roy
-Tehát, igen elkezdtél/tetek kikérdezni, ami már eleve szabályt sért, mert nem intézhetsz saját frakció ügyet (az egész egy ATM rablásból indult), aztán mikor említettem, hogy ezt nem nektek kellene, akkor kezdtetek el admin után járni és ezután valahogy nem jött több kérdés ooc chaten (ez a logok időbélyegén is megtekinthető).

-Nemet mondtam arra, hogy elkezdjetek éngem is lőni(tesztelni amit akartatok), mert 6x megcsináltátok előttem és a lényegen (hogy nincs közvetlen bizonyíték arról, ami meg sem történt) nem változtatott volna semmit.

-Az admin kihasználást arra értettem, hogy az egész ügy alatt, úgy írtátok a statot, mintha a lövöldözés közben történt volna.

-A log-ra kitérve, ez véleményem szerint nem sok mindent bizonyít, ezt ti is tudjátok, hogy eléggé vérszegény bizonyíték, főleg, hogy nem történt szabálysértés. Vagy syncron vagy valami hitbox bug/lagg lehetett, amivel nem lehetett mit tenni, de ezt leírtam az ügy alatt is. Csak, ha valaki nem tud veszíteni, sajnos nem lehet ezzel mit tenni.
Látom nagyon erre a saját frakció témára hát ha sikerül kibújnod a dolgok alól de nem történt meg a saját frakció ügy intézés azért mert kérek tőled videót mielött jön az Admin hogy tudd magad védeni az meg nem ügy intézés.

Nem csak logot tudunk mutatni szóval ezt majd a bíráló eldönti hogy szerinte volt e gond a mellényeddel vagy sem.

• Kedvelés
Reactions: Jackson_LS
3.) A panaszhoz kizárólag a bíráló szerver adminisztrátor, panasz tevő, vádlott írhat hozzá! #Hoobu
Az adminisztrátornak kellene bizonyítania, hogy nem lövöldözés közben használta a stat parancsot ezzel is előnyhöz jutatta saját magát/társát. Nem tesztelésekkel kellene ezt bizonyítani hanem kézen fogható bizonyítékkal, hitbox sem 100%-os.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: FunFact
En teljes mertekben bizonyitottam a logommal, hogy szigoruan a halalom utan statoltalak le, amit den fele tovabbitottam. Illetve a haztetorol ne haragudj meg, de honnan lattam volna a te nevedet? Elmondom; Sehogy! A killogbol derult ki a neved, de akkor meg azt is elmondom, hogy mivel masodjara enricot lotted ki akkor statoltalak le, mert kerdezte enrico, hogy mibe nen halsz meg es latta hogy tort a kezed. Orulnek, ha ezt a temat elengedned, mert ebbe nem tortent szabalysertes. De egyebkent ha loves elott statollak le abbol se szarmazik semmi elonyom vagy en nem tudom milyen elonyom lenne, hogy tudom mennyi a hpd vagy az armorod.

Látom nagyon erre a saját frakció témára hát ha sikerül kibújnod a dolgok alól de nem történt meg a saját frakció ügy intézés azért mert kérek tőled videót mielött jön az Admin hogy tudd magad védeni az meg nem ügy intézés.
-Tehát te nem intéztél saját frakció ügyet, csak odajöttél és elkezdted egy ügyintéző admin dolgát végezni. Kicsit ellentmondásos ez nekem amit írtál.

Nem csak logot tudunk mutatni szóval ezt majd a bíráló eldönti hogy szerinte volt e gond a mellényeddel vagy sem.
-Ez tök jó, csak mikor kértem azt a "bizonyítékot" amitek volt, valahogy azt kaptam, hogy admin dolgok miatt, nem láthatom. Erre van egy nagyon egyszerű megoldás, videóvágó program --> belenagyítasz a képbe/fekete képet odavágsz a chat-re, stb...
Még mindig ott tartunk, hogy nincs épkézláb bizonyíték arról, ami meg se történt.

Orulnek, ha ezt a temat elengedned, mert ebbe nem tortent szabalysertes. De egyebkent ha loves elott statollak le abbol se szarmazik semmi elonyom vagy en nem tudom milyen elonyom lenne, hogy tudom mennyi a hpd vagy az armorod.
-A bíráló admin, majd megállapítja, hogy mi-mikor történt ezt rá bízom. Az előnyötök pedig az lehetett, hogy, ha tudod, hogy mennyi kell még egy adott player-be, akkor úgy taktikázol, úgy kockáztatsz, úgy fogsz viszonyulni az adott szituációhoz.

Kicsit unalmas már, hogy ilyen PK-kal kell foglalkozni, mert nem tudnak adott emberek veszíteni. És nyilván megtehetik azt, hogy az ő igazuk érvényesüljön, mivel adminok.

En nem tudom te mirol beszelsz, hogy nem tudunk veszteni. Itt errol szo sincs senkit nem erdekel, higy lelottel kettonket. Itt maga a teny amit elotted produkaltunk az a furcsa. Ne ezzel dobalozz..

• Kedvelés
Reactions: Hoobu
Sziasztok megjöttem a bírálattal:
Én már láttam hasonló szituációt a szerveren ugyan nagyon kevés alkalommal fordul elő és mostanában nem is vettem észre.
Nem tartom életszerűnek hogy egy lövöldözés közben még volt külön ideje lecserélni az armort így különösebb bizonyítékok nélkül került kiosztásra
az hogy statoltál rajta 1-et és pont 40%on van az armorja az nem feltétlen jelent szabálysértést. Az sem hogy ti önkényes teszterekké váltok és 2 méterről lövöldözitek a másik kezét armorban az nem 100%ban azonos azzal a szituációval ami lezajlott köztetek és közötte összegezve megbüntettek valakit akinek a bűnössége nem is 100%ig bebizonyítható és még azt várjátok el tőle hogy bizonyítsa be saját ártatlanságát ez nem túl etikus tőletek az adminokra is az vonatkozik mint egy játékosra az hogy látsz valamit vagy ketten láttok valamit nem jelenti azt hogy igazatok is van.

>Panasz jogos a három adminisztrátor keresse fel Benit Discordon.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.