Panasztevő InGame neve:
► Dehn Eckart ◄
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
► Luci, Jackson, Enrico ◄
Panasz oka, leírása, kifejtése:
► Jogtalan szankció(Jackson), admin kihasználása(Luci, Enrico), Admin ügy alatti komolytalanság(Luci, Enrico). ◄
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
►
Az események azzal kezdődtek, hogy rendvédelmi személyként kimentem az LS gyár területére. A helyszínen észleltem, hogy az egyik tetőn illegális játékosok tüzet nyitnak rám. A kialakult szituáció során mindkét támadót sikeresen lelőttem. A tűzharc következtében eltört az egyik kezem, valamint vérző sérüléseket is szereztem.
Ezt követően odajött hozzám Enrico, aki az egyik olyan játékos volt, akit korábban lelőttem, és az alábbi megjegyzéseket tette:
[2026-02-02 17:14:10] [Output] : Dehn Eckart: (( mi a gond? ))
[2026-02-02 17:14:11] [Output] : Enrico Graziano: (( te elmondod miben me halsz? ))
[2026-02-02 17:14:19] [Output] : Dehn Eckart: (( xd ))
[2026-02-02 17:14:22] [Output] : Dehn Eckart: (( hát miben? ))
[2026-02-02 17:14:24] [Output] : Enrico Graziano: (( de nem vicc ))
[2026-02-02 17:14:39] [Output] : Dehn Eckart: (( arról nem tehetek, hogy nem találtok el ))
[2026-02-02 17:14:55] [Output] : Enrico Graziano: (( telibe lövöm a fejedet 4x és nem halsz meg
Az esetet követően adminügy indult, melynek során 90 perc adminjail szankciót kaptam „kevlár csere RP közben” indokkal. Szeretném hangsúlyozni, hogy az állítólagos szabálysértéssel kapcsolatosan semmilyen bizonyíték nem került bemutatásra: nem láthattam konkrét esetet amint lecseréltem volna a kevlárt, mivel ilyen nem is történt, illetve az nem lett alátámasztva sem loggal, sem videófelvétellel. Az adminügy teljes időtartama alatt Luci és Enrico – akiket az adott szituációban megöltem – a kihívott adminnal, Jacksonnal végig Voice-n tartózkodtak a DawnMTA admin szobában, ahová én még meghívást sem kaptam, így nem volt lehetőségem az álláspontom alátámasztására.
Az adminügy lebonyolításában 2 admin vett részt, név szerint Luci és Enrico akik mindketten Admin 5 jogosultsággal rendelkeznek. Ugyanakkor fontos körülmény, hogy mindketten közvetlen érintettje voltak az eseményeknek, így nem volnak jogosultak az ügy elbírálására vagy az abban való döntéshozatalra, ezért nem is értem mire fel kérte el a bizonyítékaimat, és társai..
Ezt mikor megemlítettem bevonásra került Jackson, azonban az egyeztetés Discord voice beszélgetés formájában zajlott, amelyből engem kihagytak. Így az ügy érdemi megbeszélése és az ítélet meghozatala a jelenlétem és részben a meghallgatásom nélkül történt meg, csupán ingame tarthattam az álláspontomat.
Álláspontom szerint az eljárás során az alábbi problémák merültek fel:
bizonyíték nélküli szankcionálás,
a panaszolt fél részleges kizárása az admini egyeztetésből,
döntéshozatal külső platformon, a jelenlétem nélkül.
Mindezek alapján kérem az ügy teljes körű felülvizsgálatát, a kiszabott szankció jogosságának újraértékelését, valamint annak kivizsgálását, hogy az admineljárás megfelelt-e a vonatkozó adminisztrációs irányelveknek.
Az adminügy alatti további problémák:
Amikor megemlítettem hogy:
[2026-02-02 17:33:26] [Output] : Dehn Eckart: (( ha van kézzel fogható bizonyítékotok, akkor szeretném látni ))
[2026-02-02 17:33:35] [Output] : Enrico Graziano: (( nem kell már sok idő ))
Ennek ellenére továbbra sem láttam sem logot, és még egy ilyen is oda lett szúrva mikor kértem 3-4. alkalommal is a videót a kevlár le és felvételről:
[2026-02-02 17:41:52] [Output] : Admin 5 Luci: (( h nem volt ))
[2026-02-02 17:41:54] [Output] : Admin 5 Luci: (( ezek a tények ))
Az adminügy során az is bevallásra került hogy statolgatják az ellenük játszó játékosokat bizonyos esetekben, ezzel kihasználva az admint:
[2026-02-02 17:39:52] [Output] : Enrico Graziano: (( stats ))
[2026-02-02 17:39:55] [Output] : Enrico Graziano: (( stb ))
Az adminügy során többször észlelhető volt hogy Jackson érkezését követően is ők vitték az ügyet, mindent ők írkáltak, valamint folyamatos fölényben voltak jackson ügyintézése felett, valamint többszöri ooc stílus, smiley-k valamint a következő, ezen a pár soron tökéletesen megtekinthető hogy milyen szinten is állt a beszélgetésben Jackson:
[2026-02-02 17:43:08] [Output] : Enrico Graziano: (( nyugodtan probálkozz ))
[2026-02-02 17:43:11] [Output] : Admin 3 Jackson: (( rendben ))
[2026-02-02 17:43:14] [Output] : Admin 3 Jackson: (( ügy lezárva ))
[2026-02-02 17:43:34] [Output] : Admin 3 Jackson: (( adom a szankciót ))
[2026-02-02 17:43:37] [Output] : Dehn Eckart: (( rendben ))
◄
Megjegyzés:
► Véleményeim alapján az egész adminügy röhejes volt, ahogy Jackson dominálva lett és Discordon engem kihagyva megbeszélték az ítéletemet, valamint az összes többi tényező a fent megemlítettek közül, remélem sikerül rendbe tenni ezt az ügyet, és eljut ez a vezetőség felé, hogy mik is történnek nap mint nap a szerveren. ◄
► Véleményeim alapján az egész adminügy röhejes volt, ahogy Jackson dominálva lett és Discordon engem kihagyva megbeszélték az ítéletemet, valamint az összes többi tényező a fent megemlítettek közül, remélem sikerül rendbe tenni ezt az ügyet, és eljut ez a vezetőség felé, hogy mik is történnek nap mint nap a szerveren. ◄
.png)
.png)
.png)
.png)