Dawn City Honvédség - Ayden Ortega

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Opinum.

Diplomata
2024. 07. 28.
22
22
LS karakter
Ayden Ortega
Magyar-Honv-ds-g-Logo.png

DAWN CITY HONVÉDSÉG
- Opinum frakciópályázása -

- Általános Információk -
Sziasztok! A nevem Opinum, 16 éves vagyok és Egerben élek. 2020 óta foglalkozom a GTA szerepjáték világával. Én a FiveM platformon kezdtem, ezt követően tértem át a San Andreas világába 2021-ben. A pályafutásom én a SeeMTA szerverein kezdtem, ahol megfordultam számos frakcióban, példának okáért mondjuk a Honvédséget és Katasztrófavédelmet, emellett még egyéb frakciókban is. A SeeMTA szerverein kívül több szervert is bejártam jó magam a barátaimmal, ahol lehetőségem adódott gyarapítani a tapasztalataimat és megtanultam, hogy hogyan kell jó vezetőként vezetni egy frakciót. Régebben napi szinten sportoltam, viszont időhiány miatt ez a szokásom sajnos elmúlt, viszont szeretném ezt visszavezetni a mindennapjaimba. A szabadidőmet általában azzal töltöm, hogy a barátaimmal játszok, vagy pedig sorozatot nézek.

A szerveren eltöltött időm elég nagy részét a frakcióra szánnám, mint leader számomra az első a frakció zökkenőmentes működése. Célom, hogy a frakciótagok elégedett legyenek a vezetőséggel. Ha pontos számot kéne mondjak, akkor napi szinten 4-5 óra lenne az, amit InGame tudnék szánni a frakció vezetésére, viszont Discordon szinte bármikor elérhető lennék.

Pozitív tulajdonságomnak tudom megemlíteni, hogy jó emberismerő vagyok, precíz és döntésképes. Megtanultam mit jelent vezetőnek lenni, így a felelősségtudat abszolút megvan nálam. Alapvetően higgadt, kultúrált személynek tartom magam viszont egy bizonyos idő után a cérna nálam is tud szakadni. Sajnos a negatív oldalamat is be kell, hogy mutassam nektek pár szóban: olykor indulatos és flegma vagyok, valamint, valamint elég sértő poénokat tudok elsütni esetenként és nem biztos, hogy mindenki számára világos lenne, hogy szimplán viccelődök.

Az elején szeretném tisztázni, hogy a célom a frakcióval nem a kőkemény Hardcore RP kialakítása lenne. Prioritásom lenne, hogy egy otthonos közösséget tudjak kialakítani a frakción belül, aki kiállnak egymásért, ha szükséges, ettől független nem lenne félvállra véve a frakció. Semmiképp sem szeretném azt, hogy csak a daráról szóljon az emberek számára a Honvédség. A frakcióban nem lenne tolerálandó, ha valaki a közösség bomlasztásán dolgozna, azonnali eltávolítással járna. A kezdeti időkben az előléptetések mindenképpen a teljesítmény alapján lennének kiosztva, egy bizonyos stabil létszám felállítása után viszont szeretném bevezetni az idő alapú feljebb jutási lehetőséget, ettől függetlenül figyelembe vennénk a teljesítményt is.
Két heti meetinget szeretnék bevezetni, én úgy gondolom ez bőven elég egy zavartalan működéshez.

- Tagfelvétel Menete -
ÁLTALÁNOS FELVÉTELI LEHETŐSÉG:
A Honvédség által meghirdetett időpontban és helyen van lehetőség felvételt nyerni köreinkbe. Felvétel során egy formanyomtatványt kell kitölteni, erre 30 percet kap a jelentkező. Ebben a tesztlapban felmérésre kerül a jelentkezők alap tudása. A lap kitöltése után a HR Igazgatóság vezetői kiértékeli annak eredményességét. Amennyiben sikerrel vette az illető az első akadályt, egy szóbeli meghallgatás következik. Sikeres meghallgatást követően a felvételiző végérvényesen is a frakció tagjává válik és Honvéd rendfokozatot fog betölteni az állományban.

BEAJÁNLÁSI LEHETŐSÉG
Abban az esetben, ha valakinek a barátja/ismerőse a frakció tagja, dönthet úgy, hogy az illetőt beajánlja. Ha ez az eset áll fenn, az esetben a beajánló vállal felelősséget a beajánlottért!

ÁTHELYEZÉSI KÉRELEM
Amennyiben egy rendvédelmi frakció tagja a jelentkezni vágyó lehetősége van átjelentkezni amennyiben a Leader engedélyt adott rá. Amennyiben átjelentkezésről van szó, ugyanabba a beosztásba nem tudjuk az adott illetőt felvenni. Általában minusz egy-, két rang esés történik.

- Alapfokú Vizsgák -

ÁLTALÁNOS VIZSGA:
A frakcióba való csatlakozást követően egy vizsgaletételre köteles a katona. A vizsga során elsajátítaná az etikai kódexet és a Honvédség működésének alapját, a gyakorlati vizsga végén egy írásbeli vizsgát kell letennie.
SZANITÉC VIZSGA:
A szervezeten belül nem szükséges a Katonai Egészségügyi Központ (továbbiakban: KEK) alá tartoznia az állománytagnak ahhoz, hogy szanitéc legyen. Minden Ezred és Zászlóaljnak lehetősége lesz egy bizonyos mennyiségű katonát szanitécnak kiképeznie. Az oktatást a KEK végzi.
ŐRJÁRAT PARANCSNOKI VIZSGA:
Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen Őrjáratot vezetni köteles letenni egy vizsgát, ahol megtanulja az alapvető stratégiát a parancsnoksághoz. A vizsgát Zászlós rendfokozattól van lehetőség letenni.

- Szervezeti Felépítés -
Honvéd Vezérkar
A Dawn City Honvédség legfelsőbb vezetése, közvetlenül alá tartoznak a különböző katonai alakulatok, illetve ezen alakulatok tisztjeiből és főtisztjeiből felállított tisztikari állomány.
DCH 88. Gyorsreagálású Ezred
Gyorsreagálású lövész alakulat, az alapvető katonai feladatokat látják el.
DCH 101. Harcászati Repülőezred
A Légierő fő alakulata, a légtérvédelmi és légi rendészeti feladatokat látják el.
DCH 44. Különleges Műveleti Zászlóalj
Különleges küldetések ellátására fenntartott alakulat, amelyek az elméleti és gyakorlati tudásuk alaposabb.
Egészségügyi Központ
Elsődleges feladata Műveleti terület légterének biztosítása mesterlövész fegyverrel, illetve a földi járőr egységek támogatása. Helikopter forgalom ellenőrzése, igazoltatása. Bűncselekmények felderítése a levegőből.

- Rendszeresített Specializációk -

SNIPER
A Honvédségen belül nekik van engedélyük arra, hogy mesterlövészpuskát hordhassanak, és ők látnak el mesterlövészi feladatot az állományban.
Feltételek: Őrmesteri rendfokozat.
FOXTROT
A 101. Harcászati Repülőezreden belül lévő Vadászrepülő-század. A HVK tagjain kívül egyedül nekik van hozzáférésük a Honvédségben rendszeresített A-30-as “Rustler” gépekhez. Feltételek: Főtörzsőrmesteri rendfokozat.
KATONAI RENDÉSZET
A Honvédség belső ellenőrzéséért felelős specializáció, a Katonai Rendészet. Tagjai a Honvédségen belül felmerülő problémákat vizsgálják ki, bírálják el, illetve rutin ellenőrzéseket végeznek a katonákon. Feltételek: Törzsőrmesteri rendfokozat.
MEDIC
A Dawn City Honvédségen belül szanitéci feladatot ellátó katonák számára fenntartott specializáció. Feltételek: Tizedesi rendfokozat.

- Elérhető Beosztások -
HONVÉD VEZÉRKAR FŐNÖK
Az állomány legmagasabb beosztása. Feladata a szervezet teljes körű átlátása és irányítása. A munkafolyamatok felosztása. Jogköre a teljes szervezetre kiterjed, továbbá az alacsonyabb szinten lévő vezetők kiválasztása is feladatai közé tartozik.
HUMÁNERŐFORRÁS IGAZGATÓ
Központ irányítása, az állomány felvétele, és a központban felmerülő problémák mihamarabbi elhárítása. Elsődleges feladata a folyamatos kapcsolattartás a Főigazgatóval, valamint ajánlásokat tesz az alacsonyabb beosztások betöltésére a szakterületen dolgozóknak.
FŐPARANCSNOK
Felel az osztályok koordinálásáért és vezetéséért továbbá a folyamatos kapcsolatot tart a vezetőkkel. Fő feladata az alacsonyabb beosztásban lévő vezetőkkel való kommunikáció és koordinálás.
PARANCSNOK
Ő felel a alosztályok koordinálásáért és vezetéséért továbbá a folyamatos kapcsolattartásért a vezetőkkel. Főfeladata a beosztottjaival való kommunikáció és koordinálás.
PARANCSNOK-HELYETTES
Az osztály tagjainak koordinálása. Egy ún. híd az osztály tagjai és az parancsnok között, feladata a kapcsolattartás az állománnyal.
ŐRJÁRAT PARANCSNOK
Felelős az állomány koordinálásáért. Biztosítja a fegyelem és a rend fenntartását. Ellenőrzi a szolgálat teljesítményét. Folyamatos kapcsolatot tart a felső vezetőséggel.
OKTATÓ
A továbbképzési folyamatok és az állománytagok tudásának ellenőrzéséért felelős. Gyakorlati és elméleti tesztek szervezéséért is felelős és azok dokumentálásáért is.
SZANITÉC
Egészségügyi feladatokat látnak el, elsősegélynyújtással és orvosi ellátással segíti a sérülteket és betegeket. A szanitéc feladatai közé tartozik a sebesültek kezelése, valamint a hadszíntéren történő gyors beavatkozás.

- Rendfokozatok -
LEGÉNYSÉG
Honvéd, Őrvezető, Tizedes, Szakaszvezető;
ALTISZTI RENDFOKOZATOK
Őrmester, Törzsőrmester, Főtörzsőrmester;
ZÁSZLÓS RENDFOKOZATOK
Zászlós, Törzszászlós, Főtörzszászlós;
TISZTIKAR RENDFOKOZATOK
Hadnagy, Főhadnagy, Százados;
FŐTISZTIKARI RENDFOKOZATOK
Őrnagy, Alezredes, Ezredes;
VEZÉRKARI RENDFOKOZATOK
Dandártábornok, Vezérőrnagy, Altábornagy, Vezérezredes

- További Információk -
A HONVÉDSÉG FELADATKÖRE:
A Dawn City Honvédség az állam fegyveres erejeként van jelen. Alaptevékenysége az államhatárok megvédése, valamint az ország belső rendjének megőrzése. A katonák hatékonyságukat folyamatos készenléttel és gyakorlatozással érik el.

A FRAKCIÓ DOKUMENTIMAI:
Dawn City Honvédség frakciószabályzata
Dawn City Honvédség Katonai kézikönyve
DCH: Rendfokozatokhoz kötött járművek listája

- Pénzkeresési Lehetőségek -
Mondanom sem kell, hogy egy rendvédelmi frakcióba az ember nem a pénz miatt csatlakozik, de úgy érzem erről is írnom kell a frakciópályázatomba. Alapvetően minden állománytag megkapja az óránkénti fizetését, viszont emellé minden rendfokozathoz hozzá van csatolva egy pénzösszeg, amelyet minden hét végén lehetséges átvenni aktív hét esetén. Ha az állománytag részt vesz kiképzéseken, illetve vöröskódokon, abban az esetben további pénzjuttatást kaphat fizetéskiegészítésként.

created by opinum
a változtatás jogát fenttartom!

Utoljára szerkesztve:
Az alábbi Stay Mta-s lapon sok-sok hasonlóságot lehet fellelni, ami azóta egyébként Sky Mta pályázat lett. https://docs.google.com/document/d/...Dgs/edit?pli=1&tab=t.0#heading=h.cwotl6mpup9j

A beküldött doksikban 100 napok vannak feltüntetve rang uphoz, viszont fentebb azt írtad, te teljesítmény alapján adnád a rangot, esetleg ezt is ctrl c - ctrl v másoltad valahonnan?
Helló, ismét. Akire te gondolsz rengeteg helyen megfordult már, mint pályázó és sehol sem vállt be hosszú távon, ami igazolja az ő lapjának hitelességét. Nem szándékom senkit sem minősíteni, tehát erról ennyit. Valóban felvélhető sok hasonlóság (az etikai kódex jelenlegi (nem végleges) formája megtalálható azon a bizonyos híres szerveren, szóval az ő lapjának a tartalma sem egyedi), mivel néhány dokumentáció átdolgozásra került máshonnan, így ezt nem lehet az ő javára írni), viszont mivel ezt a pályázatot jómagam készítettem el mindenféle mesterséges intelligenciát, vagy más személyek segítsége nélkül, így kizárható a plagizálás feltétele. A mai napon belül, csak hogy még a gyanúja is elkerüljön annak, hogy az ő “saját” tartalmát használtam fel, felkeresem az ő pályázatát és ,,átírásra” kerülnek az általad feltett “másolás” tartalma.

Előléptetés: Mivel jó magam vagyok a pályazó egyedül és nem 20 emberrel a hátam mögött szükséges embereket felállítanom bizonyos pozícókra, amikkel nem tudok várni heteket, hónapokat; erre céloztam a teljesítmény alapú jutalmazással. Tehát: ha beállt az a bizonyos létszám ami szükséges a működéshez, azt követően lép érvénybe az idő alapú előléptetés, elnézést kérek amiért ezt nem részleteztem bővebben.

Remélem sikerült mindent tisztázni.

Szerk.: Csak hogy minden egyértelmű és világos legyen: az általad belinkelt lap tartalmának jócskán a fele V4-es SCH topikokból lett bemásolva.
(2)Szerk.: Nem tagadom, hogy a specializációk, műveleti csoportok, valamint az etikai kódex nem egyedi, viszont utóbbi a közeljövőben átdolgozásra kerül, valamint remélem, hogy nem a műveleti csoportok nevei fogják döntőre bírni a pályázatom.

Utoljára szerkesztve:
De azt írtad a végén, hogy ezt te találtad ki, illetve a plagizálással sem ékeskedtél amíg fel nem hívtam rá a figyelmedet.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.