Zsombey

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Droxyka

Újonc
2024. 08. 06.
16
3
LV Karakter
Ruben Soto
uHvKqwT.png

Panasztevő InGame neve:

Amara Zahira Al Nour
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Zsombey
Panasz oka, leírása, kifejtése:
A történet az, hogy egy pali többször is beszólt nekünk IC. Miután ezt megelégeltem, leütöttem egy pofonnal. Erre ő azonnal elővett egy kést. Amikor megláttam, hogy késsel fut felém, elővettem egy Tec-9-et és lelőttem. Közben odajöttek a haverjai is, akik elkezdtek engem lőni, így mivel támadtak, lelőttem őket is.Utána jött oda Zsombey, az adminügyet pedig majd csatolom a PK-hoz.
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

Megjegyzés:

köszi

Szia! Elsősorban kezdjük ott, hogy ti az adminügy alatt ott kevertétek az IRL-t az IC-vel ahogy nektek kézreeső volt. A szabályzat leirja, hogy fegyvert elővenni, bárhol lehet bármikor. Az egészet te úgy fogtad fel, mint egy fun szituáció, ezt csatolom is, ahogy megláttad a logot, hogy kést vesz elő, egyből előrántod a fegyvert, és darálni kezdesz, majd miután ketten fogják rád a fegyvert, ugyanúgy megölöd a kettő embert, tehát nem tudom, hogy most mire fel ez a felhajtás, amikor ti is bizonyára tudjátok, hogy mik a szabályok, és mit szabad egy RP szerveren, mit nem. Amikor nektek úgy volt jó, felhozzátok az IRL-t, majd utána a játékot annak érdekében hozzátok fel, hogy a stamina elfogy. Ha ti egy pont mellett kiálltok, akkor ne váltogassuk már ezt.
Várom a biráló admin válaszát!

(A videó, ahol a leirtak megtörténtek)

Utoljára szerkesztve:
Sziasztok, a panaszt én fogom bírálni. Hamarosan atolvasom és érkezem a válasszal!

Szia! Elsősorban kezdjük ott, hogy ti az adminügy alatt ott kevertétek az IRL-t az IC-vel ahogy nektek kézreeső volt. A szabályzat leirja, hogy fegyvert elővenni, bárhol lehet bármikor. Az egészet te úgy fogtad fel, mint egy fun szituáció, ezt csatolom is, ahogy megláttad a logot, hogy kést vesz elő, egyből előrántod a fegyvert, és darálni kezdesz, majd miután ketten fogják rád a fegyvert, ugyanúgy megölöd a kettő embert, tehát nem tudom, hogy most mire fel ez a felhajtás, amikor ti is bizonyára tudjátok, hogy mik a szabályok, és mit szabad egy RP szerveren, mit nem. Amikor nektek úgy volt jó, felhozzátok az IRL-t, majd utána a játékot annak érdekében hozzátok fel, hogy a stamina elfogy. Ha ti egy pont mellett kiálltok, akkor ne váltogassuk már ezt.
Várom a biráló admin válaszát!

(A videó, ahol a leirtak megtörténtek)
1 Én az után kezdtem el lőni miután leakart engem késelni addig csak tartottam rá a fegyvert.
2 A többi kettő ember tec-9el nem tartotta rám a fegyvert mikor én elővettem. Hanem akkor vették elő amikor a társukra kezdtem lőni és nem tartották rám, fel se szólitottak hanem egyből elkezdtek engem lőni. Ami szerintem nem minősül pg-nek.

1 Én az után kezdtem el lőni miután leakart engem késelni addig csak tartottam rá a fegyvert.
2 A többi kettő ember tec-9el nem tartotta rám a fegyvert mikor én elővettem. Hanem akkor vették elő amikor a társukra kezdtem lőni és nem tartották rám, fel se szólitottak hanem egyből elkezdtek engem lőni. Ami szerintem nem minősül pg-nek.
Minden benne van a videómban, az, hogy kést rántott, még mindig nem indok arra, hogy megöld. Azzal, hogy te egy éles lőfegyvert rántottál elő, sokkal több "hatalmad" van abban a szituációban, nem egyből a darára kéne rámenni.

Minden benne van a videómban, az, hogy kést rántott, még mindig nem indok arra, hogy megöld. Azzal, hogy te egy éles lőfegyvert rántottál elő, sokkal több "hatalmad" van abban a szituációban, nem egyből a darára kéne rámenni.
Leírtad hogy sokkal több hatalmam van nem is én lőttem elsőnek hanem utána lőttem miután már megakart késelni. Akkor mivel leírtad hogy nekem sokkal több hatlmam van akkor ez nem inkább neki volt pg?
+ Volt egy hasonló pk ez ügyben amit ide be is csatolok. Ha ez dm-nek minősült akkor az miért nem?

Ezt a kényszert akkor tudtad volna elérni, ha te nem egyből darálsz, hanem kicsit távolabbra mész. Ő kezdmenyézte, te reagáltál.

Sziasztok, megérkeztem a bírálattal.

Az egész ügyről készült logot átolvastam, megnéztem a csatolt videót is.
Az első észrevételem amire rögtön fel is hívnám az admin figyelmét, hogy szabálysértés ügyeket legközelebb Adutyban intézzen, ne csak az ügy felétől.

Megnézve a videót, eléggé egyértelműen látszik, hogy mi is történt pontosan. Elsősorban az egész egy teljesen felesleges feszültségkeltés volt, ráadásul déli szerelőnél,amiben az összes ügyben érintett személy teljes mértékben részt vett.
Továbbá nagyon jól kivehető az is, hogy előkerül a kés és Amara Zahira Al Nour ezutána veszi elő a fegyverét, ezzel is demonstrálva az erejét (ahogy Zsombey is le írta fentebb). Ugyan akkor a fegyvert mindegészen addig nem "használja" amíg Neo Varo nem próbálja megszúrni. A videón kivehető, hogy a lövések előtt 2 alkalommal is szúrt Amara Zahira Al Nour irányába.
Ebből kifolyólag teljes mértékben úgy gondolom, hogy jogosan lett lelőve, hiszen Neo Varo meg akarta őt őlni. Ezt követően, előkerült még 2 fegyver, azt hozzá kell tenni, hogy amikor a 2 fegyver előkerült, akkor Amara Zahira Al Nour még bőven lövésben volt, tehát a PG-t itt ki is zárnám.

A logban tapasztalható stílusról pedig ne is beszéljünk, olyan stílust engedtek meg maguknak a játékosok ami érthetetlen.

Összességében nem értem azt, hogy ha szankcióra került a sor, akkor miért csak Amara Zahira Al Nour lett szankcionálva ? Ott van a felesleges feszültségkeltés ami mindenkire igaz, ott van az, hogy Neo Varo késsel rohan egy olyan személy felé aki éppen egy TEC 9-et tart rá, illetve az ooc tanusított stílus is jelen volt. Ezek mind-mind figyelmen kívül lettek hagyva az ügy során.

A panaszod jogos, az admin nem vizsgálta meg kellőképpen az ügyet és véleményem alapján eléggé egyoldalú döntést hozott. Ennek eredménye képen hibapontban részesítem.

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.