Basile Lachance --> Dami, tamas

• Thread starter Thread starter Parker
  • Start date Start date
  • Válaszok 9
  • Látta 335
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Parker

Újonc
2025. 08. 04.
10
6
22
LS karakter
Parker Carr
dawnyellow-second.png

Panasztevő InGame neve:

Basile Lachance
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Dami & tamas
Panasz oka, leírása, kifejtése:
Adminisztrátori jogkihasználás, egyoldalú bírálat, undormány/lekezelő stílus aügy alatt, hanyag ügyintézés, rendvédelmi oldal védelme, ügyintézés úgy, hogy jelen sem voltam, mint "szabálysértő"

Mai eset, hogy levillogtak minket a rendvédelmisek, azonnal backupot is kaptunk (holott semmit nem csináltunk, mindegy is), így menekülőre fogtuk. Pillanatok alatt 5-6 egység voltunk rajtunk sprinterekkel, bemenekültünk a sofőr garázsába déli benzinkút mellett, jelentős üldözési távolság szerzését követően. Bementünk garázsba, majd egy bizonyos tekes srác azonnal befutott utánunk úgy, hogy még konkrétan mi sem töltöttünk be, ezt követően a garázs be lett zárva, mert nem számoltunk a befutó tekessel. Bezárást követően legfeljebb 2,5 másodperc telt el, mire a garázst (rendvédelmis saját bevalássa szerint) egy darab személy 0 RP-vel beverte ránk, és azonnal befutott további ~15 rendvédelmis tag, majd azonnal lőni kezdtek úgy, hogy a kintiek még azt sem tudták, hogy mi bent tüzet nyitottunk, nem volt C0 jelentve, nálam még fegyver sem volt kézben, futottam hátra a sarokba kivenni nagykalit, itt került kezembe a téma. Mire elfutottam a kis/közepes garázs CP-től a hátuljáig, már bent volt legalább 10 fegyveres, és futottak utánam, semmi gondolkozási idő nem volt. Se lezárás, se gov, se sorakozó, se behatolás, se flash, se oszlató, se páncélkocsi (amit amúgy előző akcióból elvesztettek a garázsunkban, és valamelyik admin csak úgy kigetelte). Ezt követően felfegyverkeztem, elbújtam kocsi mögött, és vártam, hogy fussanak befele a CP-ből. Több rendvédelmis is szándékosan állt a CP-ben, hogy SK történjen, a többi pedig tolta befele két oldalról. A CP-ből kifutókat lőttem (ami az egyik klippen látszani is fog), majd véletlen egy éppen interiorba lépő kapta a fejest úgy, hogy előtte állt egy olyan, aki már futott kifele belőle. A lövöldözésnek vége lett azzal, hogy betolták rám, és meghaltam, majd Dami másodperceken belül kigetelt, felszedett, és teljesen offduty kérdezett fel a dolgokról, ahol Ő épp jelen volt, és egy barátját lőttem le. Teljes mértékben flegma és lekezelő stílusban írt, azt követően, hogy ketten is leirtuk a helyzetet, annyi választ adott rá, hogy "XD", majd kedvére getelgetett embereket ide-oda, mit sem foglalkozva azzal amit írunk neki. Leírtuk azt, hogy a rendvédelem részéről ez teljesen felelőtlenség volt, NonRP illetve PG kategóriába tartozna az, hogy másodpercek alatt betolják a garázst, arról nem is beszélve, hogy a kossal betörés is 1 másodperc alatt történt, semmilyen RP nem volt rá, semmilyen lezárás, semmilyen sorakozás, előkészület. Vízágyú és páncélkocsival azért tudnék példálozni, mert tegnapi nap folyamán ugyanezt játszottuk, csak akkor normálisan sorakoztak, kopogtak, felszólítottak, majd betolták páncélkocsival, most szó szerint semmi nem történt, teljesen hanyag és nulla volt részükről a dolog. Dami ügy alatt azt írta, hogy volt a betörésről RP, majd ezt elkértem tőle, nem volt hajlandó visszakeresni vagy megnézni. Amint megemlítettem, hogy ott a log discord, nézze vissza ott, 5 másodperc alatt megtalálta, hogy ki volt az, aki betörte az ajtót, és azonnal getelte oda. Az odagetelt tekes leírta, hogy nem írt semmi RP-t, csak úgy betörték, és jöttek be, harmadik tekes pedig azzal támadt ránk, hogy IRL se kell semmi ilyen, IRL is azonnal betolják (?????????????????????), és IRL nem menekülne illegális tag a saját garázsába (?????????????????????????). Dami semmiről sem tudott magától nyilatkozni, mindent helyette írtak le a játékosok az ügy alatt, ezért elvileg tamastól kért segítséget, és az Ő válasza alapján járt el végül ellenem. Ügy alatt én kifagytam, és a rendvédelmi oldal, valamint Dami ugyanúgy tárgyalta tovább az adminügyet nélkülem, majd arra érkeztem vissza, hogy oké, szankció. Jobban nem fejteném ki, logok, képek és videók többet érnek, mint ez a hablatyom.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):

Teljes log, az említett fagyásommal együtt, amit szintén megszereztem: https://pastebin.com/CVP8rifr

Összes kép, klipp, anyag, képkocka (benne azzal is, amikor a CP-ből kimozgó nőt lőttem fejbe, majd átteleportált a lövésen, és a belépő srác kapta a golyót) - 3 videó, 4 kép - :

Megjegyzés:

Számomra rettentően érdekes az, hogy 3 napja léptem vissza a szerverre 5 hónap után, és a kb 10 nyitott reportomra az átlag érkezési idő adminisztrátorok által ~50 perc, de ha valaki valakinek a haverja, 5 másodperc alatt el van kezdve, vagy el is van intézve az ügy, természetesen tudni, hogy melyik irány felé. Előre is köszönet a bírálónak.

Utoljára szerkesztve:
Szia!

Kezdem akkor az én részémmel. Én voltam az a "bizonyos TEK-es aki egyből befutott". A helyszínen én voltam a rangidős TEK-es, ezáltal a műveletirányító. Így eldöntöttem hogy felesleges várni, mert akkor simán betudtok pozícionálni a garázsban. Ezért megálltunk, és egyből rádióztam hogy zöld út, mindenki befelé. Sokkal racionálisabb addig behatolni, ameddig a kocsiban ültök. Mellesleg a taktika be is vált, nem tudom miért kifogásoljátok.

Te amikor kifagytál a társad attól függetlenül ott volt, és azt a részt beszéltem meg vele hogy miért nem tetszik neki ha mi egyből befutunk. Ezek után pedig tovább lett tárgyalva maga az admin ügy. Azt írtad le ide hogy te amikor visszajöttél egyből kaptad a szankciót. Ez nem igaz, Dami amint beírtál OOC-ba és megérkeztél egyből vázolni szerette volna az esetet amire te reagálhattál volna, de flegma stílussal magadra kérted a szankciódat, mivel osztotta a srác neked a képet discordon. (https://armin.kim/seepaste/A5S5)

Arra reflektálva amit azzal kapcsolatban írtál hogy tamas hozta meg a döntést. A döntést Dami már eleve meghozta, viszont hogy biztos legyen a dolgában megkérdezte tamast is, aki megerősítette hogy jól gondolja.

Sőt, Dami kedves volt, az OOC stílusodat nem is díjazta plusz jail percekkel.

Helló, elsősorban tisztáznám a panasz okoknál felvetett dolgokat.
1.Adminként van jogom, offdutyban is ügyet intézni, illetve ügyet kezdeményezni.
2.Nem történt egyoldalú bírálat, meghallgattalak téged is, illetve a spanodat is az ügy alatt.
3.ha a stílusomban az az egy kivetni való dolog van hogy beírtam neked egy XD-t, akkor azért bocsánatot kérek, ha ennyire magadra vetted.
4.Az ügyintézésem során, miután téged kigeteltelek, a részedről ugye SK történt, ezt mondtam is, a rendvédelem részéről pedig szerinted Hanyag RP, illetve NonRP.
5. Abban a pillantban amikor te kifagytál, a társaddal folytattuk a beszélgetést, ő is írta az ő részét, a rendvédelem a sajátját. Majd miután visszaértél a szerverre, beírtál egy ilyet [2025-08-04 18:32:19] [Output] : Basile Lachance: (( láttam mindent, ne húzzuk )) Tehát ezt nem is értem miért kellett beleírnod, úgy hogy végig láttad elvileg a dolgokat, amik történnek.
Az adminügy alatt az volt a kivetésed, hogy a Rendvédelem hanyag RP-t, illetve NonRP-t követett el azzal hogy betörték a garazsad ajtaját, majd behatoltak utána egyből, anélkül hogy téged értesítettek volna vagy bármi. Amit nem teljesen értek, a panaszkönyv leírásában te is leírtad hogy a rendvédelem részéről elvileg 15 ember volt, és hatolt be. Kérdezem én, miért kéne várnia a rendvédelemnek arra hogy te segítséget kérj, és legyen kint is egy nagyobb lövöldözés, ketten futottatok be, amiről tudomása volt a jelenlévő embereknek, ezért is volt ez a hirtelen cselekvés a rendvédelem részéről.
A faltörőkosra véleményem szerint, illetve Tamas szerint sem szükséges, akkor miért van ott az automata /me? ha már ugye RP-zni kéne rá, amit nem teljesen értek hogy azon kívül hogy betörik az ajtaját egy garázsnak, mit lehetne kitalálni még.
Az ügy alatt neked is volt egy stílusod, felkérdezgettél engem, azért mert ügyet mertem csinálni ebből, és azért nem is adtam neked szankciót, csak az SK miatt.
Várom a bírálatot, szép estét.

• Kedvelés
Reactions: Castle
Mellesleg a taktika be is vált, nem tudom miért kifogásoljátok.
A "taktikád" épp annyira vált be, hogy szó szerint megöletted magad. Részedről szintén ez teljes mértékben megfontolatlan volt, hősködés, illetve öngyilkosság kategóriát is csapkodná. Az említett taktikád épp arra volt jó, hogy rangidősként elsőként és egyedül futottál be egy olyan garázsba, amiben akár 10-15 ember is állhatott volna tőlünk, ha húzzuk még nettó 3 percig az üldözést. Amint beléptél, életed is vesztetted mint rangidős és MI.

társad attól függetlenül ott volt
Semmit nem jelent az, hogy a társam ott volt. Kizárólagosan velem volt ügy, és a rendvédelemmel. Az, hogy Ő ott volt írogatni a dolgát, semmit nem befolyásol. Ha Ő nem mondja azt, hogy nézzem már, nyom egy megosztást, akkor fogalmam sincs arról, hogy miről beszéltek meg, miről állapodtok meg. Visszalépést követően nincs szükségem ezek után a színjátékra.

Sőt, Dami kedves volt, az OOC stílusodat nem is díjazta plusz jail percekkel.
Dami kedves volt, rendvédelmi oldalról másik 2-3 embert sem díjazta ezekkel és további percekkel, ami teljes mértékben kijárt volna.

Kérdezem én, miért kéne várnia a rendvédelemnek arra hogy te segítséget kérj, és legyen kint is egy nagyobb lövöldözés, ketten futottatok be, amiről tudomása volt a jelenlévő embereknek, ezért is volt ez a hirtelen cselekvés a rendvédelem részéről.
Ügy alatt sem kaptam rá értékelhető választ, valószínűleg itt sem fogok. Mi alapján tudja a rendvédelem azt, hogy hányan tartózkodnak már a garázsban? Hisz előtte lévő napon ugyanezt játszottuk el, csak ott már mi voltunk a bent várakozó oldal, és egy ember menekült be. Szerintem nem kell csatolnom róla képeket, hogy a vízágyú és páncélkocsi mellett is hány hulla volt a rendvédelem oldaláról. Megfontolatlan, felelőtlen döntés így befutni, saját életüket veszélyeztetve (aminek meg is lett a következménye, a hősies bátor rangidős 2.5 másodperc alatt meghalt) befutnak a végtelenbe egymást meg sem várva. Irreális.

A faltörőkosra véleményem szerint, illetve Tamas szerint sem szükséges, akkor miért van ott az automata /me? ha már ugye RP-zni kéne rá, amit nem teljesen értek hogy azon kívül hogy betörik az ajtaját egy garázsnak, mit lehetne kitalálni még.
Jelen kijelentésedből vagy arra tudok következtetni, hogy soha nem voltál RP közegben, vagy arra, hogy teljesen új játékos vagy. Lehetőség végtelen egy garázsnál is. Ketten, akár hárman fognak a kosra, lódítanak rá, akár megpróbállal. Zárat lövik be fegyverrel, törik be autóval, és társai. Nem megnyomja az itemet bármi nélkül, és fut is be. Ha mindenre van egy automatikus script által kiírt me vagy do sor, akkor már semmire sem kell RP? Ezzel a felfogással akkor előRP sem kellene rablásra, hisz látod a másikat szemtől-szemben? Látod, hogy kiveszi a fegyvert széfből (amire ugye van automsg), majd látod, hogy benyomja a drogot, és elindul kút felé? Vagy hogy kéne elképzelni ezt a hozzáállást? Felfoghatatlan számomra. Vannak erre külön szerverek is, ahol nem szükséges semmi sem.

A "taktikád" épp annyira vált be, hogy szó szerint megöletted magad. Részedről szintén ez teljes mértékben megfontolatlan volt, hősködés, illetve öngyilkosság kategóriát is csapkodná. Az említett taktikád épp arra volt jó, hogy rangidősként elsőként és egyedül futottál be egy olyan garázsba, amiben akár 10-15 ember is állhatott volna tőlünk, ha húzzuk még nettó 3 percig az üldözést. Amint beléptél, életed is vesztetted mint rangidős és MI.

Semmit nem jelent az, hogy a társam ott volt. Kizárólagosan velem volt ügy, és a rendvédelemmel. Az, hogy Ő ott volt írogatni a dolgát, semmit nem befolyásol. Ha Ő nem mondja azt, hogy nézzem már, nyom egy megosztást, akkor fogalmam sincs arról, hogy miről beszéltek meg, miről állapodtok meg. Visszalépést követően nincs szükségem ezek után a színjátékra.

Dami kedves volt, rendvédelmi oldalról másik 2-3 embert sem díjazta ezekkel és további percekkel, ami teljes mértékben kijárt volna.

Ügy alatt sem kaptam rá értékelhető választ, valószínűleg itt sem fogok. Mi alapján tudja a rendvédelem azt, hogy hányan tartózkodnak már a garázsban? Hisz előtte lévő napon ugyanezt játszottuk el, csak ott már mi voltunk a bent várakozó oldal, és egy ember menekült be. Szerintem nem kell csatolnom róla képeket, hogy a vízágyú és páncélkocsi mellett is hány hulla volt a rendvédelem oldaláról. Megfontolatlan, felelőtlen döntés így befutni, saját életüket veszélyeztetve (aminek meg is lett a következménye, a hősies bátor rangidős 2.5 másodperc alatt meghalt) befutnak a végtelenbe egymást meg sem várva. Irreális.

Jelen kijelentésedből vagy arra tudok következtetni, hogy soha nem voltál RP közegben, vagy arra, hogy teljesen új játékos vagy. Lehetőség végtelen egy garázsnál is. Ketten, akár hárman fognak a kosra, lódítanak rá, akár megpróbállal. Zárat lövik be fegyverrel, törik be autóval, és társai. Nem megnyomja az itemet bármi nélkül, és fut is be. Ha mindenre van egy automatikus script által kiírt me vagy do sor, akkor már semmire sem kell RP? Ezzel a felfogással akkor előRP sem kellene rablásra, hisz látod a másikat szemtől-szemben? Látod, hogy kiveszi a fegyvert széfből (amire ugye van automsg), majd látod, hogy benyomja a drogot, és elindul kút felé? Vagy hogy kéne elképzelni ezt a hozzáállást? Felfoghatatlan számomra. Vannak erre külön szerverek is, ahol nem szükséges semmi sem.

Vicc kategóriába sorolandó hogy mennyire egyoldalúan látod a dolgokat. Nem egyedül futottam be, jött utánnam mindenki. Az pedig hogy én futottam be elsőnek mint MI saját döntésem mivel leírtad hogy milyen jogkörrel rendelkezem. Még mindig egy játékban vagyunk, hibát nem követtem el az akció során. Bementem, egyet lelőttem, engem is lelőttek, ez van.

Színjáték.. Az admin felkívánta vázolni a helyzetet amire még mindig reagálhattál volna, de nem tetted. Helyette inkább a szokásos stílusoddal magadra kérted a szankciódat és ezek után még vitatod az ügynek ezen részét...

Szerintem ha két admin is azt mondja hogy nem jár érte semmi, amiből az egyik 5-ös és ráadásként illegálos akkor lehet nem neked van igazad. Én mint volt admin szintén osztom a véleményüket az ügy ezen része kapcsán.

Nem egyedül futottam be, jött utánnam mindenki.
De, egyedül futottál be, meg is lett az eredménye. A többiek jóval utánad futottak, csatolt videókon látszik is.

én futottam be elsőnek mint MI saját döntésem
Az egész akciót sodorhatod ezzel problémákba, felelőtlen és irreális döntés, épp ezért volt szócsata OOC chaten.

Ez van, hisz 15 perc és újraéledsz, ebből is igazolod azt, hogy ez már a PG kategória. Elfogadod azt, hogy 1 gyilkosságért cserébe a saját életed is elveszted, ne viccelj.

Én mint volt admin szintén osztom a véleményüket az ügy ezen része kapcsán.
Én, mint volt A4, kihagyásokat követően A5, valamint 3 rendvédelmi frakció főleadere ezen a szerveren, tisztában vagyok azzal, hogy akkor mi és hogyan történt. Köszönöm, hogy bemutatkoztál, ismerlek.

Erről meg már ne is beszéljünk, kedves volt admin. https://streamable.com/kn17m0

Volt egy aktív lövöldözés, minden egyes rendvédelmis tag meghalt részetekről, majd TE, EGYEDÜL, gondolsz egyet, bejössz a garázsba, és bemondasz egy olyat, hogy "Patt a helyzet." Össze sem merem számolni, hogy hányan haltatok meg úgy, hogy tőlünk ÖSSZESEN nem ment le egy fél rampage csík sem. Nagyon gáz. Ezt tegnap is sikerült eljátszanod, és tegnap előtt is. Gondolkozz el rajta.

Utoljára szerkesztve:
De, egyedül futottál be, meg is lett az eredménye. A többiek jóval utánad futottak, csatolt videókon látszik is.

Az egész akciót sodorhatod ezzel problémákba, felelőtlen és irreális döntés, épp ezért volt szócsata OOC chaten.

Ez van, hisz 15 perc és újraéledsz, ebből is igazolod azt, hogy ez már a PG kategória. Elfogadod azt, hogy 1 gyilkosságért cserébe a saját életed is elveszted, ne viccelj.

Én, mint volt A4, kihagyásokat követően A5, valamint 3 rendvédelmi frakció főleadere ezen a szerveren, tisztában vagyok azzal, hogy akkor mi és hogyan történt. Köszönöm, hogy bemutatkoztál, ismerlek.

Erről meg már ne is beszéljünk, kedves volt admin. https://streamable.com/kn17m0

Volt egy aktív lövöldözés, minden egyes rendvédelmis tag meghalt részetekről, majd TE, EGYEDÜL, gondolsz egyet, bejössz a garázsba, és bemondasz egy olyat, hogy "Patt a helyzet." Össze sem merem számolni, hogy hányan haltatok meg úgy, hogy tőlünk ÖSSZESEN nem ment le egy fél rampage csík sem. Nagyon gáz. Ezt tegnap is sikerült eljátszanod, és tegnap előtt is. Gondolkozz el rajta.

Én szóltam hogy behatolás van, és bementem. Akadj fent ezen, annyira nem érint, eleget foglalkoztam már ezzel a témával. Saját döntésem hogy én megyek e be elsőként vagy sem továbbra is.

Az utolsó két bekezdésre reagálva pedig rosszul tudod, nem egyedül jöttem be. Amint beléptem az interiorba, kifagytam, mikor visszaléptem, bedobott. Tájékozódj mielőtt ilyenekkel vádaskodsz ismét. (https://armin.kim/seepaste/wa9E)

csao. nem vagyok rendvédelmis, ezáltal nem tudom, hogy a rendvédelemben milyen eljárási szabályok vannak.
Én a realitás útját választom, tehát ha ti ketten bemenekültök egy garázsba, akkor miért ne futhatna be utánatok rögtön 10-15 rendvédelmis felfegyverkezve? Teljesen reális, hogy rátok futnak, azért, hogy minnél hamarabb kézre kerítsenek titeket.

Govolni ilyen esetben nem kell. Azért mert ti garázsban lövöldöztök miért kellene govolni (?????????????????????????) Lehet, hogy csak én nem vettem észre, de aranybankon sem szoktak nagyon govolni, hogy a terület lezárva, stb. (javítsatok, ha tévedek, nem függhetem 0-24 a chatet, hogy mi megy rajta)
A másik, a faltörő kos, egy item, amit ha előveszel akkor látni. Van rá script által RP, akkor miért RP-zzen mellé még 20 sort, mert ő betör rendvédelmisként egy zárat? (a 20 sor irónia, nem kell komolyan venni)
A faltörő kos nem RP-zésére még fel lehetne hozni száz meg egy millió példát, hogy ha te mondjuk előveszed a fegyvered, akkor írj mellé még 2 sor RP-t, hogy elővetted, ugyanez telefonnál, olyan itemeknél amik láthatóak a kezedben/rajtad. De például ha fegyvert-drogot carftolsz, akkor oda is RP-zhetsz 20-30 sort, nem? Na ugye, hogy nem. Ott van erre a script által biztosított automatikus RP.
Több hozzáfűzni valóm nincs ehhez a panaszkönyvhöz. jó játékot.

• Kedvelés
Reactions: Sasa és dami
Sziasztok megjöttem a birálattal!

Az hogy instan behatolnak rátok az elfogadható hogyha létszám fölényben vannak a rendvédelem tagjai jelen esetben így volt, tehát ezt nem is vitatom. Viszont ne legyen senki sem megtévesztve hogy azért egy Jeffersonba menekülésnél vagy hogyha feltehetően többen tartózkodnak egy garázsban vagy ingatlanban pontosabban a jelek azt mutatják akkor érdemes bevárni a többi rendvédelemi egységet!

Tehát ha egy nagyobb volumenű rp szituáció van Aranybank/Túszejtés stb akkor nyílván le kell zárni a területet az adott helyszínen.
Dami akkori stílusa megkérdőjelezhető volt nem néz ki jól hogyha valaki "XD"-zik, de mivel már Dami nem adminisztrátor így a Dami-ra irányuló dolgokat mondhatni figyelmen kivül hagyom!

SK-ra reagálva pedig, ha már valaki bemenekül egy ingatlanba vagy bárhova akkor érdemes várni amig konkrétan "elugranak" odébb mennek a CP-ből hogy még véletlenül se legyen esély arra hogy valaki SK-t követ el, tehát ezt neked @Parker tanácsként mondom hogy inkább várj és csak azokat az embereket lődd akik elmozogtak tisztán láthatóan a CP-ből!

A panasz jogtalan egy két pontra figyeljetek oda aztán ennyi, az adminisztrátor nem hibázott!

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.