Panasztevő InGame neve:
► Yvon Perrin ◄
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
► Pelambre ◄
Panasz oka, leírása, kifejtése:
► Panasz oka: Közösségrombolás, feszültségkeltés, illegál ellehetetlenítése, nem megfelelő hozzáállás vezetőségi tagként, érme két oldalának nem megfelelő betartása.
Panasz leírás, kifejtése: Előszőr is azzal szeretném kezdeni, hogy már régóta gondolkodom ezen a panasztételen, viszont a tegnapi nap döntötte el bennem, hogy ezt muszáj vagyok kifejteni a szerver vezetősége felé. Igyekszem minél kulturáltabban és lényegre törően fogalmazni.
Közösségrombolás: Úgy gondolom, ha nem lenne a folyamatos feszültségkeltés Pelambre részéről az illegál és a legális frakciók között, sokkal jobb közösség lenne a szerveren, és nem hajlana két irányba. Jelenleg amit csinál a játékosokkal azt nonszensz dolognak tartom, folyamatos RP megállítás, akármi történik egyből bedutyzik, és már jön oda. Szó szerint ki lehet jelenteni, hogy rettegünk játékosként attól ha fent van a szerveren, hogy ma vajon miért fog minket elővenni, vagy akár ha írok egy reportot nehogy elfogadja.
Feszültségkeltés: A Desert Breeze Syndicate nevű frakciómat már nem egyszer minősítette, és vádolta olyan dolgokkal melynek nincsen reális kézzel fogható alapja. Folyamatos gyanúsítgatás alaptalanul, ezeket természetesen a bizonyíték részlegben kifogom emelni. Hozzá tenném, hogy szerintem az illegális frakciók közül nálunk a legszigorúbb a TGF, és kiemelt figyelemmel válogatjuk meg a tagokat. Minden alkalommal minden TGF-essel kapcsolatban vagyok. A frakció január óta folyamatosan aktív a szerveren, és szerintem megállja a helyét RP, rablás, és közösség szempontjából is.
Illegál ellehetetlenítése: Több fórum posztban láttam már, hogy oda kommentelte az ellentétét mint amit az illegális frakciók gondoltak, hogy szükséges lenne változtatásként behozni, ezzel nem lenne probléma ha lenne bármi tapasztalata a jelenlegi illegális frakciók helyzetéről a szerveren. Egyáltalán nem mondom, hogy lehetetlen illegálként megállni a helyed, de egyértelműen nem könnyű. Minden egyes adminügynél, panaszkönyvnél, adminnal kapcsolatos hibánál a rendvédelem oldalát fogja, egyszerűen nem tud pártatlan lenni. Szeretném felhozni ide Brown példáját, őt egy kiemelkedően jó főadminnak gondolom, mivel mindegy milyen frakcióba van éppen pártatlanul tud döntést hozni az adott ügyekkel kapcsolatban.
Nem megfelelő hozzáállás vezetőségi tagként, érme két oldalának nem megfelelő betartása: Úgy gondolom a jelenlegi vezetőségi tagok közül egyiknél sem fordult még olyan elő, hogy azt éreztették velünk bármit mondunk, csinálunk az nem megfelelő, és csak a rendvédelemnek lehet igaza, sajnos Pelambrére ez egyáltalán nem igaz. Az illegális frakciók szemszögét egyszerűen nem akarja megérteni, és mindig kitalál rá egy magyarázatot csak, hogy azért se legyen igazunk, még hogyha ez szembe megy a realitással.
Most szeretnék kitérni a tegnapi esetre, erről született is panaszkönyv. Tehát tegnap bankrablást folytattunk a frakcióval, jól is ment, viszont amikor adtuk le a második kör aranyat akkor ki jött a rendvédelem egyszerre,(ezzel nincsen semmi probléma)ezt követően volt folyamatosan rádiózás, és mivel kilőtték az egyik sofőrt bebuggolt az autó, és nem tudtak kiszállni hárman a járműből. Hiába jelezték a rendvédelemnek nem foglalkoztak vele, mindegy ezzel sem lenne probléma. Amikor ment a társunk megmenteni őket aki szintén végig benne volt az RP-ben, akkor megjelent egy zöld alfa és elütötte hátulról(ezzel sincs baj). Kiszállt a sofőr(adminsegéd), és egyből sokkolta a társunkat, oda futott és egy kattintással rárakott egy bilincset. Tudom nem kell RP-zni a bilincselést szabályzat szerint, de szerintem egy minimum lenne, hogy oda térdel és 2-3 /me-t ír a bilincselésről főleg adminsegédként, mindegy ez sem történt meg. Az illegálos társunknál természetesen egy nagykaliber volt a kezében, egyáltalán nem tartom reálisnak, hogy egy fegyverest elütünk, és utána nem éles fegyverrel próbáljuk meg lefegyverezni, vagy lelőni. Kicsit nézzük a realitást, attól még, hogy valakit elütünk nem fogunk rá sokkolót, főleg úgy a maradék három társa ült tovább a kocsiba. Teljes mértékben kimeríti a PG fogalmát. Arról nem beszélve, hogy civil járművel közlekednek amire nem lőhetünk, és mire lenne annyi IC információnk, hogy lőhessünk, már el is vagyunk ütve. Ennyi erővel mire számítsunk következőnek? Egy rablásnál felállnak egymás mellé az egységek, és DriveBy event lesz? Minden illegálost jönnek elütnek, és lesokkolnak? A realitást nézve egy földön fekvő személy ugyanúgy tudja viszonozni a lövést. 8+ éve tevékenykedem RP szerveren de ilyet még nem láttam.
Ahogy említettem született ebből egy panasz Norby irányába aki szintén a frakcióm tagja, a panaszt már az ügyintézés közben írhatta az adminsegéd mivel miután ki lett osztva a szankció be is lett küldve fórumra. Ahogy kikerült a panasz Pelambre (aki végig a frakció tagja mellett ült az események során) fogadta is a panaszt. Természetesen a panasz jogos lett.
Úgy gondolom, hogy ez a viselkedési forma hosszútávon nem vezethet semmi jóhoz, és ideje lenne a mentalitáson, illetve a hozzáálláson változtatni Pelambre részéről. Amiket ide leírtam nem csak én gondolom így, bátran kimerem jelenteni több illegális frakcióban tevékenykedő nevében, hogy ezt gondolják.
Szeretném ha ez a panasz korrekten lenne kezelve. Hozzászólást csak Pelambrétól, és a bíráló vezetőségi személy részéről szeretnék kérni.
◄
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
► A tegnapi esetről a videó: https://streamable.com/6021bl (tisztán látható, hogy esélye nincs erre reagálni az illegális személynek, mivel már a sokkolót kiszállás közben a kezébe veszi, ezzel teljesen kikerüli a fegyver elővétel animációját.)
Adminsegéd első RP-je a bilincselést követően:
[2025-06-19 23:02:14] [Output] : Sheila Helms mondja: Mi a faszt képzeltek?
Pelambre cinikus hozzászólása az adminügy alatt:
[2025-06-19 23:08:03] [Output] : Jorhe Herrera: (( már jó hogy nem letarolt téged a szerverről olyan gyorsan ment ))
Részt vesz az RP-ben, úgy hogy már meghalt:
[2025-06-19 23:09:34] [Output] : Jorhe Herrera: (( én már rég meghaltam csak beültem a kocsiba ))
Norby meggyanúsítása, aki előtte lépett fel a szerverre:
[2025-06-19 23:09:40] [Output] : Jorhe Herrera: (( láttam többször hogy valaki flyol ))
[2025-06-19 23:09:45] [Output] : Jorhe Herrera: (( nem te voltlá az véletlenül? ))
[2025-06-19 23:10:05] [Output] : Jorhe Herrera: (( láttam többször hogy valaki flyol ))
[2025-06-19 23:10:07] [Output] : Jorhe Herrera: (( nem te voltlá az véletlenül? ))
[2025-06-19 23:13:30] [Output] : Jorhe Herrera: (( norby te is DBS tag vagy nem? ))
Később a Brown ott volt és mondta, hogy ő repkedett arra.
Gyanúsítgatás:
[2025-06-19 23:10:59] [Output] : Jorhe Herrera: (( bilincsbe voltak, hogy rádióztak? ))
[2025-06-19 23:11:42] [Output] : Jorhe Herrera: (( bilincsbe voltatok ott, hogy rádióztatok? ))
[2025-06-19 23:12:17] [Output] : Jorhe Herrera: (( bilincsbe voltatok ott, hogy rádióztatok? ))
Nem voltak bilincsben a rádiózás során.
06.18-as ügyintézés során stílus:
[2025-06-18 22:09:04] [Output] : FőAdmin pelambre: (( csá ))
[2025-06-18 22:11:00] [Output] : FőAdmin pelambre: (( kötve hiszem hogy ti mindig látjátok, minden körülmény között ))
[2025-06-18 22:11:21] [Output] : FőAdmin pelambre: (( mindig lőttök minden jelöletlen autóra merthogy "láttuk" ))
[2025-06-18 22:12:01] [Output] : FőAdmin pelambre: (( többször volt ügy veletek, hasonló dolog miatt ))
[2025-06-18 22:12:07] [Output] : FőAdmin pelambre: (( hogy jelöletlen autóra lett lőve így ))
Meglehet nézni az UCP-ket, nincs ilyen szankciónk, ha van is talán egy személynek az egész frakcióból.
Pelambre reakciója illegál változtatásokra:
Szia, halál angyalt én is támogatom rendvédelmisként. A sniper tiltásos bekezdéseddel viszont annyi gondom van, hogy nem feltétlen tapasztaltam ezt a dupla, tripla kalibert a rendvédelem részéről.
◄
Megjegyzés:
► Ameddig Las Venturas szerveren tevékenykedett nem volt ilyen szituációnk, vagy hasonló a többi admin társával. Természetesen nincs szándékomban kárt okozni ezzel senkinek, és amit fentebb leírtam csak 3 nap alatti történések. ◄
.png)
.png)
.png)
.png)