William Nielson jelentkezése.

Botikaidk

Újonc
2026. 02. 12.
1
0
LS karakter
William Nielson
doktorl11.png

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Doktorszolgálat - jelentkezési lap
Jelentkező neve:
William Nielson
Jelentkező rendfokozata:
Őrmester
Miért szeretne csatlakozni a Doktorszolgálathoz:
Érdekel az orvosi pálya és szeretnék egy olyan csapatban dolgozni, ahol segíthetek a bajbajutottakon
Mi a Doktorszolgálat feladata:
A legfontosabb feladatuk a sérültek szakszerű ellátása, a mentés a baleseteknél, és hogy mindenki megkapja a szükséges orvosi segítséget.
Épülettűz során égési sérülés történt, a sérült harmadfokú égési sérülést szenvedett, mit tenne ön ezesetben:
Először megnézem, hogy a terület veszélyes-e, majd kimentem a sérültet. Figyelek a saját biztonságomra is. Ha kint van, ellenőrzöm a légzését és oxigént adok neki. A ruhát csak akkor veszem le róla, ha nem égett rá a bőrére. Ha letépem, azzal ronthatok a helyzeten. Ezután steril kötszerrel lefedem, hogy ne kapjon fertőzést, adok neki fájdalomcsillapítót, és minél hamarabb beviszem a kórházba.
Írja le a nyomókötés felhelyezésének menetét:
Megemelem a sérült testrészt, hogy lassuljon a vérzés. A sebre rakok egy steril gézlapot és nyomást gyakorlok rá. Kell rá egy alapréteg, amire ráhelyezem a nyomótestet, majd ezt az egészet jó szorosan körbetekerem fáslival. A végén ellenőrzöm, hogy elállt-e a vérzés.
Hogyan fertőtlenítünk egy sebet:
Letakarítom a sebet és a környékét a kosztól meg a portól. A fertőtlenítővel először a seb körül tisztítom le a bőrt, aztán magát a sebet is lekezelem. Végül rakok rá egy tiszta kötést vagy sebtapaszt.
A jelentkezés benyújtásakor kizárólag az igazságot közöltem. Semmilyen külső segítséget nem vettem igénybe, és természetesen más jelentkező adatait sem próbáltam belefoglalni a saját jelentkezési lapomba.
Jelenetkező neve: William Nielson
Dátum: 2026.02.12

Tisztelt Jelentkező

Ezúton értesítjük, hogy a be nyújtótt jelentkezés lapját,Országos Katasztrófavédelem Főigazgatósága megkapta és feldolgozás alá helyezte.Értesítjük, hogy jelentkezési lapját az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság
ELFOGADTA