Sziasztok, megérkeztem a bírálattal.
Elsősorban a videót kielemeztem, sokszor megnéztem, kikockáztam, lelassítottam. Egy frakció társammal reprodukáltuk az elütést, minden esetben megdobja a kocsit, ahogy a videón, ezáltal ebből a sebességre nem lehet alapozni, nem tudjuk, hogy 40 volt e vagy 80. (80 egyébként sokkal súlyosabb károkat okozott a tesztelések során, minden esetben nagyobbat lökődött a kocsi, tehát itt jóval kevesebb volt).
Alapesetben nézzük mindig a realitást, és a legpontosabban megpróbálunk ahhoz alkalmazkodni a szerveren, viszont ez nem minden esetben lehetséges. Míg IRL még az 50 is sok, és elég ha meglök vele egy több tonnás autó, ahhoz, hogy ártalmatlanítson, egy játékban ez nem megoldható a korlátok miatt, itt nem jön úgy át a sebesség, valamint ennek a következménye, mint a valóéletben, ezáltal nem lehet csak arra alapozni, hogy a való életben mennyivel szoktak elütni. Viszont itt is vannak az elütésnek következményei, pl életerő csökkenése, csonttörés, tényleg óriás sebességű elütésnél animba esés. Itt ezeket tudjuk következménynek mondani, látható, hogy itt akkora ütés sem keletkezett, hogy a játékosnak megsérüljön egy csontja, ezek csak nagyobb sebességnél következnek be, jóval 90 felett. Ezáltal én erre azt mondom, kétséges, de jogos az elütés, és nem tartom irreálisnak.
Másodsorban reagálnék a sokkolásra.
norby, én nem értem, mire fel ez a minden egyes részletet, hajszálnyira az IRL-hez hasonlítani, egyszerűen nem lehet mindent, minden esetben, tűpontosan az IRL-hez viszonyítani, mivel akkor kb semminek sem lenne értelme a szerveren, ha azt nézed, akkor a rampage miért fogja fel a lövéseket, IRL is túlélsz egy fejlövést ha betépsz? Egyszerűen nem kell mindig, mindent az IRL-hez viszonyítani, pl azt sem, hogy mivan ha máshogy reagál a sokkolásra, mert bevan tépve és mellény van rajta. Ez akkor mindenegyes sokkolásnál felmerülhető kérdés lenne, és akkor jöhetnének az olyan RP-k, hogy a kábítószer túlpörgetettsége miatt nem érzi meg a nagyfeszültségű áramütést, stb. Nem hiányzik ez senkinek sem. Kell egy kis kritikus hozzáállás a játékhoz, elvégre csak egy játék.
Nem mondanám azt, hogy kockáztatta az életét, hiszen a szerverszabályzat engedélyezi az élesre való sokkolást, amennyiben az megtartja a realitását, példáként van kihozva a hátból való sokkolás. Itt úgy történt a hátból való sokkolás, hogy a játékos azelőtt kapott egy nagy ütést, egy autótól, és éppen állt felfele. Erősen kétlem, hogy ezen indokok mellett irreális és életveszélyes lenne a sokkolás. Ha csak a játékkörülményeket nézzük is biztonságos, ha meg az IRL-t, ahogyan te kiemelted norby, akkor meg végképp.
Valamint felmerült a pártatlanság, elfogult ügyintézés kérdése is, még a helyszínen mivel te is DBS-es vagy norby, valamint az is aki kifogásolta az incidenst ami történt. Logokat átolvasva valahol valóban helyt tudok adni annak, hogy nem feltétlen voltál pártatlan, mivel több olyan nyilatkozatod volt az ügy során, ami ezt erősíti. (pl kezdettől, az ügy legelejétől, még nem is írt kb semmit a játékos, és máris Te is bűnösként állítod be)
Tekintettel a kárra ami keletkezett, norby a holnapi nap folyamán keress fel, valamint Sheila jailjét semlegesítsd.
jogos, zárom.