Oscar White Rendőrségi Akadémia Jelentkezése

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

almoska1

Újonc
2026. 02. 18.
32
8
LS karakter
Oscar White
CENTER]<br>Jelentkezési formanyomtatvány[/CENTER]<br><br>OOC Információk<br>
1. Discord neved: hercules_67​
<br>
2. Hogyan szólíthatunk? almos​
<br>
3. Hány éves vagy? 17​
<br>
4. Játtszott perceid száma? 2345​
<br>
5. Voltál-e már nagyobb szerveren rendvédelemi szervezet tagja? Igen voltam, sealmta-n és seemta-n is​
<br>
6. Hány adminjailt, kirúgást, kitiltást kaptál? ((UCP KÉP))
Screenshot 2026-02-27 172030.png
<br>
7. Mesélj magadról pár mondatban. Erdélyben élek, 17 éves vagyok. Több mta szerveren voltam, voltam fivem,seemta,sealmta,voltam par angol szeron is. Szeretem a környezetet,sokat vagyok kint. Hobbiként rollerozok,biciklizek,atvzek. Villanyszerelői iskolába járok, villanyszerelést tanulok. Magas vagyok, szemüveges. Van barátnőm is.​
<br>
8. 3-3 Pozitív és negatív tulajdonság 3 pozitiv: barátságos,kedves,segitőkész​
3 negativ:lustacska,hamar ideges leszek,kicsit irigy​
<br><br>Személyes információk<br>
Általános adatok
<br>
1. Teljes neve: Oscar White​
<br>
2. Születési helye, ideje: Los Santosi Korház, 2000. Március 24​
<br>
3. Legmagasabb iskolai végzettsége: Egyetem​
<br>
4. Büntetett előéletű? 1 priuszom van.​
<br>
5. Hol képzelné el magát a rendőrségnél 2 hónap múlva? Én, egy odaálló rendőr lennék, nem korrupt, senkinek nem nézném el ha szabályt sért. 2 hónap múlva egy magasabb rendű rendőrnek képzelem el magam.Stabil megbizható rendőr lennék. Amit el akarok érni rendőr ként az az hogy,megmutassam hogy képes vagyok nehéz helyzetben is jól dönteni, nehéz akciókban jól teljesiteni. A célom a szakmai fejlődés, és az előrelépés.​
<br>
6. Szolgált már fegyveres szervnél? Igen, szolgáltam rendőrségnél korábban, más szerveren​
<br>
7. Hogyan vezetne le egy közúti ellenőrzést? Egy közúti ellenőrzést nyugodtan, szabályszerűen és határozott fellépéssel vezetnék le. Először biztonságos helyen megállítanám a járművet, ügyelve arra, hogy az ellenőrzés ne veszélyeztesse sem a közlekedés többi résztvevőjét, sem a kollégáimat. Megközelítéskor figyelném a környezetet és a járműben ülők viselkedését. Udvariasan bemutatkoznék, közölném az ellenőrzés okát, majd elkérném a szükséges dokumentumokat (személyazonosító okmány, jogosítvány, forgalmi engedély). Az iratok ellenőrzése közben végig megőrizném a tiszteletteljes, de határozott kommunikációt. Amennyiben szabálysértést észlelek, tájékoztatnám az érintettet a jogszabályi következményekről, és a törvénynek megfelelően járnék el. Az ellenőrzés végén visszaadnám a dokumentumokat, és megköszönném az együttműködést​
<br>​
8. Mi maga a rendőrség? A rendőrség az állam egyik legfontosabb rendvédelmi szerve, amelynek alapvető feladata a közrend és a közbiztonság fenntartása. A rendőrség megelőzi, felderíti és kivizsgálja a bűncselekményeket, fellép a szabálysértésekkel szemben, valamint gondoskodik a jogszabályok betartásáról. Tevékenységével védi az állampolgárok életét, testi épségét, szabadságát és vagyonát.​
A rendőrség munkája nemcsak intézkedésekből áll, hanem fontos szerepe van a megelőzésben, a lakossággal való együttműködésben és a bizalom fenntartásában is. A rendőrök szolgálatukat a törvények alapján, pártatlanul, felelősségteljesen és emberségesen végzik.​
<br>​
9. Mi a különbség a feljebb való és a közvetlen felettes között?
<br>
Feljebbvaló​
Olyan személy, aki rangban vagy beosztásban felettem áll a szervezeti hierarchiában. Nem feltétlenül ő az, aki közvetlenül irányít engem, de magasabb beosztású.​
Közvetlen felettes​
Az a személy, aki közvetlenül engem irányít, nekem ad utasítást, ellenőrzi a munkámat, és akinek beszámolással tartozom​
<br>​
10. Egy közúti bírságnál amikor kiosztja a csekket, akkor mi szerint fog mérlegelni, hogy mekkora szabású büntetést fog kiosztani, amennyiben az intézkedés alá vont személy rendelkezik priusszal? A rendőr a bírság mértékének megállapításakor a hatályos jogszabályok keretein belül mérlegel. Figyelembe veszi a cselekmény súlyosságát, a közlekedésbiztonságra jelentett veszély mértékét, az elkövetés körülményeit, valamint az érintett személy magatartását az intézkedés során.​
Amennyiben az intézkedés alá vont személy rendelkezik előélettel (priusz), ez súlyosító körülmény lehet, különösen, ha a korábbi jogsértések hasonló jellegűek. Ilyen esetben a bírság mértéke a jogszabályban meghatározott kereten belül magasabb lehet.​
A rendőr ugyanakkor figyelembe veszi az esetleges enyhítő körülményeket is, például az együttműködő magatartást vagy azt, ha a jogsértés kisebb súlyú.​
<br>
11. Meséljen magáról pár mondatban.
Heló! Oscar White vagyok, egyetemmel rendelkezek. Minden álmom rendőr lenni, hogy a népet védjem,szolgáljam. Mindent megtennék az emberek biztonságának érdekében. Szeretek kocsikázni, van egy jó pár kocsim, van olcsó is drága is. Hobbim a pecázás,kocsikázás. Néha szoktam autót is vontatni egy ismerősömmel(heti 2-4)
<br><br>Szituációs kérdések<br>
1. Mit tesz, ha maga vezet egy üldözést és az üldözött járműből tüzet nyitnak? Ilyen helyzetben elsődleges szempont a saját életem, a kollégáim és a civil személyek biztonsága. Azonnal fedezéket keresnék, és rádión keresztül értesíteném a diszpécsert, illetve erősítést kérnék. A helyzetet folyamatosan értékelném, és a szolgálati szabályzatnak megfelelően járnék el.​
A fegyverhasználat kizárólag végső eszközként, a törvényi feltételek fennállása esetén alkalmazható, különösen ha közvetlen és jogtalan élet elleni támadás történik. Intézkedéseimet arányosság, szükségesség és törvényesség elve alapján hoznám meg.​
A cél minden esetben a veszély megszüntetése és az emberek élete védelme.​
<br>
2. Miként jár el, amikor egy igazoltatás során csomagtérben droghoz szükséges alkotó elemeket talál, és a tulajdonos állítása szerint nem tudja, hogy mik azok? Az igazoltatás során talált drogokat, illetve drog alkotó elemeket biztosítom, dokumentálom, és értesítem az ennek a helyzetnek megfelelő osztályt majd szólok a feletteseimnek, majd a feletteseim utasitásuk szerint folytatnám az eljárást. A tulajdonos nyilatkozatát rögzítem, majd be vinném, a jogait elmondom ha nem tudja, és biztositanám azokat, majd kihallgatnám,átmotoznám nem-e van még nála drog-drog alkotó elem. Intézkedésem során mindig a törvényesség, arányosság és szakszerűség elvét tartom szem előtt​

Tisztelt Jelentkező!
Tájékoztatjuk, hogy a Dawn City Rendőrséghez benyújtott jelentkezési formanyomtatványát vezetőségünk alaposan átvizsgálta és feldolgozta. A benyújtott dokumentumok és az elbírálási folyamat eredményeként a vezérkar együttes döntése alapján a jelentkezését
ELUTASÍTOTTA
((Megjegyzés: Friss jail, rossz minta. Később próbáld újra! ))
Tisztelettel:
Christopher Juan r.Vezérőrnagy

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.