Frank Wilson Akadémiai Jelentkezése

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

kristof.81

Újonc
2025. 12. 22.
25
26
LS karakter
Jake Morrison
DAWNCITY-2.png

Jelentkezési Formanyomtatvány
OOC Információk
1. Discord Neved: kristof.81
2. Hogyan szólíthatunk? Kristóf.
3. Hány éves vagy? 17.
4. Játszott perceid száma? 3 496 Perc / LvL. 8.
5. Voltál-e már nagyobb szerveren rendvédelemi szervezet tagja? Igen voltam, de az nem MTA, hanem az MTA copy-ból adódóan jött létre egy SA:MP nevezetű játék platform, ami hasonló az MTA-hoz, csak az MTA kidolgozottabb na és ott kezdtem rendőr karrierem.
6. Hány adminjailt, kirúgást, kitiltást kaptál? ((UCP KÉP))
upc.webp

7. Mesélj magadról pár mondatban! Kristóf vagyok 17 éves szeretek RP-zni, focizni, sportolni, telefonozni, tanulni, és játszani egyaránt. 2008-ban születtem Székesfehérvár városában, Jelenleg középiskolás vagyok, 9-10. osztályba járok. 11 évesen át estem egy műtéten ami segítette a mozgás korlátozottságomat javítani és még ezzel élem mindennapjaim. Akinek nagyon sokat köszönhetek az életem során az az anyukám és a mamám meg még a Budapesti Semmelweis Egyetem ők hárman segítették az életem és a lábam javulását. Nagyon könnyedén barátkozok akár idegenekkel is. Ugye 9-10. osztályos vagyok Budapesten járok suliba. Szeretek RP-zni és lassan 1-1,5 éve, hogy elkezdtem SA:MP-on RP-zni. Ez a 17.-dik életév egy nagyon nagy mérföldkő az életemben ugyan is már csak 1 év és 18 éves leszek, (néha még az óvodába vágyók vissza amikor fárasztó a suli). Szeretek XBOX-zni is és még sok mást.
8. 3-3 Pozitív és negatív tulajdonság! Pozitív: Segítőkész vagyok, barátságos vagyok, kedves vagyok. Negatív: Túlgondolok dolgokat, domináns vagyok, általában nehezen kérek segítséget.

Személyes Információk
Általános Adatok

1. Teljes Neve: Santiago Gonzalez.​
2. Születési helye, ideje: 1995.08.28. / Spanyolország.​
3. Legmagasabb iskolai végzettsége: Egyetem.​
4. Büntetett előéletű? Nem.​
5. Hol képzelné el magát a rendőrségnél 2 hónap múlva? Mivel nem tudni mit hoz a jövő, még az sem biztos, hogy felvesznek az állományba, így nem tudom, de a későbbiekben, ha felvesznek akkor szeretnék egy középszintű vezetői tisztséget betölteni vagy egy esetleges alakulatot vezetni.​
6. Szolgált már fegyveres szervnél? Igen, még Irak-ban voltam katona, illetve voltam már rendőrségi állományban is.​
7. Hogyan vezetne le egy közúti ellenőrzést? A közúti ellenőrzést minden esetben higgadtan és szabályszerűen kezdem. A járművet biztonságos helyen állítom meg, majd figyelek arra, hogy az intézkedés ne veszélyeztesse sem a sofőrt, sem a forgalom többi résztvevőjét. Miután a jármű megállt, odalépek az ablakhoz, udvariasan köszönök, és bemutatkozom mint szolgálatot teljesítő rendőr. Tájékoztatom a járművezetőt az intézkedés okáról, majd kérem a szükséges iratokat. Az ellenőrzés során végig nyugodt, határozott hangnemet használok, és törekszem arra, hogy a sofőr együttműködő maradjon. Fontos számomra, hogy az RP-szituáció reális és hiteles legyen, ezért minden lépést indokoltan és szabályosan hajtok végre. Az iratok ellenőrzése közben figyelem a járművezető viselkedését, és ha szükséges, további kérdéseket teszek fel. Amennyiben mindent rendben találok, megköszönöm az együttműködését, és tájékoztatom, hogy folytathatja az útját. Ha kisebb szabálytalanságot tapasztalok és azt a megfelelő módon közlöm, elmagyarázom a szabályszegés okát és a következményeket. Súlyosabb esetben intézkedést foganatosítok, melyet higgadtan és jogszerűen hajtok végre, miközben végig kommunikálok a járművezetővel. Az ellenőrzést minden esetben kulturált módon zárom le, elköszönök, majd visszatérek a szolgálati járművemhez, hogy folytassam a járőrszolgálatot.
8. Mi maga a rendőrség? A rendőrség számomra nem csupán egy egyenruhás szervezet, hanem egy olyan közösség, amelynek elsődleges feladata az emberek biztonságának megőrzése. A rendőr jelenléte azért fontos, mert sokszor már önmagában a jelenlét is nyugalmat ad, és segít megelőzni a problémákat. Nem minden helyzet szól büntetésről, sokszor inkább iránymutatásról, segítségről vagy egy egyszerű beszélgetésről. A rendőrség azt jelenti, hogy kapcsolatot tartunk a lakossággal, reagálunk a bejelentésekre, és igyekszünk rendet teremteni ott, ahol káosz alakulna ki. Egy rendőrnek tudnia kell határozottnak lenni, de közben embernek is kell maradnia. A jelvény nem feljogosít, hanem felelősséget ad. A rendőrség feladata nem az, hogy félelmet keltsen, hanem hogy biztonságot teremtsen. Vannak helyzetek, amikor gyors döntésekre van szükség, és vannak olyan pillanatok is, amikor elég egy nyugodt szó ahhoz, hogy elsimuljon egy konfliktus. Számomra különösen fontos, hogy minden intézkedés mögött legyen indok, logika és történet. Összességében a rendőrség egy olyan szolgálat, amely a törvény és az emberek között teremt egyensúlyt.​
9. Mi a különbség a feljebb való és a közvetlen felettes között? A közvetlen felettes az a személy, akivel a mindennapi munkám során közvetlen kapcsolatban állok. Ő az, aki nap mint nap irányít, feladatokat ad, ellenőrzi a munkámat, és akihez elsőként fordulok kérdéssel vagy problémával. Vele dolgozom együtt a legszorosabban, ő látja legjobban, hogyan végzem a feladataimat. A feljebb való ezzel szemben magasabb rangban vagy beosztásban van, de nem feltétlenül irányít engem közvetlenül a mindennapokban. Ő inkább a nagyobb döntésekért felel, több embert vagy akár egy egész egységet felügyel, és ritkábban kerülök vele közvetlen kapcsolatba. Általában rajta keresztül vagy az ő döntései alapján működik a rendszer.​
10. Egy közúti bírságnál amikor kiosztja a csekket, akkor mi szerint fog mérlegelni, hogy mekkora szabású büntetést fog kiosztani, amennyiben az intézkedés alá vont személy rendelkezik priusszal? Amikor egy közúti bírságot adok ki, mindig mérlegelem a helyzetet. Elsőként azt nézem, milyen szabályszegés történt, mennyire súlyos a vétség, veszélyeztette-e a közlekedés biztonságát, volt-e ismétlődő szabálytalanság. Ha az intézkedés alá vont személy rendelkezik priusszal (például van korábbi szabályszegése), akkor figyelembe veszem az előéletét is. Nem automatikusan büntetem szigorúbban, de számít, hogy mennyire felelősségteljesen közlekedik rendszeresen. Egy rutinos, együttműködő sofőrnek például adhatok figyelmeztetést vagy kisebb bírságot, míg ha valaki ismételten szabályt szeg, a bírságot ennek megfelelően szigorúbban állapítom meg. Az intézkedés során fontos, hogy emberi hangnemben kommunikáljak, elmagyarázzam, miért adom a csekket, és milyen következményekkel jár a szabályszegés. Így a bírság nemcsak büntetés, hanem tanulási lehetőség is lehet a sofőr számára.​
11. Meséljen magáról pár mondatban! A nevem Santiago Gonzalez, 1995-ben születtem, 28 éves vagyok. Mindig is érdekelt a rend és a biztonság fenntartása a városban. Szeretek precízen és határozottan dolgozni, de közben fontos számomra, hogy tisztelettel és emberséggel kezeljem azokat, akikkel találkozom. A munkámban a legfontosabbnak azt tartom, hogy minden döntésem mögött legyen logika és felelősségérzet, és hogy az intézkedéseim ne csak szabályt állítsanak fel, hanem segítsenek is a közösségnek. Szabadidőmben szeretek sportolni, figyelni a környezetemre, és mindig próbálom fejleszteni a képességeimet, hogy a lehető legjobban végezhessem a feladatomat. Bár a munkám néha stresszes, én mindig próbálok nyugodt és higgadt maradni, mert hiszem, hogy ez a legjobb módja annak, hogy másokat is megnyugtassak.​

Szituációs Kérdések
1. Mit tesz, ha maga vezet egy üldözést és az üldözött járműből tüzet nyitnak? Ha üldözés közben az üldözött járműből tüzet nyitnak rám, az elsődleges szempontom mindig a saját és a körülöttem lévők biztonsága. Nem kezdhetek azonnal visszalövésbe, mert az könnyen ártatlanokra is veszélyt jelenthet. Ilyenkor gyorsan értékelem a helyzetet: van-e menekülési útvonal, mennyire zsúfolt a környék, és milyen fegyveres veszélyt jelent az üldözött. Ezt úgy kezelném, hogy biztonságos távolságot tartok, igyekszem manőverezéssel irányítani az üldözést, és közben rádión jelezem a kollégáknak a helyzetet, hogy segítséget kérjek. Ha lehetőség van rá, blokádot vagy akadályt alkalmazok, hogy az üldözött megálljon, anélkül, hogy bárki megsérülne. A lényeg, hogy minden döntést átgondoltan, higgadtan és szabályosan hozzak, mert az RP-ben is fontos, hogy a történet reális legyen, és minden szereplő biztonságban maradjon.
1. Miként jár el, amikor egy igazoltatás során csomagtérben droghoz szükséges alkotó elemeket talál, és a tulajdonos állítása szerint nem tudja, hogy mik azok? Amennyiben egy igazoltatás során a jármű csomagterében olyan anyagokat vagy eszközöket találok, amelyek kábítószerrel hozhatók összefüggésbe, mindenekelőtt megőrzöm a nyugalmamat és a helyzet feletti kontrollt. Ilyenkor nem abból indulok ki, hogy a jármű tulajdonosa biztosan bűnös, hanem abból, hogy a helyzetet tisztázni kell. Ha a tulajdonos azt állítja, hogy nem tudja, mik azok, akkor ezt rögzítem, és további kérdéseket teszek fel a körülmények tisztázása érdekében, például hogy ki használja még a járművet, honnan származnak a tárgyak, és mióta vannak ott. Fontos, hogy az érintett személy végig tájékoztatva legyen, és emberi hangnemben történjen a kommunikáció. Ilyenkor biztosítom a helyszínt, értesítem az illetékes egységeket, és az eljárást szabályosan folytatom le. Nem én döntöm el a helyszínen a végső felelősséget, hanem összegyűjtöm a szükséges információkat és bizonyítékokat, majd átadom az ügyet a megfelelő hatáskörrel rendelkező szervnek. A lényeg számomra az, hogy jogszerűen, higgadtan és elfogultság nélkül járjak el. Az intézkedés célja nem az azonnali ítélkezés, hanem az igazság kiderítése és a közbiztonság fenntartása.

Tisztelettel:
Frank Wilson!

Attachments

• image.webp
    image.webp
    87.5 KB · Látta: 132
Utoljára szerkesztve:
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.