- 2025. 06. 27.
- 53
- 7
- LS karakter
- Benjamin Alexander
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Doktorszolgálat - jelentkezési lap
Jelentkező neve:
Bnejmain Alexnader
Jelentkező rendfokozata:
Főtörzszászlós
Miért szeretne csatlakozni a Doktorszolgálathoz:
Mivel életeke szeretnék meg menteni és segiteni rajtuk
Mi a Doktorszolgálat feladata:
hgy az adot sérültett el lássa és biztositsa,hogy ne haljon meg egyadott sérülésben
Épülettűz során égési sérülés történt, a sérült harmadfokú égési sérülést szenvedett, mit tenne ön ezesetben:
első sorban le fektettem az adot sérült személyt majd el távolittom a ruházatot és az ékszereket mivel a szövetekben lehetenek baktériumok amik fertőtőek is lehetenek a sebbek. Ha a ruha beleragadt a sebbe akkor azt nem tépem se rángatom ki mivel akár ez a sebbesült életébe is kerülhet.Majd el kezdem le ferőtleniteni a felületett.Majd vénása pótlom a folyadékot,hogy nem kapjon sokkot a személy.Majd ha ez meg volt el kezdem ennyhiteni a fájdalmat erős fájdalom csilapitóval.El kezdem a sebbet be kötözni olyan kötszerel ami nem tapad mivel ha le kell venni akkor le fogja venni a külső bör hámot.Ha a bekötöés megtörént akkor el kezdek antibiutikomot adagolni a fertőzés érdekében.Ha ez meg történ akkro el kell szállitani a sebbesültett a kórházba mivel az orvosok vannak erre kiképezve,hogy mit kell tenni.A szállitás közben támogatni és biztatni kell,hogy ne akkora trauma érje
Írja le a nyomókötés felhelyezésének menetét:
Első sorban meg kérek egy kollégát vagy egy addotszemélyt,hogy nyomást helyezen a sérülésre egy steril lapon keresztűl mivel vérzéstörténik.Miközben elő készitem a kötszert addig le nyugtatom a sérültett.Majd meg kérem a személyt aki nyomást helyez a sérülésre,hogy emeléje meg az adott végtagot a szív szintjére.Majd egy másik steril lapot helyezek a sebre majd el kezden körbe tekerni egy pólyával vagy fáslival,hogy rögzitsem azt.Ezután egy bontatlan öszehalytott mullapot a sebb feleti részre helyezem.Ez fogja a nyomást képezni az erekre.Ezután szorosan el kezdem körbetekerni.Ezután egy kapccsal rögzittem.
Hogyan fertőtlenítünk egy sebet:
egy adott sebbet úgy fertőtlenitek,hogy előveszek egy sprayt amiben az adott fertőtlenitő szer van (pl: beteadin) majd be fújom a sebet. Ha súlyos sebbről van szó akkor be kötözöm a sebbet és egy olyan kötszert rakok ami felszivaj kicsit a frtőtlenitő szert:Ez azért kell mert akkor folyamatosan fertőtlenitődik a sebb
A jelentkezés benyújtásakor kizárólag az igazságot közöltem. Semmilyen külső segítséget nem vettem igénybe, és természetesen más jelentkező adatait sem próbáltam belefoglalni a saját jelentkezési lapomba.
Jelenetkező neve: Benjamin Alexander
Dátum: 2026.01.20
Dátum: 2026.01.20
Utoljára szerkesztve:
.png)