Ailgarim - Karaktertörténetek

Név: Marco De Luca
Életkor: 26
Származás: Olasz
Születési hely: Velence, Olaszország
Felnőtt: Cannaregio negyed
Foglalkozás: Fegyverkereskedő, autókereskedő, drogüzletek szervezője

Rövid háttértörténet

Marco De Luca Velence Cannaregio negyedében nőtt fel, ahol fiatalon bekerült kisebb, összeszokott bűnszervezetekbe. Nem utcai bandákban mozgott, hanem zárt körökben, ahol fegyelem, pénz és erőszak uralta a rendszert.

Számtalan verekedésben vett részt – tartozások behajtásánál, üzleti vitáknál és területi konfliktusoknál. Több fegyveres rablásban is közreműködött, főként raktárak és illegális pénzszállítmányok ellen. A drogkereskedelemben is hamar szerepet kapott: terjesztést szervezett, szállítmányokat biztosított és védelmet intézett a hálózatnak.

Az autókereskedelem, a fegyverüzletek és a drog hozta meg számára az igazi pénzt. 25 évesen elegendő tőkével Los Santosba költözött, hogy ott saját érdekeltségeket építsen.

Most 26 évesen már nem csak végrehajtó, hanem szervező is – higgadt, számító és veszélyes, ha az üzlet úgy kívánja.

Italia..webp

Valentino Nero Ricci karaktertörénete:

Név: Valentino Nero Ricci
született: 1990, Naples, Italy

A sok speedtől hangulatingadozásai vannak, erősen függő.

Valentino Nero Ricci egy szegény, de kemény negyedben nőtt fel Nápolyban. Az apja kikötői rakodómunkás volt, aki sokszor keveredett illegális ügyletekbe, az anyja pedig egy kis étteremben dolgozott. Valentino már fiatalon megtanulta, hogy az utcán csak az marad talpon, aki gyorsabb és kegyetlenebb a többieknél.

16 évesen már kisebb rablásokban vett részt. Először motorokat lopott, majd fegyveres bolti rablásoknál volt sofőr. 19 éves korában történt az első komoly ügye: egy éjszakai rablás során lelőtt egy férfit, aki megpróbálta megállítani. Ez volt az első gyilkossága, de nem az utolsó.

21 évesen már egy helyi maffiacsoportnak dolgozott. Ő intézte a piszkos munkát: adósságbehajtás, megfélemlítés, fegyveres akciók. Hamar híre ment annak, hogy Valentino hideg fejjel öl. Több rivális banda tagját is ő tette el láb alól.

24 évesen egy nagy bankrablásban vett részt Milánóban. A rablás sikeres volt, de a rendőrség később elkapta. Fegyveres rablás, gyilkosság és szervezett bűnözés miatt 7 év börtönt kapott. A börtönben nem tört meg — inkább kapcsolatokat épített ki más maffiatagokkal, korrupt üzletemberekkel és politikai kapcsolatokkal.

31 évesen szabadult. Addigra már nem csak egy utcai katona volt. Pénzmosásba, adócsalásba és illegális vállalkozásokba kezdett. Hamis cégeken keresztül milliókat forgatott, miközben a háttérben továbbra is fegyveres embereket irányított.

Valentino híres lett arról, hogy mindig elegáns, nyugodt és számító. Nem kiabál, nem fenyeget feleslegesen — de amikor parancsot ad, valaki mindig meghal.

Ma Valentino Nero Ricci egy maffiacsalád vezetője. A neve a bűnözői körökben tiszteletet és félelmet jelent. Több gyilkosság, rablás és hatalmas adócsalási ügy köthető hozzá, de eddig mindig sikerült elkerülnie, hogy újra börtönbe kerüljön.

Utoljára szerkesztve:
  • Imádom
Reactions: minimal2005
Bianca Grazianoi karakter történet

származás: olasz

nyelv tudás: angol, német. olasz

drogon élek drog függő vagyok

Bianca Graziano neve suttogva terjedt az éjszakában. A város alvilágának minden zegzugában ismerték – nem azért, mert hangos lett volna, hanem mert mindenhol ott volt. Ha eltűnt egy szállítmány, ha feltörték a legbiztonságosabbnak hitt rendszert, ha egy titkos üzlet túl simán zajlott le, valahol a háttérben mindig feltűnt Bianca árnyéka. Nem ő volt a legerősebb vagy a leghangosabb, hanem a legokosabb. Kapcsolatai hálóként szőtték be a várost: informátorok, hackerek, hamisítók és csempészek mind ismerték a nevét.
Mégis, senki sem tudta pontosan, honnan indult. Egyesek szerint egy kisvárosi lány volt, aki túl gyorsan tanulta meg, hogyan működik a világ valójában. Mások szerint már eleve erre született: hideg fejjel, éles ésszel és rendíthetetlen ambícióval. Noemi számára az illegális világ nem káosz volt, hanem stratégiai játszma. Minden lépést előre látott, minden kockázatot mérlegelt. És miközben a hatóságok egyre közelebb hittek magukat, ő már három lépéssel előttük járt – láthatatlanul, érinthetetlenül, mint egy legenda, amelyről senki sem tudja biztosan, hogy valóság-e vagy csupán árnyék a falon.
Bianca Graziano – Az árnyékok királynője
Bianca Graziano neve az alvilágban suttogva terjedt. Nem azért, mert ő volt a legerősebb. Nem is azért, mert ő volt a legkegyetlenebb. Hanem mert ő volt a legokosabb.
Gyerekkor és ész
Bianca egy lepusztult kikötővárosban nőtt fel, ahol az utcák keményebbek voltak, mint az ott élő emberek szíve. Már tizenhárom évesen rájött, hogy az erőszak csak eszköz — az igazi hatalom az információ.
Miközben mások az öklüket edzették, ő az eszét. Fejben sakkozott. Megfigyelt. Tanult. Minden mozdulat mögött mintát látott.
A verekedések
Ha harcolnia kellett, gyors és könyörtelen volt. Nem csapkodott feleslegesen. Egy térdrúgás, egy könyök, egy jól időzített kitérés — és az ellenfél már a földön volt.
Nem volt a káosz híve. A verekedései rövidek voltak. Precízek. Hidegek.
Azt beszélték róla, hogy egyszer három fegyveres férfi állta útját egy raktárépületben. A villany kialudt. Tíz másodperc csend. Mire visszajött a fény, ők a földön feküdtek, ő pedig eltűnt.
Fegyverek
Bianca nem rajongott a fegyverekért, de értett hozzájuk. Tudta, hogyan kell bánni velük biztonságosan, hogyan kell szétszedni és megtisztítani őket. Számára a fegyver nem hatalom volt — hanem felelősség.
Inkább a taktikára támaszkodott: zavarás, figyelemelterelés, menekülési útvonal előkészítése. Ha lövés dördült, az már azt jelentette, hogy valaki hibázott.
A rablások
A rablásai nem voltak véresek. Ő nem bankokat fosztott ki fényes nappal. Inkább információt lopott. Adatokat. Titkokat.
Egy alkalommal egy korrupt üzletember titkos szerveréről szerzett meg bizonyítékokat, majd azokat névtelenül eljuttatta a sajtónak. Az üzletember napokon belül eltűnt a közéletből.
Biancai számára a rablás igazságszolgáltatás volt — csak más módszerrel.
Az igazi ereje
A legnagyobb fegyvere az elméje volt. Előre gondolkodott. Mindig volt „B” terve. Sőt, „C” és „D” is.
Ha sarokba szorították, nem pánikolt. Mosolygott.
Mert már órákkal korábban elültette a káosz magját.
Bianca Graziano – A láthatatlan birodalom
Bianca Graziano hatalma nem a hangerőben vagy a fegyverek számában mérődött. Az ő ereje csendes volt. Láthatatlan. De mindenhol ott volt.
A hálózat
Nem volt trónja. Nem volt koronája.
Mégis, ha kimondta, hogy egy szállítmány nem ér célba — az nem ért célba.
Ha azt mondta, hogy valaki eltűnik a városból — másnap már nem találták.
Nem azért, mert ő maga intézett mindent.
Hanem mert kiépített egy hálózatot.
Informátorok a kikötőben.
Hackerek a külvárosban.
Volt rendőrök, akik tartoztak neki egy szívességgel.
Újságírók, akik tudták, mikor kell hallgatni és mikor kell publikálni.
Ő nem uralkodott rajtuk. Inspirálta őket. Megvédte őket. És mindig fizetett — pénzzel vagy információval.
A valódi hatalom
A legnagyobb hatalma az volt, hogy mindenki alábecsülte.
Egy elegáns nő a tárgyalóasztalnál.
Egy csendes alak a bárpultnál.
Egy árnyék az utcán.
Mire bárki rájött volna, hogy ő mozgatja a szálakat, már három lépéssel előrébb járt.
Egyszer egy rivális banda megpróbálta kiszorítani a kikötőből. Nem tört ki háború. Nem dördült lövés.
Másnap a banda vezetőjének minden üzleti partnere felmondta az együttműködést.
A bankszámlái zárolva lettek.
A szállítmányai eltűntek.
Egy hét múlva térdre kényszerült.
Bianca egyetlen ujját sem mozdította nyilvánosan.
A félelem és tisztelet
Nem volt kegyetlen, de könyörtelen tudott lenni.
Aki ártatlanokat bántott, annak nem adott második esélyt.
Aki hűséges volt, annak a családját is védte.
Az emberek nem csak féltek tőle. Tisztelték.
Mert Bianca Graziano nem káoszt akart.
Rendet akart.
És ebben a rendben ő volt a középpont.

Utoljára szerkesztve:
  • Wow
Reactions: Pujaro
Matteo Vincenzo Moretti karaktertörténete

Matteo Vincenzo Moretti 1999 őszén született Szicíliában, Palermo ipari negyedének szélén, ahol a sós tengeri levegő keveredett az olaj és a rozsdás vas szagával. A család egy szűk, penészes lakásban élt egy panelház negyedik emeletén. Az apja kamionsofőr volt, gyakran hetekre eltűnt, az anyja egy kis pékségben dolgozott hajnalonként. A ház falai vékonyak voltak, a veszekedések hangosak, a pénz pedig mindig kevés. Matteo korán megtanulta, hogy aki nem kérdez, tovább él.

Gyerekként nem volt különösebben lázadó. Inkább figyelt. Megtanulta az utcák ritmusát: mikor nyit a bolt, melyik sarkon állnak a fiúk, kik azok, akiknek köszönni kell, és kik azok, akiknek jobb nem a szemébe nézni. Tizenkét évesen már csomagokat vitt egyik házból a másikba, üzeneteket adott át, és néha ő állt őrszemként a sarkon. Nem gondolta magát bűnözőnek – csak hasznosnak.

Az iskola nem érdekelte különösebben, de nem is volt buta. Jó memóriája volt, és kiválóan olvasott emberekből. Tudta, mikor kell hallgatni, és mikor kell bólintani. Tizenhat évesen otthagyta a tanulást, és egy halpiacon kezdett dolgozni. A munka kemény volt, de tiszta: hajnal, jég, vér és hallgatás. Délutánonként viszont már más jellegű feladatokat kapott – kisebb behajtások, egyeztetések, „félreértések” elsimítása.

Húszas évei elején került igazán közel a szervezethez. Nem fegyverrel a kezében, hanem jegyzetfüzettel. Számolt, rendszerezett, figyelt. Tudta, hogy a pénz útja fontosabb, mint a fegyvereké. Ha két ember között feszültség támadt, ő ült közéjük. Nem emelte fel a hangját, mégis elérte, hogy mások lehalkítsák a sajátjukat. A nyugalma volt a fegyvere.
Nem tört előre látványosan. Nem volt benne hiúság, és nem kereste a reflektorfényt. Mások hibáiból építkezett. Amikor valaki túl sokat akart, túl gyorsan, Matteo kivárt. Tudta, hogy Szicíliában az idő türelmesebb, mint az emberek. Aki siet, az hibázik. Ő nem sietett.
húszas évei végén már ő intézte a kényes ügyeket. Nem az erőszakot, hanem az egyensúlyt. Tudta, melyik vállalkozásnak kell „védelem”, melyik családnak kell segítség, és melyik ember az, akit jobb eltávolítani a sakktábláról – lehetőleg úgy, hogy senki ne lássa a lépést. Nem volt kegyetlen, de nem is volt érzelmes. A lojalitást nem szavakban mérte, hanem következményekben.

Magánélete szűk volt és zárt. Nem engedett közel magához senkit, akinek vesztenivalója lehetett miatta. Tudta, hogy ebben a világban a gyengeség nem az érzelem, hanem a kötődés. Kevés emberben bízott, és még kevesebbet engedett dönteni maga helyett.
Matteo Vincenzo Moretti nem akart hírnevet. A neve ritkán hangzott el hangosan, mégis sok ajtót kinyitott – és néhányat végleg bezárt. Nem tekintette magát jó embernek, de rossznak sem. Egyszerűen alkalmazkodott egy rendszerhez, amely nem jutalmazta az ártatlanságot.
Szicíliában nem az marad talpon, aki a legerősebb. Hanem aki a legtovább bírja csendben. És Matteo ebben volt igazán jó.
A húszas évei közepére valami elcsúszott benne. Az évek óta cipelt feszültség nem múlt el nyomtalanul. Az álmatlan éjszakák egyre gyakoribbak lettek, a csend már nem megnyugtató volt, hanem nyomasztó. Egy tárgyalás után kínálták meg először kokainnal. Nem kérdezett – csak érezni akarta, hogy újra éles és kontrollban van.
Eleinte működött. Gyorsabb lett, határozottabb, fáradhatatlannak tűnt. Aztán a szer lassan szükséggé vált. A türelme, ami addig a legnagyobb ereje volt, repedezni kezdett. Egyre hamarabb felcsattant, egy rossz szó is elég volt, hogy megkeményedjen a hangja vagy ökölbe szoruljon a keze.
Nem vált kiszámíthatatlanná – de az agresszió ott vibrált benne. Az emberei érezték a változást. Matteo, aki korábban kivárt, most néha sietett. És Szicíliában a türelem elvesztése mindig veszélyesebb, mint bármelyik ellenség.

• Kedvelés
Reactions: Bianca Graziano
Bruno Raffaele Ricci

Név: Bruno Raffaele Ricci
Született: 1993, Naples, Italy

Bruno Raffaele Ricci Nápoly egyik kemény, szegény negyedében nőtt fel a bátyjával, Valentino Nero Riccivel. Gyerekként mindig Valentino mögött járt, figyelte, hogyan tanulja meg az utcai szabályokat: tiszteletet nem adnak, azt ki kell venni. Az apjuk kikötői rakodómunkás volt, aki gyakran keveredett csempészetbe és illegális üzletekbe, az anyjuk pedig egy kis étteremben dolgozott hosszú műszakokban, hogy eltartsák a családot.

Bruno már fiatalon látta, hogy az utcán kétféleképpen lehet túlélni: erővel vagy ésszel. Valentino az erőt választotta. Bruno inkább figyelt, tanult és kivárt.

15 évesen kezdett bele kisebb illegális dolgokba. A kikötő környékén lopott telefonokat, órákat és elektronikát adott el turistáknak. Hamar megtanulta, hogyan lehet pénzt keresni kapcsolatokkal, hazugságokkal és gyors üzletekkel.

De Bruno nem volt teljesen tiszta fejű sem. Tizenhét évesen kezdett kokaint és más drogokat használni a bulikban és az utcai élet miatt. Idővel ez a szokás megmaradt nála — nem volt teljesen függő, de gyakran nyúlt hozzá, főleg stressz vagy hosszú éjszakák után.

Amikor Valentino egyre mélyebbre került a nápolyi maffiavilágban, Bruno sokszor segített neki a háttérből. Információt szerzett, embereket figyelt meg, járműveket intézett és kapcsolatokat épített ki a kikötőben.

21 évesen történt az első komolyabb ügye. Egy rivális banda megpróbált fegyvereket behozni a városba Valentino tudta nélkül. Bruno volt az, aki megszerezte az információt a szállítmányról. Valentino emberei rajtaütöttek az üzleten, és több ember meghalt a lövöldözésben. Ettől a ponttól kezdve Bruno nevét is ismerték az alvilágban.

Bruno nem kereste a balhét, de ha valaki tiszteletlen volt a Ricci névvel, nem habozott. Többször keveredett verekedésbe bárokban vagy utcán, amikor valaki rosszul beszélt a családról. Nem volt olyan kegyetlen, mint Valentino, de ha ütni kellett, ütött.

Amikor Valentino börtönbe került a milánói bankrablás után, Bruno sokkal nagyobb szerepet vállalt. Kapcsolatokat tartott fenn, pénzt mozgatott és gondoskodott arról, hogy a Ricci név ne tűnjön el az utcáról.

Valentino szabadulása után a két testvér újra együtt kezdett dolgozni. Valentino lett a félelmetes vezető és végrehajtó, Bruno pedig az, aki üzleteket szervezett, kapcsolatokat épített és intézte a pénzmozgásokat.

Bruno Raffaele Ricci ma is ugyanaz az ember maradt: elegáns, laza, néha veszélyesen nyugodt. Gyakran látható éjszakai klubokban, cigarettával és egy pohár itallal a kezében. Néha még mindig drogozik, és időnként elveszíti a fejét.

Renzo Morelli története

A nevem Renzo Morelli és 25 éves vagyok, San Ferdinandoban nevelkedtem Olaszországban.

Nem valami gazdag környék inkább olyan, ahol az ember hamar megtanulja, hogy magára számíthat. Anyám sokat dolgozott, hogy eltartson minket, apámat meg igazából alig ismertem.

Emiatt elég sok időt töltöttem az utcán haverokkal, és ott tanultam meg, hogyan mennek a dolgok.

Eleinte csak hülyéskedés volt az egész. Sokat lógtunk és kerestük a bajt néha kisebb hülyeségekbe is belekeveredtünk.

Ahogy idősebb lettem, egyre több olyan emberrel találkoztam, akik nem csak beszéltek a pénzről, hanem tényleg csinálták is. Egyik haveromon keresztül kezdtem el néha kisebb dolgokban segíteni.

Semmi nagy cucc, inkább csak csomagokat vittem el egyik helyről a másikra, vagy szóltam ha valami gyanús volt a környéken.

Idővel rájöttem, hogy ez az egész komolyabb, mint aminek először tűnt. Láttam, hogy akik a Cartelhez tartoznak, azok összetartanak és számíthatnak egymásra.

Nem arról szólt, hogy ki mennyire keménykedik, hanem hogy ki mennyire megbízható.

Én inkább figyeltem és csináltam a dolgom, mert tudtam, hogy ha valamit jól csinálok, azt észre fogják venni.

Most azért akarok csatlakozni, mert bizonyítani akarok. Nem akarok egész életemben csak egy srác lenni a sok közül az utcán.

Tudom, hogy még sokat kell tanulnom, de nem félek a munkától, és ha rám bíznak valamit, azt meg fogom csinálni rendesen.

• Kedvelés
Név:Elizabett Ricci
Kor:21 éves
Születési hely:Naples, Italy

Elizabett Ricci vagyok, a hírhedt Ricci család egyetlen lánya… a család hercegnője. Olaszország sötét utcái már a nevünktől visszhangzanak, és ahol a törvény véget ér, ott kezdődik a mi hatalmunk.

Gyerekkorom nem volt hétköznapi. Miközben más gyerekek játszottak, én már tárgyalóasztalok mellett ültem, és hallgattam, ahogy a család jövőjéről döntenek. Mindig is védve voltam – talán túlságosan is. A bátyáim, Valentino Nero Ricci és Bruno Raffaelle Ricci, mindent megtettek azért, hogy távol tartsanak a „piszkos munkától”.

Valentino volt az ész. Hideg, kiszámított, mindig három lépéssel mindenki előtt járt. Bruno ezzel szemben a család ökle volt – robbanékony, könyörtelen, és sosem habozott, ha vérnek kellett folynia. Én közöttük nőttem fel… és megtanultam, mikor kell gondolkodni, és mikor kell cselekedni.

Ahogy idősebb lettem, egyre inkább rájöttem, hogy nem akarok csak egy dísz lenni a család oldalán. Többre voltam hivatott. Titokban kezdtem el belefolyni az ügyletekbe: információkat szereztem, embereket figyeltem meg, kapcsolatokat építettem. A család drogkereskedelmi hálózata, fegyverszállítmányai és pénzmosási rendszere lassan már számomra sem volt idegen.

Az első komoly fordulópont egy rablás volt. Egy rivális család pénzszállítmánya… tökéletes célpont. Valentino terve zseniális volt, Bruno emberei pedig készen álltak. Én csak megfigyelőként voltam jelen – legalábbis ezt hitték. Amikor a helyzet elfajult, és az egyik emberünk habozott, én léptem közbe. Akkor láttam először a félelmet valaki szemében… és akkor húztam meg a ravaszt először.

Az a lövés mindent megváltoztatott.

Nem sokkal később egy árulás rázta meg a családot. Valaki a belső körből információkat adott el az ellenségeinknek. A következmények véresek voltak. Ezúttal nem volt helye hibának. Én találtam meg az árulót. Nem kiabáltam. Nem fenyegettem. Csak tettem, amit kellett. Gyorsan, tisztán… véglegesen.

Attól a naptól kezdve már nem csak a „Királynője” voltam.

A bátyáim végre más szemmel néztek rám. Nem gyerekként, nem valakiként, akit védeni kell… hanem partnerként. Valakiként, aki méltó a Ricci névhez.

Ma már én is irányítok. Üzleteket kötök, döntéseket hozok, és ha kell… vért ontok. A város alvilágában egyre többen suttogják a nevem. Vannak, akik félnek tőlem. És vannak, akik alábecsülnek.

Ők nem élnek sokáig.

Mert a Ricci családban nem számít, hogy férfi vagy nő vagy. Csak az számít, hogy mennyire vagy csibész.

És én… megtanultam, hogyan legyek az.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Név: Laura Volentere
Születési év: 2001
Születési hely: Palermo, Szicília, Olaszország
Állampolgárság: Olasz
Életkor: 25 év
Foglalkozás: Szervezett bűnözői csoport vezetője, fegyver- és drogkereskedő

Háttértörténet

Palermóban születtem, egy szegény családba, ahol hamar megtanultam, hogy a túlélés nem választás, hanem kötelező. Gyerekként láttam, hogyan tűnnek el emberek egyik napról a másikra, ha rossz ajtón kopogtatnak. Tizenévesen már nem iskolába jártam igazán, hanem kapcsolatokat építettem.

18 évesen már pénzt mostam és kisebb terítéseket irányítottam. Nem sodródtam – tudatosan léptem bele. 21 éves koromra lett nevem az utcán. Egy balul elsült leszámolás után el kellett tűnnöm Olaszországból. Nem menekültem – új pályát választottam.

Amerikai felemelkedés

Los Santosban kezdtem újra. Először csak közvetítettem: fegyver ment egyik kézből a másikba, csomagok mozogtak éjszaka. Két éven belül saját embereim lettek. Ma már én osztom ki a feladatokat.

Fegyverek, szintetikus cuccok, kokain – minden tiszta rendszerben megy. Nem káosz, hanem üzlet. Aki dolgozik nekem, pénzt keres. Aki elárul, eltűnik.

Tevékenységek Los Santosban

Fegyverkereskedelem: import és utcai terítés, főleg kelet-európai gyártmányok

Drogüzlet: LSD, kokain, saját laborból származó anyagok

Szervezett rablások: pénzszállítók, raktárak, célzott akciók – mindig terv alapján

Személyiség

Karizmatikus vagyok, de nem kedvességből mosolygok. Mindig van B-tervem. Nem kiabálok feleslegesen, mert a csendes hang sokszor félelmetesebb.

Erőszakos? Ha szükséges. Hűséges? A sajátjaimhoz igen.

25 éves vagyok. És nem azért tartanak veszélyesnek, mert nő vagyok ebben a világban – hanem mert tudják, hogy nem hibázom kétszer.

• Kedvelés
Az eső sűrű függönyként borult Nápoly fölé, mintha az ég is tudná, hogy ezen az éjszakán valami végleg megváltozik, és Lucia Giulia Chiara a kikötő szélén állva pontosan ezt érezte, bár az arcán nem látszott semmi, mert megtanulta már régen, hogy az érzelmek csak gyengeséget jelentenek egy olyan világban, ahol minden döntésnek ára van, és ahol az emberek nem tűnnek el véletlenül, hanem mert valaki úgy akarja. A kabátja zsebében egy boríték lapult, egyszerű papír, mégis súlyosabb volt bárminél, amit valaha tartott, mert nevek voltak benne, kapcsolatok, titkok, egy egész hálózat, ami túl mélyre nyúlt a város életében, és túl sok hatalmat adott azok kezébe, akiknek soha nem lett volna szabad megkapniuk. Lucia lassan végignézett a sötét vízen, és tudta, hogy ha most hátat fordít, talán még eltűnhetne, új névvel, új élettel, valahol messze innen, de azt is tudta, hogy nem ilyen ember, mert mindig is azok közé tartozott, akik nem menekülnek, hanem belépnek a tűzbe, még akkor is, ha tudják, hogy megégnek.

Egy autó motorjának hangja törte meg a csendet, mély és lassú, magabiztos, és Lucia már ebből tudta, hogy érte jöttek, nem volt kérdés, nem volt félreértés, csak az a nyugodt bizonyosság, ami akkor születik meg az emberben, amikor rájön, hogy a játék véget ért, és most már csak a következmények maradtak. Az autó megállt mögötte, az ajtó kinyílt, és léptek közeledtek, kimértek, pontosak, mintha minden mozdulat előre meg lett volna tervezve, és amikor a férfi megszólalt, a hangja túl nyugodt volt ahhoz, hogy őszinte legyen, és túl hideg ahhoz, hogy emberi. Azt mondta, Lucia Giulia Chiara, tudtam, hogy te kapod meg, és Lucia ekkor lassan megfordult, a tekintete találkozott a férfiéval, és egy pillanatra sem ingott meg, mert nem most kezdődött ez az egész, hanem évekkel korábban, döntések sorozatával, amelyek mind ide vezettek.

A férfi közelebb lépett, és azt mondta, hogy nem kell visszaadnia a borítékot, csak annyit kell tennie, hogy eltűnik vele együtt, és Lucia egy rövid, alig észrevehető mosollyal válaszolt, mert pontosan tudta, mit jelent ez, nem alku volt, hanem ítélet, és ebben a világban az ítéleteket ritkán lehetett megváltoztatni, kivéve, ha az ember gyorsabb volt, vagy könyörtelenebb. Az eső egyre erősebben esett, a víz a cipője körül gyűlt, de ő nem mozdult, mert már döntött, és amikor a férfi keze megmozdult, talán fegyverért, talán csak egy jelzésért, Lucia már előbb cselekedett, a mozdulata gyors volt és pontos, és a lövés hangja visszhangzott a kikötő üres terében, majd hirtelen minden újra csendes lett.

A férfi teste a földre zuhant, az eső lassan elmosta a vért, mintha soha nem is lett volna ott, és Lucia egy pillanatig csak állt, a kezében még mindig a fegyverrel, majd lehunyta a szemét, nem bűntudatból, hanem azért, mert tudta, hogy most lépett át egy határt, ahonnan nincs visszaút, és amikor újra kinyitotta, már nem az az ember volt, aki ideérkezett. Felvette a borítékot a földről, letörölte róla a sarat, és mély levegőt vett, mert most már nem arról volt szó, hogy túléli-e ezt az éjszakát, hanem arról, hogy mit kezd azzal a hatalommal, ami a kezébe került.

Lucia Giulia Chiara lassan elindult a sötét utcák felé, és a város ugyanúgy zajlott tovább, mintha semmi sem történt volna, de valójában minden megváltozott, mert attól a pillanattól kezdve nem ő volt az, akit üldöznek, hanem ő lett az, akitől félni fognak, és bár senki sem tudta még, a neve hamarosan suttogva terjed majd végig Nápoly árnyékos részein, történetekben, amelyekben nem lesz biztos, mi igaz és mi nem, de egy dologban mindenki egyetért majd: ha Lucia Giulia Chiara egyszer megjelenik, akkor valaki el fog tűnni.