- 2025. 05. 13.
- 40
- 78
- 21
- LS karakter
- Nancy Quintero
- LV Karakter
- Emily Fletcher
MARIO
Sziasztok, üdvözlök mindenkit. Mario a becsületes nevem, biztos sokan ismertek már fórumról a tevékenykedéseim miatt, ezen kívül a szerveren többször is sikerült tennem le azt asztalra és bizonyítanom úgy gondolom. Huszonkét éves vagyok, ezt tükrözi az értelmiségem is, szóval nem vagyok egy hülye gyerek, ebben biztosak lehettek. Én értelmiséginek vallom magam, hisz minden helyzetet nagyon jól átlátok, és alapvető intelligenciával is rendelkezek, még lehet átlagon felülivel is. Mindegy, ne ez legyen most a középpontban, beszéljünk arról miket is tevékenykedtem a szerveren. 2025 márciusában a Nemzeti Adó és Vámhivatal leaderei közt voltam Tuba vezetése alatt, ezenkívül ugyanígy 2025-ben sikerült kétszer is eljutnom a Terrorelhárítási Központ leaderségébe, ebből egyszer voltam főleader. Mind a három esetben kétségtelen, hogy az egyik legsikeresebb, és legjobban összerakott, rendezett frakciót vezethettem, hisz mindig odafigyeltem a tökéletességre, mindig odafigyeltünk arra, hogy kifogásolhatatlanak legyenek a tagjaink, és ne innen - onnan összeszedett játékosokat vegyünk be, csak azért mert haverok. Biztosítani tudom, hogy ez nem lenne másképp jelen helyzetünkben sem, sosem váltunk el rossz szájízzel a vezetőségtől amikor leadtuk esetleg a frakciót, vagy valamilyen módon vége lett közös munkánknak, úgy gondolom, hogy egy korrekt ember vagyok a szerver életében.
TIFPIX
Sziasztok Tifani vagyok, 21 éves lassacskán 22. Vendéglátásban dolgozom/dolgoztam. Szeretem az autókat, imádom őket és a jövőben ezzel is szeretnék foglalkozni. Szeretnék egy nagyon nagy célomat elérni, egy autószerelőt nyitni, amihez úgy gondolom fejlődnöm és tanulnom kell.Szeretek nyitottan gondolkodni. Azt gondolom, fontos, hogy korrekt legyek, és hogy jól tudjak együttműködni másokkal. 2 éve roleplayezem ezalatt az idő alatt nagyon sokat tanultam hogy mivel lehet szinesiteni az rp-t és hogy milyen szituációba hogyan kell reagálni. Mint többen tudják a szerven Adminisztrátori feladatkört töltöm be Tifpix néven. Akik ismernek tudják hogy egy barátságos életvidám ember vagyok szeretek viccelődni, de mellette tudok komoly lenni és szigorú is. Folyamatosan törekszem az önfejlesztésre, nyitott vagyok a visszajelzésekre, és szívesen tanulok másoktól. Úgy gondolom, hogy ezek a tulajdonságok lehetővé teszik számomra, hogy egy összetartó közösség aktív és hasznos tagja legyek.
ÖNÉLETRAJZOK
REFERENCIÁINK
Kezdjük velem, azaz Marioval,
Én relatív régóta tevékenykedem a szerveren, egy értékes, és értékteremtő játékosnak tartom magam, hiszen hálistennek úgy gondolom, hogy viszonylag sokat tettem az asztalra, és bizonyítottam részemről, sorolnám; Terrorelhárítás alleadere voltam 2025 első felében, ezek után úgyszint 2025 első felében a Nemzeti Adó és Vámhivatal frakció alleadere is lehettem, viszont a frakció elvételre került az akkori leader társaim minősíthetetlen viselkedése miatt, ekkor mentem vissza a Terrorelhárítás köreibe, itt ismét felmásztam a leaderi pozicióig, viszont itt már Főleader lettem kis idő után, hisz nekem lett átadva a frakció, itt húztam pár hónapig, úgy gondolom, hogy az akkori Terrorelhárítás volt a primeja a DawnMTA-nak, hisz sok taggal, és ez a sok tag nem innen - onnan összeszedett emberek voltak, hanem tényleg jól csinálták a dolgukat, hisz már akkoris törekedtem arra, hogy minél több értéket tudjunk teremteni mint a játékosoknak külsős szemmel, mint a frakciótagjainknak. Ezután illegál vonalra tértem, itt elsősorban a Cartel Jalisco New Generation leadere lettem, itt több fórum topic is fellelhető, amin rettentően sokat dolgoztunk, viszont úgy láttuk, hogy a játékosok nem vevőek rá, ezért váltottunk. Ezután (napjainkban) leadere voltam a Banjo Brotherhoodnak, itt viszont nem tevékenykedtünk már sokáig, hisz eluralkodott rajtunk az ötlethiány, és fájdította a fejünket, hogy a játékosbázis nem vevő ilyesfajta illegál szerepjátékra, így hagytuk. Röviden ez az én életutam a szerveren, ezekben a frakcióban mind értéket teremtettünk azt félretéve, hogy csak lövöldözzünk. Régebben adminsegéd, aztán adminisztrátori szerepet töltöttem be, négyes adminig sikerült elvinnem, ezen kívül két hete Veterán Globális moderátori címemmel dicsekedhetek.
Tifani is tartozott a Nemzeti Adó és Vámhivatal köreiben nemrégiben, Őrnagyi pozicióban volt. Ezenkívül még a Rendőrségben is sikerült eljutnia Zászlós rangig, ahol sosem volt rá panasz, úgy ahogy a rám se. (mario) Napjainkban adminisztrátori szerepet tölt be a szerveren, kettes admin jelenlegi állás szerint, ha minden jól megy a frakciópályázat bírálási határidejére már hármas lesz.
Röviden és tömören összefoglalva hármunkat, említésre méltó az, hogy mind a kettőnknek sikerült említésre méltó poziciót elérnünk a Nemzeti Adó és Vámhivatal köreiben, szóval a hozzáértésünk megvan, egyikünk leader is volt huzamosabb ideig, úgyhogy ezzel sem lenne probléma szerintem.
Kezdjük velem, azaz Marioval,
Én relatív régóta tevékenykedem a szerveren, egy értékes, és értékteremtő játékosnak tartom magam, hiszen hálistennek úgy gondolom, hogy viszonylag sokat tettem az asztalra, és bizonyítottam részemről, sorolnám; Terrorelhárítás alleadere voltam 2025 első felében, ezek után úgyszint 2025 első felében a Nemzeti Adó és Vámhivatal frakció alleadere is lehettem, viszont a frakció elvételre került az akkori leader társaim minősíthetetlen viselkedése miatt, ekkor mentem vissza a Terrorelhárítás köreibe, itt ismét felmásztam a leaderi pozicióig, viszont itt már Főleader lettem kis idő után, hisz nekem lett átadva a frakció, itt húztam pár hónapig, úgy gondolom, hogy az akkori Terrorelhárítás volt a primeja a DawnMTA-nak, hisz sok taggal, és ez a sok tag nem innen - onnan összeszedett emberek voltak, hanem tényleg jól csinálták a dolgukat, hisz már akkoris törekedtem arra, hogy minél több értéket tudjunk teremteni mint a játékosoknak külsős szemmel, mint a frakciótagjainknak. Ezután illegál vonalra tértem, itt elsősorban a Cartel Jalisco New Generation leadere lettem, itt több fórum topic is fellelhető, amin rettentően sokat dolgoztunk, viszont úgy láttuk, hogy a játékosok nem vevőek rá, ezért váltottunk. Ezután (napjainkban) leadere voltam a Banjo Brotherhoodnak, itt viszont nem tevékenykedtünk már sokáig, hisz eluralkodott rajtunk az ötlethiány, és fájdította a fejünket, hogy a játékosbázis nem vevő ilyesfajta illegál szerepjátékra, így hagytuk. Röviden ez az én életutam a szerveren, ezekben a frakcióban mind értéket teremtettünk azt félretéve, hogy csak lövöldözzünk. Régebben adminsegéd, aztán adminisztrátori szerepet töltöttem be, négyes adminig sikerült elvinnem, ezen kívül két hete Veterán Globális moderátori címemmel dicsekedhetek.
Tifani is tartozott a Nemzeti Adó és Vámhivatal köreiben nemrégiben, Őrnagyi pozicióban volt. Ezenkívül még a Rendőrségben is sikerült eljutnia Zászlós rangig, ahol sosem volt rá panasz, úgy ahogy a rám se. (mario) Napjainkban adminisztrátori szerepet tölt be a szerveren, kettes admin jelenlegi állás szerint, ha minden jól megy a frakciópályázat bírálási határidejére már hármas lesz.
Röviden és tömören összefoglalva hármunkat, említésre méltó az, hogy mind a kettőnknek sikerült említésre méltó poziciót elérnünk a Nemzeti Adó és Vámhivatal köreiben, szóval a hozzáértésünk megvan, egyikünk leader is volt huzamosabb ideig, úgyhogy ezzel sem lenne probléma szerintem.
MIÉRT MINKET?
Elsősorban is fontos számunkra a precíz munkavégzés, úgy gondoljuk, hogyha mi kapnánk meg a frakciót abban az esetben kétségtelen, hogy hibátlan és kifogásolhatatlan élményeket, és precízséget tudnánk nyújtani a játékosbázis felé, és a frakciótagjaink felé is egyértelműen. Mivel megvan mindkettőnknek a megfelelő tapasztalata, így nem elsőnek dobnának bele a mélyvízbe, így tudnánk kezelni a helyzeteket megfelelően. A játékosbázisnak nem kellene félnie az új vezetőségtől, hisz jómaga Mario a frakció főleadere volt sokáig, és a Tifani sem most kezdett el ezzel foglalkozni, így drasztikus változások nem lennének ilyen téren, menne ugyanúgy megszokottan tovább. Mivel számunkra nagyon fontos a korrektség, így szóba sem jöhetne, hogy valaki azért kerül előtérbe a frakcióban, és azért lép hamarabb rendfokozatokat mert ismerjük, vagy mert jóba vagyunk vele, mi ezt teljesen kizárnánk, és elkülönítenénk a magánéletünket és a barátainkat a frakcióvezetéstől, hisz szeretnénk ha ugyanannyi eséllyel indulhatna mindenki a vezetésünk alatt. Fontos megjegyezni azt is, hogy mindhármunknak megvannak a jó, és a rossz tulajdonságai is egyaránt, viszont próbálnánk ennek is teret adni a frakción belül, és nem lenne mindenkinek megkötve a keze, és azonnal szankciónálva, ha valamit elront esetleg, vagy nem úgy csinálja ahogy kéne, arra törekednénk leginkább, hogyha a tagok hibáznak, akkor azon javítsanak, és tanuljanak belőle, ne egyből a fejükhöz legyen vágva amit csináltak, mert mindenki emberből van, és aki dolgozik az hibázik, mondhatnánk úgy is, hogy aki játszik az hibázik bizonyos esetekben. A frakciónak tudnánk biztosítani stabil weboldalt, és a frakciófejlesztések is simán mennének, átlagon felül tudnánk mutatni a játékosoknak, hisz Mario nagyon régóta foglalkozik 3D modellezéssel, illetve mappolással. Ez stabil pont lenne, hisz ezeket tudnánk nyújtani már a legelejétől mind a frakciótagjainknak, mind a játékosoknak.
MIÉRT NE MINKET? Elsősorban is fontos számunkra a precíz munkavégzés, úgy gondoljuk, hogyha mi kapnánk meg a frakciót abban az esetben kétségtelen, hogy hibátlan és kifogásolhatatlan élményeket, és precízséget tudnánk nyújtani a játékosbázis felé, és a frakciótagjaink felé is egyértelműen. Mivel megvan mindkettőnknek a megfelelő tapasztalata, így nem elsőnek dobnának bele a mélyvízbe, így tudnánk kezelni a helyzeteket megfelelően. A játékosbázisnak nem kellene félnie az új vezetőségtől, hisz jómaga Mario a frakció főleadere volt sokáig, és a Tifani sem most kezdett el ezzel foglalkozni, így drasztikus változások nem lennének ilyen téren, menne ugyanúgy megszokottan tovább. Mivel számunkra nagyon fontos a korrektség, így szóba sem jöhetne, hogy valaki azért kerül előtérbe a frakcióban, és azért lép hamarabb rendfokozatokat mert ismerjük, vagy mert jóba vagyunk vele, mi ezt teljesen kizárnánk, és elkülönítenénk a magánéletünket és a barátainkat a frakcióvezetéstől, hisz szeretnénk ha ugyanannyi eséllyel indulhatna mindenki a vezetésünk alatt. Fontos megjegyezni azt is, hogy mindhármunknak megvannak a jó, és a rossz tulajdonságai is egyaránt, viszont próbálnánk ennek is teret adni a frakción belül, és nem lenne mindenkinek megkötve a keze, és azonnal szankciónálva, ha valamit elront esetleg, vagy nem úgy csinálja ahogy kéne, arra törekednénk leginkább, hogyha a tagok hibáznak, akkor azon javítsanak, és tanuljanak belőle, ne egyből a fejükhöz legyen vágva amit csináltak, mert mindenki emberből van, és aki dolgozik az hibázik, mondhatnánk úgy is, hogy aki játszik az hibázik bizonyos esetekben. A frakciónak tudnánk biztosítani stabil weboldalt, és a frakciófejlesztések is simán mennének, átlagon felül tudnánk mutatni a játékosoknak, hisz Mario nagyon régóta foglalkozik 3D modellezéssel, illetve mappolással. Ez stabil pont lenne, hisz ezeket tudnánk nyújtani már a legelejétől mind a frakciótagjainknak, mind a játékosoknak.
Térjünk akkor a legérzékenyebb, és legnehezebb témára nekünk egyben, mert ugye ide azt irná az emberek legtöbbje, hogy hát, ilyen nincs. Viszont mindenkinek van, csak sokan nem ismerik be önmaguknak, mindegy igazából mert ez most nem egy lelki segítségnyújtás, hanem hogy miért ne minket? Tulajdonságaink szerint fogjuk ezeket írni, elsősorban kezdjük Marioval, hamar ingerült, könnyen felbosszantható és amit még ide sorolhatnánk, az a túlzott kontroll vágy, ennek megvan a jó és rossz oldala is, rendet tart, és csökkenti a hibák esélyét, viszont ez sok esetben kényelmetlen lehet. Tifpix makacs, és hamar ingerültté válik, nagyon egyszerűen felhúzható ha az a cél, viszont ezen kívül nem sorolható ide olyan dolog, amely nagy hangot kaphatna.
Összességében: Lehet ez nem egy olyan volumenű dolog, ami ekkora hangot érdemelne, viszont mi úgy gondoljuk, hogy a tökéletességet csak úgy lehet elérni, ha szigor van, és sokaknak ez rettentően kényelmetlen helyzetet idéz elő, merthogy mégis hogy gondoljuk, hogy egy játék szerveren ilyen szigorúan bánunk a játékosokkal, és miért vesszük ilyen komolyan, sajnos ez valamilyen szinten megérthető, mert mégis csak egy játékszerverről van szó, viszont szeretnénk törekedni tényleg arra, ha mindenki egyszerre kényelmesen is érezné magát, de viszont ezek mellett pedig örülnénk annak is, ha utánozhatatlan színvonalú frakciót tudnánk megteremteni.
CÉLJAINK
Ahogy az érveléseink fülnél is kifejtettem, célunk nem csak, hogy egy rendkívül összetartó közeget hozzunk össze, hanem az is, hogy tagjainkat egy magasabbra szintre emeljük, mint élmény szinteket, mint tudás szintjén. Szeretnénk, hogyha amelett, hogy a játékos karaktert alakíthat, és nincsen megkötve a keze sem szerepjáték terén, ezek mellett nyugodtan segítséget kérhessen, vagy megkötés nélkül kérdezhessen, mindhárman rendkívül segítőkészek vagyunk ilyen téren, és megosztóak. Szeretnénk, ha a frakció tagjaink a csatlakozásuk után tanulhatnának új dolgokat nálunk, és magasabb szinten folytathatnák esetleg a frakcióból való kilépésük után a szerveren való játszás, és ezt a tudást ugyanolyan segítőkészen adják át játékostársaiknak, mint ahogy mi adtuk át nekik. Szeretnénk egy minőségi, utánozhatatlanul jó csapatot, és egy remek frakciót nyújtani a játékosbázisnak, hogy élmény lehessen a játék velünk tagjainkkal, és leaderekkel. Napestig tudnék még mesélni a frakció céljáról, viszont a legfontosabb még mindig az számunkra, hogy egy olyan frakciót tudjunk alakítani a szerverre, ami megismételhetetlen más számára, és egyben tanítja is a játékosokat.
FRAKCIÓ FELÉPÍTÉSE
ALOSZTÁLYOK
A frakcióban az alapvető alosztályok lennének jelen, amik a következőek:
Adóigazgatóság
Ez az osztály az adók és járulékok kezeléséért felel. Röviden: ők intézik az adózással kapcsolatos ügyek nagy részét. Ez a szerveren úgy néz ki, hogyha van egy céged ők felelnek azért, hogy leadózd a jövedelmedet, és rendben legyen a céged háttere.
MERKUR
A MERKUR lényegében a gyökere mindennek a frakcióban, hisz ha nem adózik a céged, akkor ők mennek érted, nagyobb akciókhoz bevethetőek, és lényegében ők mennek ki a terepre, nem a hallgatók, és nem a sima általános vámosok. Nagykaliberű fegyverekkel rendelkeznek, és speciális autókkal, több dologhoz kapnak hozzáférést.
Belső Ellenőrzési Osztály
Ez az osztály a Nemzeti Adó és Vámhivatal “önellenőrzés”-ét szolgálja, legfőbb dolguk, hogy a belső szabályok betartását ellenőrizzék, bizonyos esetekben változtassanak, és közbelépjenek akár egy igazoltatás v. bevetés során, amennyiben nem megfelelő eljárást tanusít a frakciótag.
Központi Nyomozó Főosztály
Az osztály a nagyértékű költségvetési csalásokkal foglalkozik, fehérgalléros bűncselekmények. Ez az osztály összeköthető valamilyen szinten az Adóigazgatósággal, hisz ők járnak utána a dolgoknak, és ők tartják szemmel a frakciónál bejelentett cégedet, hátterét. Ők szállnak be hozzád számlát kérve, ha nem tudsz adni, akkor bizony bajban vagy. Röviden összefoglalva egyébként a Nemzeti Nyomozó Iroda kistestvérének mondható.
Szanitéc
Ezen osztály működése igazából roppant egyszerű, minden frakcióban ugyanazt a tevékenységet látja el, ahol nálunk sincs másképp. Esetleges szolgálat alatt baleseten tud segédkezni, vagy bizonyos esetekben a terepen, ha megsérül a célszemély, vagy vámhivatal, vagy esetleg társszerv tagja.
Ez az osztály az adók és járulékok kezeléséért felel. Röviden: ők intézik az adózással kapcsolatos ügyek nagy részét. Ez a szerveren úgy néz ki, hogyha van egy céged ők felelnek azért, hogy leadózd a jövedelmedet, és rendben legyen a céged háttere.
MERKUR
A MERKUR lényegében a gyökere mindennek a frakcióban, hisz ha nem adózik a céged, akkor ők mennek érted, nagyobb akciókhoz bevethetőek, és lényegében ők mennek ki a terepre, nem a hallgatók, és nem a sima általános vámosok. Nagykaliberű fegyverekkel rendelkeznek, és speciális autókkal, több dologhoz kapnak hozzáférést.
Belső Ellenőrzési Osztály
Ez az osztály a Nemzeti Adó és Vámhivatal “önellenőrzés”-ét szolgálja, legfőbb dolguk, hogy a belső szabályok betartását ellenőrizzék, bizonyos esetekben változtassanak, és közbelépjenek akár egy igazoltatás v. bevetés során, amennyiben nem megfelelő eljárást tanusít a frakciótag.
Központi Nyomozó Főosztály
Az osztály a nagyértékű költségvetési csalásokkal foglalkozik, fehérgalléros bűncselekmények. Ez az osztály összeköthető valamilyen szinten az Adóigazgatósággal, hisz ők járnak utána a dolgoknak, és ők tartják szemmel a frakciónál bejelentett cégedet, hátterét. Ők szállnak be hozzád számlát kérve, ha nem tudsz adni, akkor bizony bajban vagy. Röviden összefoglalva egyébként a Nemzeti Nyomozó Iroda kistestvérének mondható.
Szanitéc
Ezen osztály működése igazából roppant egyszerű, minden frakcióban ugyanazt a tevékenységet látja el, ahol nálunk sincs másképp. Esetleges szolgálat alatt baleseten tud segédkezni, vagy bizonyos esetekben a terepen, ha megsérül a célszemély, vagy vámhivatal, vagy esetleg társszerv tagja.
LEADEREK, ALLEADEREK, TAGOK
Tifpixet szeretnénk a frakció főleaderének illetve Mario alleader, viszont ezen kívül is készültünk, hisz vannak már előre összehívott frakció tagjainak, akikről tudjuk, hogy megbizhatóak, és probléma nélkül végzik munkájukat, viszont a legelső dolgunk az lenne, hogy meghirdessünk egy tagfelvételt, hogy más játékosok is esélyt nyerhessenek bekerülni.
TAGFELVÉTEL
A frakcióban a tagfelvétel jelentkezési lap alapján működne, azon kívül elérhető lenne még az átjelentkezés másik frakcióból, vagy a beajánlás.
a) Jelentkezési lapos tagfelvétel az úgy néz ki, hogy ciklusok vannak hirdetve, és annak keretein belül tudnak a játékosok jelentkezni, hogyha megfeleltek a követelményeknek, amik észrevehetően felvannak tüntetve mindenhová.
b) Az átjelentkezés másik frakcióból az pedig úgy néz ki, hogy ha elértél egy társszervezetben például egy Zászlós rendfokozatot, és te úgy döntenél, hogy átszeretnél jelentkezni a Nemzeti Adó és Vámhivatal köreibe, akkor abban az esetben a leadereddel egyeztetsz, majd egy privátban megkeresés után egy szintfelmérőt kell kitöltened, ahol meglátjuk hogy remekelsz, viszont ilyenkor is benne van, hogy nem tartjuk elégnek a tudásod, és ezt elutasítjuk, ilyenkor az előttelévő frakciódra van bízva, hogy megtart e vagy sem.
c) A beajánlás a legegyszerűbb ezek közül, van egy haverod bent a frakcióban, és ő úgy véli, hogy megfelelnél a követelményeknek, és tudod nyújtani az elvárakat, ebben az esetben ugyanúgy ciklusokon keresztül lehet, amit mi hirdetünk meg a frakción belül, ilyenkor egy rövid meghallgatásra kerül sor, ha ott is megfelelsz akkor bekerülsz a frakcióba, viszont fontos megjegyezni, hogy a haverod aki beajánl a frakcióba bizonyos ideig, ez lehet egy hónap, lehet egy hét, ez mindig más, viszont a lényeg, hogy ő felelősséget vállal érted, szóval ha valamit elrontasz, ugyanúgy kap érte az is aki beajánlott, mint ahogy te, akit beajánlottak.
RANGLÉTRA A FRAKCIÓBAN
A rendfokozatokat a frakcióban történő aktivitás, és a tagok által nyújtott minősége szabná meg, kvázi aki jó szerepet nyújt, és megfelelően végzi a munkáját, viszonylag aktívan, előnyben részesülhet a ranglétrán azzal szemben, aki például 3 naponta jár fel.
A rendfokozatokat a frakcióban történő aktivitás, és a tagok által nyújtott minősége szabná meg, kvázi aki jó szerepet nyújt, és megfelelően végzi a munkáját, viszonylag aktívan, előnyben részesülhet a ranglétrán azzal szemben, aki például 3 naponta jár fel.
MEETINGEK ÉS A KÖVETELMÉNYEK
A frakcióban a meetingek hetente történne minden vasárnap 18:30-kor, ez mindig továbbítva lenne a frakciótagok felé a discord szerveren. A meetingen mindig az aheti dolgokat beszélnénk át, ha valakire panaszkönyv érkezett, ha valaki szankciót kapott, vagy esetleg olyan dolog amit a szerver vezetőségétől kapunk visszajelzés, vagy mi észlelünk frakcióleaderként. És akkor beszéljünk a követelményekről, amit mi frakció leaderként elvárunk mint a frakciótagjainktól, mint a leendő frakciótagjainktól.
- Hetente legalább 500 játszott perc.
- Aktív discord használat és mikrofon.
- Min. 16 életév. [eltekinthető].
- 3.000 játszott perc a szerveren.
A frakcióban a meetingek hetente történne minden vasárnap 18:30-kor, ez mindig továbbítva lenne a frakciótagok felé a discord szerveren. A meetingen mindig az aheti dolgokat beszélnénk át, ha valakire panaszkönyv érkezett, ha valaki szankciót kapott, vagy esetleg olyan dolog amit a szerver vezetőségétől kapunk visszajelzés, vagy mi észlelünk frakcióleaderként. És akkor beszéljünk a követelményekről, amit mi frakció leaderként elvárunk mint a frakciótagjainktól, mint a leendő frakciótagjainktól.
- Hetente legalább 500 játszott perc.
- Aktív discord használat és mikrofon.
- Min. 16 életév. [eltekinthető].
- 3.000 játszott perc a szerveren.
FRAKCIÓ FELÉPÍTÉSE 1.2
| Hallgató | Alapismeretek elsajátítása, taktikák megismerése. |
| Őrmester | Alapismeretek elsajátítása, taktikák megismerése. Felkészülés a törzsőrmester vizsgára. |
| Törzsőrmester | További tudás elsajátítása. Őrmestereknek példamutatás, segítségnyújtás. Felettesek parancsainak betartása. |
| Főtörzsőrmester | Törzsőrmestereknek, őrmestereknek példamutatás, segítségnyújtás. Feletteseik segítése. |
| Zászlós | Tapasztalatok megosztása az őrmesterekkel, az ő munkájuk felügyelése. Feletteseik segítése. |
| Törzszászlós | Őrmesterek ellenőrzése, igazoltatás, felettesek parancsainak követése |
| Főtörzszászlós | Őrmesterek ellenőrzése, igazoltatás, felettesek parancsainak követése |
| Hadnagy | Tisztikar tagja. Felügyeli az állományt, a fegyelmezettséget. Magasabb rendfokozatú ember hiányában az ő szava döntő. Kiképzést tarthat, kiképző rang nélkül is. |
| Főhadnagy | Tisztikar tagja. Feladatköre megegyezik a hadnagyéval, |
| Százados | Tisztikar tagja. Feladatköre megegyezik a főhadnagyéval. |
| Őrnagy | Tisztikar tagja. Feladatköre megegyezik a főhadnagyéval. Vezérkar segítése, asszisztálása. |
| Alezredes - Ezredes | Tisztikar tagja. Feladatköre megegyezik a főhadnagyéval. Vezérkar segítése, asszisztálása. |
| Dandártábornok | Kiképzés megtartása, állomány ellenőrzése, nagyobb akciók vezetése, cégek regisztrálása, adócsalók lebuktatása, korrupció megfékezése, előléptetés, lefokozás, rendvédelmi szervezetekkel való kommunikáció |
| Vezérőrnagy | Kiképzés megtartása, állomány ellenőrzése, nagyobb akciók vezetése, cégek regisztrálása, adócsalók lebuktatása, korrupció megfékezése, előléptetés, lefokozás, rendvédelmi szervezetekkel való kommunikáció RSZSZ tag. |
| Altábornagy | Kiképzés megtartása, állomány ellenőrzése, nagyobb akciók vezetése, cégek regisztrálása, adócsalók lebuktatása, korrupció megfékezése, előléptetés, lefokozás, rendvédelmi szervezetekkel való kommunikáció RSZSZ tag. |
KIKÉPZÉSEK
A kiképzések a frakcióban úgy néznének ki, hogy az erre létrehozott alosztályunk, azaz a kiképző alosztály tagjainak lehetőségük lesz kiképzéseket tartani az egész állomány számára, persze az alosztály parancsnok engedélyével, és beleegyezésével, egy kiképzés úgy nézne ki, hogy a kiképzőtiszt elsősorban megtervezi teljes egészében a kiképzést, amennyiben szükséges hozzá leaderi asszisztáció abban az esetben felkeres egy leadert, és vele is egyeztet, ilyenkor amikor a kiképzés teljes egészében megvan tervezve elméletileg és gyakorlatilag is, akkor discordon az erre létrehozott szobában a kiképző értesíti a frakciótagokat a kiképzés időpontjáról, menetéről, és leirásáról. A kiképzőink a tartott kiképzések száma után minden héten a meetingen ezt összeszámolva juttatásban részesülnének, abban az esetben amennyiben minden gördülékenyen ment, és nem volt probléma. Fontos számunkra, hogy a frakciótagjaink ne nulla tudással induljanak el egy behatolásra, vagy éppen egy üldözésre, és a rendvédelmi társszervek hátráltatása helyett az előnyhöz juttatása legyen a cél. Szeretnénk, ha a tagjaink mindig a szerverszabályzatnak megfelelően járnának el, ezért a kiképzéseken olyan témákat is felhoznánk, amiben például lehet hibázni, de nem érdemes a későbbi szankciók miatt, hogy itt is legyen lehetősége tanulni a játékosoknak, ne csak ő adjon nekünk, hanem mi is adjunk neki a szerveren az egyik legfontosabb dologból, a tudásból. Amennyiben a frakciót mi kapjuk meg, abban az esetben örömmel értekeznének a kiképzőink többi frakcióleaderrel esetleges közös kiképzésekről, ahol a többi frakció tagjai is tudnának tanulni, okulni, és segíteni egymást. Persze azért ezeknél mélyebbre is mennénk a kiképzések során, a játékosokat a frakciónkban nem csak helyesen eljárni tanítanánk meg különböző esetekben, hanem roleplayezni is. Nálunk nagy kulcsfontosságú dolog, hogy a frakcióban tartózkodó játékosok minőségi szerepjátékot tudjanak nyújtani a többi játékos számára a szerveren, és ne csak berakják őket a cellába, ha esetleg lövöldözés után nem úgy jött ki a lépés nekik, szeretnénk, ha a többi játékosnak idézőjelesen élményt nyújtana, ha elkapják, és nem csak szomorúsággal töltené el, hogy megint elkapták. Tanulhatnánk új dolgokat nálunk a játékosok, és ezért kerítenénk ekkora figyelmet a kiképzésekre a frakcióban.
HIBAPONTOK ÉS PLUSZPONTOK
Beszéljünk elsőnek a pozitív oldaláról, azaz a pluszpontokról. Ez nálunk mindenféleképpen aktivitás, és teljesitményfüggő dolog. Pluszpontot a legegyszerűbben úgy szerezhetnek a tagjaink, hogy kiképzéseken vesznek részt, három darab kiképzés után a játékos automatikusan kap egy pluszpontot, három plusz pont után tud kiváltani a weboldalon egyedi dolgokat, például a profiljára egy kis titulust, minden egyes pluszpont -2 nap a következő rangupjából, amiknek fix idejük van, ez Hadnagyra magától értetődően nem érvényes, hisz nincsen fix ideje. És akkor jöjjön a hibapont, egy már kicsit kényesebb téma, hisz senki nem szeretne egyértelműen hibapontot kapni, a hibapont úgy néz ki, hogyha nem tudod teljesíteni a kötelezőek egyikét, példának okáért a heti ezer percet, és ezt nem jelzed inaktivitásként, vagy egy leaderrel nem beszéled ezt meg, abban az esetben hibapontot kapsz, ez +2 nap a következő rangupig, két hibapont után autójogosultságok megvonása, a harmadik hibapont után viszont kirugás következik a frakcióból, a programban automatikusan megvan csinálva, hogy havonta lejárjon a hibapont, így ha van két hibapontod, de egy hónapig nem csinálsz semmi rosszat, abban az esetben már csak egy lesz, hisz a program leveszi automatán magától, mert elévül.
KITÜNTETÉSEK
Szóval, a kitüntetések lényegében annyit takar, hogy minimálisan összeköthető a pluszpontokkal, nyolc darab pluszpont után jogodban áll megigényelni egy bronz medált, és utána léphetsz feljebb vezetőség döntése alapján.
Medálok:
ARANY MEDÁL - Jelvényben [AM]-ként szerepel.
EZÜST MEDÁL - Jelvényben [EM]-ként szerepel.
BRONZ MEDÁL - Jelvényben [BM]-ként szerepel.
Nézzük akkor fentről lefelé, hogy mihez is kapsz jogosultságot, és hogy tudod ezeket elérni;
- ARANY MEDÁL - Ezt csakis leaderi poziciótól lehet kiosztani indokolt esetben.
Jutalmak: Leaderi autóhoz való hozzáférés és 20.000.000$
- EZÜST MEDÁL - Bronz medálról lehet felugrani ide, leaderi döntés alapján.
Jutalmak: 1 hónap leaderi autóhoz való hozzáférés és 10.000.000$
- BRONZ MEDÁL - 8 pluszpont, leaderi beleegyezés.
Jutalmak: 1 hét leaderi autóhoz való hozzáférés és 5.000.000$
Medálok:
ARANY MEDÁL - Jelvényben [AM]-ként szerepel.
EZÜST MEDÁL - Jelvényben [EM]-ként szerepel.
BRONZ MEDÁL - Jelvényben [BM]-ként szerepel.
Nézzük akkor fentről lefelé, hogy mihez is kapsz jogosultságot, és hogy tudod ezeket elérni;
- ARANY MEDÁL - Ezt csakis leaderi poziciótól lehet kiosztani indokolt esetben.
Jutalmak: Leaderi autóhoz való hozzáférés és 20.000.000$
- EZÜST MEDÁL - Bronz medálról lehet felugrani ide, leaderi döntés alapján.
Jutalmak: 1 hónap leaderi autóhoz való hozzáférés és 10.000.000$
- BRONZ MEDÁL - 8 pluszpont, leaderi beleegyezés.
Jutalmak: 1 hét leaderi autóhoz való hozzáférés és 5.000.000$
FELADATKÖRÜNK
A frakciónak a feladatkörébe a következőek tartoznak: Felkérésekre való reagálás, csalás, cégekkel kapcsolatos dolgok, adóztatás, ellenőrzés, pénzügyi dolgok kezelése (csak az erre kinevezett személyeknek)
Kiemelt figyelmet kapnak:
- Pénzügyi csalások
- MERKUR számára a terep, társszervek asszisztálása
- KNyF részére a nyomozás megfelelő keretek között
- Cégek ügyeinek intézése, kézben tartása.
Amit tudunk jelenleg nyújtani:
- Előkészült dokumentumok az alosztályoknak.
- Teljesen kész frakció discord.
- Kész weboldal a frakció számára.
- Előkészült dokumentumok az alosztályoknak.
- Teljesen kész frakció discord.
- Kész weboldal a frakció számára.
FRAKCIÓSZABÁLYZAT
I. Általános szabályok:
- A rádiózás szolgálatban kötelező használni, voice rádiózást komolyan vesszük a funolás tilos.
- Társainkkal nem bánunk lekezelően, és nem tesózunk szolgáltaban, nem haverok hanem "munkatársak" vagytok.
・Kötelező heti 500 perc!
・A szabályzatot minden frakciótagnak kötelessége betartani, beosztástól függetlenül! A szabályzat nem tudása nem mentesít a büntetés alól!
・Tilos a TGF-el kapcsolatos zaklatás!
・Tilos ranglépéssel zaklatni a leadereket!
・A frakcióba való belépéskor őrmester rendfokozatban kezdesz, majd a belépést követő 5. aktív napodon tehetsz törzsőrmesteri vizsgát. A vizsgát ezután alapvetően 1 hét múlva próbálhatod újra, de ezen módosíthat a vizsgát bíráló személy. A 3. bukás után eltávolításra kerülsz a frakcióból.
・Tilos kiadni belsős információt a frakcióból, mind discord, mint f3.
・Tilos az IC és OOC feszültségkeltés, közösségromboló hozzáállás!
・Tilos kiadni a rádiófrekvenciát!
・Civil személyeket a központba beengedni szigorúan tilos, kivéve tiszti engedéllyel. Kivételt képez ha az RP szituáció megköveteli.
・Bármilyen frakciótól kapott itemmel visszaélni tilos!
・Amennyiben a NAV tagja vagy nem tartózkodhatsz más frakcióban.
・Beajánláskor a beajánlott személyért felelősséget kell vállalni!
・Ha adminjailt vagy kitiltást kaptál, köteles vagy ticketet nyitni róla Discordon.
・Névváltás esetén szintén ticketet kell nyitnod.
・Meetingeken kötelező a részvétel! Amennyiben nem tudsz részt venni egyen, azt jelezned kell ticketben.
・Amennyiben háromnál több napot nem tudsz a szerveren lenni, úgy azt köteles vagy jelezni ticketben.
・Tilos bármilyen illegális cselekvés minden formája amíg a frakció tagja vagy! Ez főleg IC-re vonatkozik, de például ha egy terrortámadásban veszel részt, az OOC is szereptévesztés.
・Tiszteletet mind IC, mind OOC add meg frakciótársaidnak!
・Kötelező a frakcióban legalább 1 aktív hónapot eltölteni! Ellenkező esetben frakciójump adminjailben részesülsz. (150 perc)
・Ha valamit rosszul csinálsz, figyelmeztetést kaphatsz érte. 3 figyelmeztetés esetén eltávolítunk a frakcióból.
SKINEK
VÉGSZÓ
Szeretnénk megköszönni mindenkinek aki elolvasta a pályázatot, és figyelmet fordított rá. Azoknak is szeretnénk megköszönni akik bizalmat szavaznak nekünk ebben a körben is, és reméljük, hogy lesz lehetőségünk még frakció leaderként beszélni veletek.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek aki elolvasta a pályázatot, és figyelmet fordított rá. Azoknak is szeretnénk megköszönni akik bizalmat szavaznak nekünk ebben a körben is, és reméljük, hogy lesz lehetőségünk még frakció leaderként beszélni veletek.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)