Demet, Nati - NAV pályázat

• Thread starter Thread starter demet.
  • Start date Start date
  • Válaszok 27
  • Látta 2026
Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

demet.

Újonc
2025. 03. 16.
22
18
LS karakter
bobby delgado

4PqxIwt.png

Nemzeti Adó-és Vámhivatal
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frakció célja, hogy a szerveren egy komoly, háttérben is dolgozó, mégis meghatározó állami szervezetet képviseljen, több RP lehetőség létesítésével.
A klasszikus utcai rendfenntartás mellett, a gazdasági bűnözés elleni fellépés, adóelkerülés, pénzmosás, csempészet és korrupció felderítése RP alapon is tervezünk mozogni.
A frakció gazdasági bűnözési részlege, működése titkosabb, nyomozásközpontú, sok IC adminisztrációval, lehallgatásokkal, razziákkal és más frakciókkal (Rendőrség, stb.) való együttműködéssel történne.

I. VEZÉRKARI CURRICULUM VITAE
Bobby Delgado
Születési hely, idő: San Fierro, 1990.03.21
Állampolgárság: USA
Szakmai tapasztalat

AngelPine Polgárőrség - polgárőr, járőrvezető
2015.03.18 - 2017.04.16
Oktatás, képesítések
San Fierro Közszolgálati Egyetem –rendészettudományi kar
2009 - 2013

Brooklyn Prescott
Születési hely, idő: Liberty City, 1996.02.12
Állampolgárság: USA
Szakmai tapasztalat

Közlekedési és Építési minisztérium
2020.03.22-2022.12.10
DigitalDen üzletvezető
2015.03.18 - 2017.04.16
Oktatás, képesítések
Liberty City Közgazdasági és külügyi Egyetem – pénzügyi, számvitel kara
2014 - 2018
Rendészeti, közbiztonságú szakirányú továbbképzés - Los Santos
2018 - 2019

II. ÁLLOMÁNYFELÉPÍTÉS, HIEARCHIA

A frakcióban lévő alosztályokat, beosztásokat úgy tervezzük alakítani, hogy a szerveren levő RP igényeket ki tudjuk elégíteni. Fontosnak tartjuk, hogy az RP lehetőséget megadjuk minden játékosnak, és kellemes időtöltést töltsünk egymással. A frakció, mint szervezet egy szigorúbb, RP orientáltabb frakcióként van elképzelve, ahol a szűrést és a szerverszabályokat komolyan és pontosan vesszük.

QcNbrei.png

NAV BŰNÜGYI FŐIGAZGATÓSÁGA KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐOSZTÁLY

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztály pénzügyőreinek mindennapja jellemzően adminisztratív elemzésekkel és terepmunkával indul. A beérkező jelentések, adókimutatások és bejelentések, gyanús tranzakciók feldolgozásával koordinálnak akciókat és adó-ellenőrzéseket Los Santos térségében.

• A mindennapi feladatvégzésekbe tartoznak az alábbiak:
  • Fedett és titkos műveletek
  • Civil fedésben végzett információgyűjtés, megfigyelések, lehallgatások (RP keretek között).
  • Razziák és célzott akciók
  • Más frakciókkal (PD, TEK) közösen végrehajtott ellenőrzések, lefoglalások.
  • Vám- és jövedéki ügyek kezelése
  • Csempészet, illegális áruforgalom és jövedéki visszaélések feltárása.
  • Határellenőrzés
  • Határcsempészet, embercsempészet felderítése.
  • Hosszútávú nyomozások lefolytatása
  • Megfigyelések kihelyezése, bizonyítékok gyűjtése, aktázás.
  • Gazdasági bűncselekmények felderítése
  • Adócsalás, pénzmosás, költségvetési csalás, fiktív számlázás és korrupció kivizsgálása.

A KNYF hierarchikus felépítésben működik,ahol a pontosság, titoktartás és fegyelem kiemelt szerepet kap. A pénzügyőrök folyamatos belső értékelés alatt állnak, előrelépésük a szakmai munkájuk minőségétől függ.

TdJ2VcO.png

NAV RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁGA

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Rendészeti Főigazgatóságának szerepe a közrend fenntartása, valamint járőrszolgálat teljesítése szükséglet szerint, ahogy az beleillik az RP környezetbe. A közúti igazoltatások, körözöttek kiszűrése érdekében történő ellenőrzések, valamint vállalkozások ellenőrzése.

• Közúti ellenőrzések,
  • Vállalkozások ellenőrzése,
  • Körözöttek kiszűrése érdekében történő igazoltatások,
  • Közlekedésrendészeti feladatok elvégzése.

A NAV Rendészeti főigazgatósága hierarchikus, beosztotti felépítésben működik, ahol a pontosság, igazságos döntéshozatal és a törvényes intézkedések formálják a mindennapot.

rKWZ0TS.png

NAV HATÁRRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁGA

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Határrendészeti Főigazgatóságának szerepe a határellenőrzés felülvizsgálása, csempészek előállítása, valamint illegális tudat módosítószerek, fegyverek lefoglalása.

• Kábítószer, lőfegyvercsempészés ellen való fellépés,
  • Illegális határátlépés ellen való fellépés.
  • Határellenőrzés végrehajtása,
  • Okiratok ellenőrzése,
  • Csempészet ellen való fellépés, kiszűrés

A Határrendészeti Főigazgatóság vezénylésszerűen tevékenykedik országszerte levő határátkelőknél.

nBs4wpG.png

NAV MERKUR BEVETÉSI FŐIGAZGATÓSÁGA

A MERKUR Bevetési Egység a Nemzeti Adó- és Vámhivatal operatív–taktikai alosztálya, amely a magas kockázatú NAV-nyomozások végrehajtási oldalát biztosítja..

• veszélyes elfogások biztosítása,
  • razziák és lefoglalások végrehajtása,
  • NAV nyomozóinak védelme éles helyzetekben.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal MERKUR osztálya a NAV pénzügyőrök 112-je. A pontos, precíz és professzionális koordináció és fegyverismeret garantálja a szervezet sebezhetetlenségét.

VDTg8gD.png

NAV HUMÁNPOLITIKAI FŐOSZTÁLYA

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Humánpolitikai Főosztályának szerepe a toborzások, állomány szerinti képzése, továbbképzése.

• Toborzással és integrációval kapcsolatos teljeskörű ügyintézés,
  • Fiktív emailek, Discord megkeresésekre való válaszadás,
  • Jelentkezések bírálása,
  • Szervezeti képzés, kiképzés lebonyolítása,
  • Vizsgáztatás,
  • NAV kézikönyv kezelése, frissítése.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Humánpolitikai Főosztálya szerves részét képzi a frakció életének, Ők az első pillérek, akik megnyitják az RP lehetőséget a játékosok felé.

III. RENDFOKOZATOK, BEOSZTÁSI RENDSZER

A frakcióban a rendszerváltás utáni, modern rendfokozatok találhatóak meg, melyek az Őrmester, Törzsőrmester és egyéb tiszthelyettesi rendfokozatokból áll -- amit fontosnak tartunk említeni, a beosztási rendszer, mely modern valóságra van alapozva. Minden alosztály, főosztálynak külön vezetésere jelölt emberei vannak, akik szabadon tudják alakítani az RP lehetőségeket játékosokkal, frakciótársaikkal.

IV. TERVEK A FRAKCIÓVAL, LEADEREK HELYZETE

A frakcióban összesen 3 leaderjoggal rendelkedő embert tervezünk, mely egy Főleadert, 2 alleadert és 2 területi parancsnokot (leader jog nélkül) foglalkoztatnánk.
De térjünk a lényegre -- szeretnénk egy minőségi, komoly RP-t képviselő frakciót létrehozni
Elsődleges célunk egy olyan NAV frakció felépítése, amely nem a mennyiségre, hanem a minőségre épít. A frakció működése során minden intézkedés, nyomozás és akció IC indoklással, dokumentálással és következményekkel járna.
Nem ForceRP jellegű RP-kre, mint máshol, hanem bizonyítékokra, megfigyelésekre és hosszútávú történetszálakra épülő játék lenne a jellemző.
A frakció tagjai tisztában lennének azzal, hogy a NAV nem feltétlen csak egy látványfrakció, hanem egy háttérben dolgozó, de súlyos döntéseket meghozó állami szerv.

Gazdasági RP fellendítése a szerveren

A NAV aktív jelenléte lehetőséget ad arra, hogy a szerveren a pénz, a vállalkozások és a gazdasági döntések valódi RP súlyt kapjanak.
Adóellenőrzések, pénzügyi vizsgálatok, cégellenőrzések és vámügyek révén a civil és illegális szereplők nem csak pénzt termelnek, hanem kockázatot is vállalnak.

Ez hosszútávon:

átgondoltabbá tenné a vállalkozásvezetést, építést,
komplexebb illegális RP-ket kezdeményezne,
lehetőség nyílik a legális storefrontok üzemletetésére az illegális szervezetek részére.

A célunk egy aktív frakció létrehozása, mely kiszámítható és megközelíthető RP-zés szempontjából mindenki számára.

A frakció belső rendszerei (ranglétra, képzések, jelentések, belső ellenőrzés) biztosítják, hogy a NAV ne teljesen leaderektől függjön, hanem szabadon is működőképes maradjon. A NAV nem az RP elfojtására, hanem annak generálására és elmélyítésére szolgálna. Nyomozások, megfigyelések és ellenőrzések révén új konfliktusok, történetszálak és döntési helyzetek alakulnának ki.

Leaderi szemlélet
Fontosnak tartjuk, hogy mindig legyen aktív vezetés, utánpótlás és ne egy embertől függjön a frakció működése. Mint frakcióvezető-jelölt, úgy gondolom, hogy rendelkezek azzal a pontossággal.

V. REFERENCIA, BEMUTATKOZÁS
Demet: Sziasztok, igazából páran ismerhetnek már a szerverről, így nem nagyon tervezek hosszú bemutatkozást írni, de azért az alapot megírom nektek. Benjámin vagyok, közel 25 éves. DawnMTA-n is megfordultam már pár frakcióban illetve adminisztrátor pozícióban is vagyok. RP karrieremét még SAMP-on kezdtem jó régen, azóta rengeteg szerveren megfordultam már. A NAV frakcióval rengeteg tervünk van, amiből a szerver és a közösség is profitálni tud majd, illetve a többi rendvédelmi szerv is a közös kollaborációkkal. Köszönöm, hogy végigolvastad.
Nati: Sziasztok, Nati vagyok - 21 éves srác vagyok. Lassan a 10. éve RP-zek, több szerveren megfordultam, mint frakciótag és frakcióleader. Ezelőtt FineMTA-n, valamint SeeMTA LV-n tevékenykedtem. Leaderként egy huzamban 2 évet voltam, mely idő alatt Rendvédelmi szervezetet vittem. Fontosnak tartom, hogy egy frakcióban, mind a tagoknak és játékosoknak legyen lehetősége kikapcsolódni, elvégre ezért játszunk egy szerveren, valamint tartalmas időt töltsünk el egymással. Szeretném, ha a NAV és azok osztályai aktívan részt vennének a fórum és a szerver életében, hogy láthassák a játékosok is, miből áll a frakció mindennapja és esetleges kollaborációk is születhessenek. Köszönöm, hogy végigolvastad!

oVcYucF.png

Utoljára szerkesztve:
Nagyon szép lap lett, sok sikert hozzá!

Sziasztok!
Nagyon szép lett a lapotok, és szeretném kifejteni a véleményemet, amennyiben ez megengedett. Összességében ránézésre és külső megjelenésében abszolút azt lehet mondani, hogy viszi a prímet. Ugyanakkor őszintén szólva én kicsit keveslem azt az összértéket, ami mögötte van, jelenleg számomra még elég ködös az egész. Ez természetesen lehet szubjektív vélemény, de emiatt is lennék kíváncsi arra, ti hogyan képzelitek el mindezt: mi az alapja, mi a fő iránya a dolgoknak.

Őszintén elmondom, az első dolgom az volt, hogy leültem és elolvastam a bemutatkozásotokat, mert elsősorban rátok voltam kíváncsi, hogy kik vagytok, mit képviseltek. Az nem kérdés, hogy dizájn szempontjából egy szépen összerakott lapról van szó. Ennek ellenére a bemutatkozás elolvasása után számomra kicsit homályos maradt az összkép. Bár úgy gondolom, nem azt a bizonyos kört erősítitek, akik csak feljárnak kereskedni és feszültséget kelteni a szerelőnél, mégis feltűnt néhány szóismétlés, hiányzó mondatvégi írásjel és hasonló apróság.

Ebből nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, és nem is szőrszálhasogatásról van szó, egyszerűen csak furdal a kíváncsiság, ha egy lapot ilyen igényesen össze tudtatok rakni külsőleg, miért nem bontottátok ki kicsit bővebben a mondanivalótokat tartalmilag? Félre ne értsetek, nem azért írok most negyed tizenkettőkor, hogy lehúzzam a pályázatotokat a sok glaze mellett, hanem azért, hogy választ kapjak néhány kérdésemre, és valóban építő jellegű kritikát tudjak megfogalmazni, amiből később esetleg tanulni tudtok.

Röviden és tömören: véleményem szerint külsőleg csodás lett a lap, viszont belső tartalom szempontjából kissé foghíjasnak érzem. Ettől függetlenül nem mondanám rossznak, és sok sikert kívánok nektek a továbbiakban.

Sziasztok!
Nagyon szép lett a lapotok, és szeretném kifejteni a véleményemet, amennyiben ez megengedett. Összességében ránézésre és külső megjelenésében abszolút azt lehet mondani, hogy viszi a prímet. Ugyanakkor őszintén szólva én kicsit keveslem azt az összértéket, ami mögötte van, jelenleg számomra még elég ködös az egész. Ez természetesen lehet szubjektív vélemény, de emiatt is lennék kíváncsi arra, ti hogyan képzelitek el mindezt: mi az alapja, mi a fő iránya a dolgoknak.

Őszintén elmondom, az első dolgom az volt, hogy leültem és elolvastam a bemutatkozásotokat, mert elsősorban rátok voltam kíváncsi, hogy kik vagytok, mit képviseltek. Az nem kérdés, hogy dizájn szempontjából egy szépen összerakott lapról van szó. Ennek ellenére a bemutatkozás elolvasása után számomra kicsit homályos maradt az összkép. Bár úgy gondolom, nem azt a bizonyos kört erősítitek, akik csak feljárnak kereskedni és feszültséget kelteni a szerelőnél, mégis feltűnt néhány szóismétlés, hiányzó mondatvégi írásjel és hasonló apróság.

Ebből nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, és nem is szőrszálhasogatásról van szó, egyszerűen csak furdal a kíváncsiság, ha egy lapot ilyen igényesen össze tudtatok rakni külsőleg, miért nem bontottátok ki kicsit bővebben a mondanivalótokat tartalmilag? Félre ne értsetek, nem azért írok most negyed tizenkettőkor, hogy lehúzzam a pályázatotokat a sok glaze mellett, hanem azért, hogy választ kapjak néhány kérdésemre, és valóban építő jellegű kritikát tudjak megfogalmazni, amiből később esetleg tanulni tudtok.

Röviden és tömören: véleményem szerint külsőleg csodás lett a lap, viszont belső tartalom szempontjából kissé foghíjasnak érzem. Ettől függetlenül nem mondanám rossznak, és sok sikert kívánok nektek a továbbiakban.
Szia, helló! :)

Amennyiben bármilyen kérdésed vagy észrevételed merülne fel, szívesen állok rendelkezésedre és válaszolok rájuk.

Véleményem szerint egy pályázat értékét elsősorban a világosan meghatározott alosztályok, az elképzelések, valamint a vezetői szemlélet adják. Az olyan kiegészítő elemek, mint például rendfokozatok vagy azok bemutatása, fórumos lépések, vagy fotókkal való spammelések önmagukban kevésbé járulnak hozzá a tartalmi értékhez.

Sajnos a magyar közösségben vannak olyan illetők, akik az OOC információkat IC is hasznosítják, így nyomozati normákat, a konzolrendszerünket és aktás rendszereinket nem szívesen publikálnám..

Ejtettem egy aprócska mosolyt, mikor említetted, hogy nem a kereskedő részleghez tartozunk, ugyanakkor örülök, hogy megosztottad a gondolataidat - kevesen fogalmazzák meg ilyen átgondolt módon a véleményüket.

Pacsi!

Státusz
Ez a téma nem fogad további válaszokat.